Merry Christmas: 6 cadeaus voor freeride mountainbikers

Het is de hoogste tijd om wat kerstcadeautjes te kopen. Maar wat zijn de beste cadeau-ideeën voor vriendinnen, vrienden of vrienden die gaan mountainbiken? Zes ideeën van de FREERIDE-redactie voor cadeaus waar je blij van wordt.

De winter komt eraan, en daarmee: Kerstmis. Om de feestdagen zo ontspannen mogelijk tegemoet te gaan, is het goed om al vroeg na te denken over mogelijke kerstcadeaus. Wat je vrienden, vrienden of vrienden kunt geven om ze gelukkig te maken en hun hobby mountainbiken nog leuker, vertellen we je: Hier zijn zes ideeën voor Kerstcadeaus vanaf 30 euro van de FREERIDE-redactie.

Waarom geven mensen elkaar iets voor Kerstmis?

Voor sommigen is het misschien een stressfactor, maar het is een van de mooiste dingen ter wereld: geschenken. Een geschenk ontvangen is een feest, iets weggeven soms nog meer. Het hoeft niet materieel te zijn: liefde, waardering of tijd kan ook cadeau worden gedaan. Maar waarom geven we elkaar uitgerekend met Kerstmis cadeautjes? We vroegen het aan Chat GPT, hier is het antwoord:

  1. Traditie: Het geven van geschenken met Kerstmis heeft historische wortels in verschillende gebruiken en tradities. Een van de bekendste oorsprongen is het bijbelse verhaal van de wijzen uit het Oosten die geschenken brachten aan de pasgeboren Jezus.
  2. Vreugde en feest: Kerstmis is een feest van vreugde, liefde en saamhorigheid. Het geven van geschenken drukt de liefde en genegenheid uit die je voelt voor je familie en vrienden. Het is een manier om de vreugde van het feest te delen en relaties te versterken.
  3. Contemplatie: Het geven van geschenken kan mensen ook aanmoedigen om na te denken over de behoeften en verlangens van anderen. Het is een kans om na te denken over wat echt belangrijk is en voor anderen te zorgen.
  4. Verrassing en spanning: Zowel het geven als ontvangen van geschenken kan worden geassocieerd met verrassing en opwinding. Het openen van cadeaus kan spannend zijn voor zowel kinderen als volwassenen.
  5. Gemeenschap en vrijgevigheid: Het geven van geschenken kan ook een daad van vrijgevigheid en cohesie in de gemeenschap zijn. Mensen vinden het leuk om anderen gelukkig te maken en goed te doen.

OK? We gaan! – Cadeau-ideeën voor freeride mountainbikers

Preventie van armpompen: Praep Propilot

We worden nooit moe van het introduceren van Praep’s wiebelige bar. Dit komt omdat het balans en kracht traint – ideaal voor fietsers om fit te blijven in de winter. Het principe is eenvoudig: een fietsstuur zit vast in een blok met drie contactvlakken: wiebelig, half wiebelig of nauwelijks wiebelig. In onze ogen een top kerstcadeau, of het nu voor vriendin, maatje of vriendje is. Prijs: vanaf 79 Euro >> bijv. hier beschikbaar.

Propilot, de wiebelstang van Praep.Foto: PraepPropilot, de wiebelstang van Praep.

Gereedschap aan boord: Inbusset

Ken je die mensen die thuis ook met hun mini-tool rommelen? Of misschien zelfs de persoon voor wie je op zoek bent naar een geschikt cadeau? Geef dan zo’n Allen-set weg en we weten zeker dat er geen teleurgestelde gezichten zullen zijn. Als je nog een stapje verder wilt gaan, voeg dan dezelfde set toe als een Torx-variant. Prijs: 30 Euro >> bijv. hier beschikbaar.

Praktisch en chique: Thuis in de werkplaats moeten anderen met de minitool rommelen. Met verstandig gereedschap is schroeven leuk.Fotograferen: AllenPraktisch en chique: Thuis in de werkplaats moeten anderen met de minitool rommelen. Met verstandig gereedschap is schroeven leuk.

Waterdepot: Yeti Rambler

#drinkwater. Het is het beste om een roestvrijstalen fles te gebruiken die vrij is van weekmakers.Foto: Yeti#drinkwater. Het is het beste om een roestvrijstalen fles te gebruiken die vrij is van weekmakers.

Drukmaker: Rockshox Demperpomp

Al jaren werken we op de redactie van FREERIDE met analoge schokpompen. Of vijf PSI te weinig of te veel was, was zelden herkenbaar op de verwarrende displays. Dit werkt veel beter met de digitale pomp. Het ideale cadeau voor vrienden die hun opstelling serieus nemen. Prijs: vanaf 42 Euro >> bijv. hier beschikbaar.

Analoge kleppompen zijn vaak moeilijk af te lezen, digitale zijn de oplossing.Foto: RockshoxAnaloge kleppompen zijn vaak moeilijk af te lezen, digitale zijn de oplossing.

Trail metgezel: Dakine Hot Laps 2 liter

Hoewel steeds meer fabrikanten hun onderbuizen uitrusten met opbergvakken, zijn heuptassen nog steeds in zwang en vooral populair bij vrouwen (volgens onze persoonlijke statistieken). In de heupzak kun je een pomp, slang, gereedschap, sleutels, grendels en smartphone opbergen. En een hydratatieblaas. Handig, toch? Prijs: vanaf 65 Euro >> hier beschikbaar.

Waar sleutels, gereedschap en slangen kunnen worden opgeborgen: Heuptassen zijn daar ideaal voor.Foto: DakineWaar sleutels, gereedschap en slangen kunnen worden opgeborgen: Heuptassen zijn daar ideaal voor.

Effect op lange termijn: FREERIDE-abonnement incl. kalender

Met de FREERIDE Wandkalender 2024 (29,90 euro) hebben ontvangers het hele jaar door plezier. Twaalf spannende motieven wachten om ontvouwd te worden. Sterker nog: je geeft een FREERIDE jaarabonnement (4 nummers) weg voor slechts 33,90 euro en krijgt de wandkalender gratis. Of je het zelf houdt of niet, is aan jou. Niet slecht, hè!? Prijs: 33,90 Euro (D), 45,90 Euro (A, CH) >> bij delius-klasing.de verkrijgbaar.

Twee vliegen in één klap: neem het FREERIDE-abonnement en ontvang de wandkalender voor 2024 gratis.Foto: Delius KlasingTwee vliegen in één klap: neem het FREERIDE-abonnement en ontvang de wandkalender voor 2024 gratis.

Hierin vind je nog 24 cadeau-ideeën Artikel.