Het BIKE Festival in Riva staat in de startblokken

De scène ontmoet elkaar in Riva del Garda, Italië. Er is nauwelijks een bekende fabrikant, insider uit de industrie of professionele biker die het BIKE Festival Garda Trentino mist. Ingebed in het perfecte Alpenpanorama viert BIKE in 2023 opnieuw het grootste seizoensopeningsfeest in de fietssport. Direct aan het Gardameer presenteren de heetste bedrijven nieuwe fietsen, onderdelen, kleding en accessoires. Aanraken toegestaan! Vanwege de vakantie op de eerste mei wordt het festival dit jaar zelfs verlengd en biedt het vier hele dagen onvergetelijke fietservaringen voor bezoekers van over de hele wereld. Onder hen, zoals altijd, grote namen: rijtechniekgoeroes, influencersterren en de makers van de kleurrijke mountainbikewereld – ze komen allemaal naar het BIKE Festival. Riva is cult, Riva is verplicht!

Een goede feestsfeer mag niet ontbreken op het BIKE Festival Garda Trentino in Riva in 2023.Foto: Henning Angerer

Een goede feestsfeer mag niet ontbreken op het BIKE Festival Garda Trentino in Riva in 2023.

400 merken om aan te raken en uit te proberen

In 2023 zullen ongeveer 170 verschillende fabrikanten met 400 verschillende merken cavorteren aan de noordelijke oever van het Gardameer op de Expo Area van het BIKE Festival Riva. Of het nu gaat om de grote namen, zoals FSA, Scott, Bosch, of met de fabrikanten van exclusieve kleine series: allemaal brengen ze hun nieuwste producten naar Riva. De perfecte gelegenheid om je niet alleen te vergapen aan de nieuwste nieuwigheden, innovaties en eyecatchers, maar ook om ze zelf uit te proberen. Op de buitenbeurs zijn meer dan 1000 mountainbikes en e-MTB’s gratis te testen. Op twee bewegwijzerde testrondes kunnen bezoekers van het BIKE Festival Garda Trentino de nieuwste producten leren kennen en alle vragen beantwoorden in direct contact met de fabrikanten. Rondleidingen door Fahrtwind en een breed scala aan shuttleritten leiden naar de beste paden van het Gardameer.

Lees ook:   Sportieve e-bike: de Flyer Upstreet SL 3.63 op de proef gesteld

Gratis after-ride bier met Bitburger 0.0

Natuurlijk is een ijskoud biertje onderdeel van een geslaagde fietsdag. Festivalpartner Bitburger 0.0 zorgt voor de after-ride borrel. In de directe omgeving van het hoofdpodium kunnen dorstige motorrijders zich gratis verfrissen met alcoholvrije Bitburgerproducten in de Chill Out Area. Uiteraard krijgen alle deelnemers aan de marathon een vers finishbiertje. Rond de Expo Area kunnen bezoekers ook tal van productmonsters, aantrekkelijke beursprijzen en wedstrijden verwachten. Live muziek en een feestelijke sfeer mogen niet ontbreken op het BIKE Festival in Riva. Op de Open Night en de BIKE Festival Party kun je feestvieren met gelijkgestemden.

Het bier na de rit wordt verstrekt op het Riva BIKE Festival Bitburger 0.0.Foto: Georg Grieshaber

Het bier na de rit wordt verstrekt op het Riva BIKE Festival Bitburger 0.0.

Plezierfietsen en race-evenementen voor iedereen

Zoals elk jaar is de Riva Scott BIKE Marathon een hoogtepunt van het Garda Trentino BIKE Festival. Over drie verschillende afstanden kunnen marathonfietsers concurreren met professionals en tegelijkertijd genieten van de beste paden van het Gardameer. Altijd bij u: prachtige panorama’s en ervaringen voor de eeuwigheid.

Bij de Scott BIKE Marathon in Riva nemen ook professionals als Karl Platt de honneurs waar.Foto: Georg Grieshaber

Bij de Scott BIKE Marathon in Riva nemen ook professionals als Karl Platt de honneurs waar.

Ook in 2023 nodigt Bosch e-bikers uit voor de epische E-MTB Challenge powered by Trek. E-mountainbikers kunnen te maken krijgen met een gevarieerde mix van bergopwaartse, afdalings- en oriëntatiepaden. Verschillende prestatieniveaus garanderen rijplezier voor alle atleten en de meest veelzijdige E-MTB-rijder wint.

Bij de Bosch E-MTB Challenge powered by Trek vinden e-mountainbikers gevarieerde uitdagingen.Foto: Miha Matavz

Bij de Bosch E-MTB Challenge powered by Trek vinden e-mountainbikers gevarieerde uitdagingen.

Jonge motorrijders kunnen voor het eerst proeven van het racen op de Junior Trophy in Riva.Foto: BIKE Festivals

Jonge motorrijders kunnen voor het eerst proeven van het racen op de Junior Trophy in Riva.

Nieuw in Riva: De Lake Bash Gravel Challenge

De gravelbike is de ideale uitvalsbasis om de Italiaanse bergen aan de noordelijke oever van het Gardameer te ervaren. Achter het nieuwe evenementformat schuilt Lake Bash een graveluitdaging met plezierfactor. Op zondag 30.04. kunnen de deelnemers zelf beslissen of ze de 100 kilometer lange hoofdronde op racesnelheid of liever in een rustig tempo willen rijden. Op vier secties wordt de tijd genomen, de rest van de 2000 meter hoogteronde is er puur om van te genieten. De verfrissingspunten met lokale specialiteiten en echte Italiaanse cappuccino passen hier goed bij. Wil je niet de volledige ronde afleggen, draai dan de “sappige” route op met 40 kilometer en 800 meter hoogte.

BIKE-hoofdredacteur Henri Lesewitz en online redacteur Sandra Schuberth hebben de route van de Lake Bash Gravel Challenge al uitgeprobeerd. Conclusie: Steile beklimmingen en scherpe afdalingen bieden gravel bikers veel uitdagingen op het BIKE Festival in Riva.Foto: Henri Lesewitz

BIKE-hoofdredacteur Henri Lesewitz en online redacteur Sandra Schuberth hebben de route van de Lake Bash Gravel Challenge al uitgeprobeerd. Conclusie: Steile beklimmingen en scherpe afdalingen bieden gravel bikers veel uitdagingen op het BIKE Festival in Riva.

Droomroutes bij FUNduro

Bij de première van de FUNduro op het BIKE Festival in Riva wijzen alle tekenen op rijplezier. Het nieuwe circuit van de endurorace ligt dicht bij het festivalterrein en biedt de beste omstandigheden voor maximaal trailplezier. Op een ronde die droompaden naar Altissiomo verbindt met de beroemde “Marmitte dei Giganti”, staan slechts een paar meter hoogte in de weg. De eindzege wordt behaald op drie etappes. Daarnaast zal een speciale classificatie de meest bekwame endurorijder van het evenement belonen. Zodat alle deelnemers bij FUNduro waar voor hun geld krijgen, worden sommige secties onschadelijk gemaakt.

Lees ook:   E-Bike Olympia Hammer: Italiaanse E-Enduro met exotische motor
Bij de FUNduro in Riva zegt de naam het al.Foto: Miha Matavz

Bij de FUNduro in Riva zegt de naam het al.

Leer van de besten op de BIKE Academy

Op het BIKE Festival in Riva biedt de BIKE Academy opnieuw tal van workshops aan met het beste van zijn vak. De BIKE Academy is bedoeld om haar deelnemers een exclusief inzicht te bieden in het werk van het merk BIKE en de redactie erachter. Experts uit de omgeving van de BIKE-redactie geven hun knowhow in kleine groepjes door. Plaatsen met de professionele gidsen en coaches zijn beperkt. Naast de klassieke mechanische onderwerpen staat het gravelgebied ook op het programma in diverse BIKE technologie workshops. Seminars over de onderwerpen remmen, wielen en aandrijving zijn gepland. Daarnaast een techniekcursus voor het oversteken van de Alpen met de E-MTB en andere spannende workshops. Inschrijvingen starten op 01.04.2023

In het programma van de BIKE Academy vindt iedere festivalbezoeker een spannende workshop. De inschrijvingen starten op 1 april.Foto: BIKE Festivals

In het programma van de BIKE Academy vindt iedere festivalbezoeker een spannende workshop. De inschrijvingen starten op 1 april.

De BIKE-partners bieden in totaal acht seminars aan. Deze omvatten bijvoorbeeld de ergonomie-experts van Ergon op het gebied van bikefitting en de bandenprofessionals van Kenda op het gebied van tubeless. Tijdens een meet and greet met de talenten van het BIKE Junior Team kunnen jonge motorrijders hun rolmodellen doorspekken met vragen. Jasper Jauch neemt geïnteresseerden mee op een exclusieve “pedal to the metal” rit en daagt hen vervolgens uit voor een gezamenlijke trackstand challenge op de BIKE stand.

Tot ziens in Riva! Uiteraard zal de BIKE redactie ook aanwezig zijn op het BIKE Festival Garda Trentino en hun kennis doorgeven aan de BIKE Academy.Foto: Georg Grieshaber

Tot ziens in Riva! Uiteraard zal de BIKE redactie ook aanwezig zijn op het BIKE Festival Garda Trentino en hun kennis doorgeven aan de BIKE Academy.

Source link