Hydratatieblaas met magnetische sluiting: Het Fidlock Hermetic hydratatiesysteem op de proef gesteld

Het is erg belangrijk om voldoende te drinken tijdens zweterige activiteiten zoals fietsen of bergwandelen, niet alleen in de zomer. Onderzoek toont aan dat atleten die een hydratatieblaas gebruiken in plaats van een waterfles de neiging hebben om regelmatiger en vaker te drinken. Dit helpt prestatieverlies door gebrek aan vocht te voorkomen. Het is echter ook belangrijk om de hydratatieblaas na gebruik te demonteren, grondig te reinigen en te drogen om bacterie- en schimmelgroei te voorkomen.

De Fidlock Hermetische Hydratatie Blaas bestaat – vergelijkbaar met bekende concurrenten, bijvoorbeeld Camelbak of Source – is gemaakt van smaakloos polyurethaan zonder bisfenol A en is verkrijgbaar in maten van 1,5 of 2,5 liter. Het past in de meest voorkomende fiets- en wandelrugzakken met een voorbereid hydratatiesysteem. De hydratatieblaas is stevig afgesloten met magneten en heeft een extra sluiting zonder extra deksel of klembalk. De slang met een afdekbare drinkklep kan eenvoudig worden aangesloten en gedemonteerd in twee delen voor reiniging.

In de praktijk heeft het hydratatiesysteem zich bewezen. De bediening is eenvoudig: steek de slang in de blaas totdat deze op zijn plaats klikt, trek de magnetische dop uit elkaar en vul deze met water (alleen zuiver water, geen energiedranken of vruchtensappen). De gevulde blaas wordt vervolgens in het overeenkomstige compartiment van de rugzak gestoken.

We hebben het met succes geprobeerd op een Deuter en een Osprey-rugzak. Voor kleinere fietsers kan de drinkbuis te lang zijn. Dit kan echter indien nodig worden ingekort. Om water uit de klep te krijgen, moet je het krachtig zuigen. Van tijd tot tijd is de klep na gebruik een beetje gedruppeld. Het water uit de blaas had ook geen nasmaak. Na gebruik moeten de slang en klep onder schoon water worden gereinigd en gedroogd.

Lees ook:   Zonnebril tevoorschijn - het wordt helder! 10 fietsbrillen en tips voor de lente

Lekbescherming wordt gegarandeerd door drie zelfsluitende rijen magneten en een extra sluiting waarvoor geen extra deksel of klembalk nodig is. Een eenvoudig aan te sluiten slang met een afdekbare hydratatieklep is ook inbegrepen, die intuïtief in twee delen kan worden gedemonteerd om hem schoon te maken.

Een praktische hydratatieblaas die zeer eenvoudig te bedienen en schoon te maken is.