Mondraker kinderfietsen: 5 nieuwe mountainbikes voor kinderen

Niet minder dan vijf nieuwe Mondraker-kinderfietsen rollen de kerstbusiness binnen: de Spaanse fabrikant wil met zijn modellen de kinderfietswereld veroveren door de kinderfietsen erg te laten lijken op die van volwassenen. Door het brede scala aan modellen moet er voor elke jonge MTB-fan een geschikte fiets zijn, of het nu met of zonder elektrische aandrijving, volledig of hardtail is. Bovendien bestrijken de nieuwe kinderfietsen een brede leeftijdscategorie, waarbij de Grommy het mogelijk wil maken om de wereld van Mondraker te betreden.

De vijf Mondraker kinderfietsen in één oogopslag

Voor de allerkleinsten: Mondraker Grommy

Mondraker kinderfietsen: De GROMMYFoto: MondrakerMondraker kinderfietsen: De GROMMY

Zelfs de driejarige nakomelingen moeten de GROMMY aankunnen. De fiets is een e-loopfiets, d.w.z. een loopfiets zonder pedalen – maar met een e-aandrijving. Kinderen van 3 tot 8 jaar moeten een Mondraker fiets leren kennen. Deze wordt geproduceerd in de maten 12″ en 16″. Verkrijgbaar vanaf 849 euro.

De hardtail voor beginners: Mondraker Trick

Mondraker kinderfietsen: De TRUCFoto: MondrakerMondraker kinderfietsen: De TRUC

De truc is een hardtail die ook de toegang tot de Mondraker-wereld wil openen, maar geschikt is voor iets oudere kinderen. Met de vier maten 16″, 20″, 24″ en 26″ bestrijkt de kinderfiets een breed leeftijdsbereik van 4 tot 14 jaar. Ideaal voor kinderen tussen de 95 cm en 165 cm lang.

Geïnspireerd door de modellen van volwassenen, is het op een minimalistische manier ontworpen. Het frame van de fiets is gemaakt van Alloy Stealth Evo en is gemaakt in Forward Geometry, aangepast voor kinderfietsen. Zelfs hier worden de kabeltrekkers naar binnen geleid, wat de minimalistische ontwerpbenadering ondersteunt. Andere kenmerken zijn een steekas van 142 x 12 mm en een UDH-derailleurhanger (op de 24″- en 26″-modellen). De kinderfiets is compatibel met 2,4″ banden. Verkrijgbaar vanaf 599 euro.

Lees ook:   E-MTB Beginner's Special: Alle feiten om plezier te hebben op de e-bike

Je eerste volledige: Mondraker F-Trick

Mondraker kinderfietsen: De F-TRICK | Foto: MondrakerMondraker kinderfietsen: De F-TRICK | Foto: Mondraker

De Mondraker spreekt nauwelijks over de F-Trick als kinderfiets, omdat hij zoveel weg heeft van een fiets voor volwassenen. De fully is ook ontworpen in de Forward Geometry, wordt geleverd met Dropper Post, die al is Mondraker Netjes en F-Podium bekend Zero Suspension System en 120 mm veerweg op het 24″-model en 130 mm op het 26″-model aan de achterkant. De remmen groeien ook van een 2-zuiger systeem op de 24-inch naar een 4-zuiger rem op de 26.

De kinderfiets wordt geleverd met 2,4″ banden en is verkrijgbaar in de maten 24″ en 26″, daarom is hij meer gericht op kinderen van 8 tot 14 jaar. Toch wordt hier ook het lichaamsgroottebereik van 95 cm en 165 cm gegeven. Door middel van technologieën zoals de Zero Suspension-vering probeert de Mondraker de fietsconcepten van de grote fietsen over te brengen op de kleine, zodat ook jongeren hetzelfde plezier van MTB kunnen ervaren. Verkrijgbaar vanaf 2299 euro.

>> Hier vind je een groepstest met 7 kinder MTB’s

>> Meer informatie over e-MTB’s voor kinderen en uitrusting voor het gezinsuitje

E-bike voor de allerkleinsten: Mondraker Play

Mondraker kinderfietsen: De PLAYFoto: MondrakerMondraker kinderfietsen: De PLAY

Een e-bike voor kinderen die vooral in grootte verschilt van de volwassen e-bikes. De Mondraker Play is ontworpen om de fiets aan te sluiten op de Grommy Modellen formulier. Kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen op de kinderfiets rijden met 20″, 24″ of 26″ loopfietsen. Het frame van de Mondraker Play is, net als dat van de Trick, ook gemaakt van Alloy Stealth Evo met de bekende Forward Geometry. Door de verwijderbare 250 Wh accu diep in de onderbuis te integreren, krijgt de fiets een lager zwaartepunt, wat kinderen meer vertrouwen moet geven in het terrein. Dit is ook het geval bij de 2.4″ banden.

Lees ook:   Test Canyon Strive: Op CFR: Een Enduro onder Stark Current

De E-Hardtail Play wordt geleverd met een Mahle X35 aandrijflijn. Deze zou 40 Nm koppel leveren en de bestuurder ondersteunen tot 25 km/u. Via de MySmartbike-app kan het systeem worden aangepast aan individuele behoeften. Het 26″-model kan zelfs worden uitgerust met een 210 Wh range extender.Dit is de eerste keer dat we een oplossing hebben kunnen vinden De prijs: vanaf 2399 euro.

Een e-fully bijna zoals de volwassenen: Mondraker F-Play

Mondraker kinderfietsen: De F-PLAYFoto: MondrakerMondraker kinderfietsen: De F-PLAY

Last but not least, de Mondraker F-Play. De e-MTB voor kinderen zou zijn uitgerust met de high-end technologieën van Mondraker: hij wordt ook geleverd met de bijgewerkte Zero Suspension-ophanging voor een gevoeligere respons en progressiviteit aan het einde van de reis, een verwijderbare 250 Wh-batterij in de onderbuis en de Mahle X35-aandrijflijn. Het 26″-model van de F-Play kan ook achteraf worden uitgerust met een 210 Wh range extender.

De 26″ versie biedt – analoog aan de niet-gemotoriseerde volledig – 130 mm meer veerweg dan de 24″ versie. Aanbevolen voor kinderen van 8 tot 14 jaar en tussen 135 en 165 cm lang, is de F-Play minder een kinderfiets en meer een echt sportartikel. Verkrijgbaar vanaf 3299 euro.