Scor 2030: De nieuwe trailbike van de Zwitserse rijplezierspecialisten

Met 120 millimeter veerweg komt er een einde aan het modellengamma van BMC. Sinds 2022 verkopen de Zwitsers alleen nog maar meer liftzware en fun-georiënteerde fietsen via hun zustermerk Scor. Trouw aan het motto – Play the Mountain – richten de Zwitsers zich met hun kroost op maximaal offroad rijplezier.

Het frameplatform van de debuut 4060 heeft 160 of 140 millimeter veerweg en rolt op 29er wielen met potente banden. Met andere woorden, alleen downhill-hongerige enduro-bikers en all-mountain rijders kunnen genieten van Scor’s leuke ontwikkelingsaanpak. Tot nu. Met de gloednieuwe Scor 2030 hebben de Zwitsers nu ook een trapvriendelijke trailbike in zijn portfolio.

De Scor 2030 GX voor 6999 euro.Foto: Dominique MuellerDe Scor 2030 GX voor 6999 euro.

Scor 2030: Nieuwe fiets, “oude” filosofie

Analoog aan zijn grote broer geeft de modelnaam van de Scor 2030 ook informatie over de ophanging: namelijk 120 millimeter aan de achterkant. Als dat niet genoeg voor je is, kun je vervolgens de kreukelzone verhogen tot 130 millimeter met een demper met meer slag. Onder de balhoofdbuis werken vorken met 140 millimeter veerweg in alle modellen. Wielmaat: 29-inch voor- en achterwielen. Maar ook al doen de belangrijkste gegevens meer denken aan een sportieve toerfiets, de 2030 van Scor dient ook maar één doel: maximaal trailplezier.

Het engineeringteam legde hiervoor de basis met het typische Scor-frameontwerp met een laaggelegen demper. Dit ontwerp verlaagt het zwaartepunt, wat de rijstabiliteit verhoogt. Koolstof wordt gebruikt als materiaal. Maar als je de geometrietabel bekijkt, laat de nieuwkomer zich eindelijk van zijn leuke kant zien. Want met de vlakke stuurhoek (64,5 graden) in combinatie met het lange bereik (485 millimeter, maat L) wordt duidelijk waar de reis naartoe moet: snel bergafwaarts. De opvallend korte achterkant (432 liggende achtervorken in framemaat L) belooft ook een flinke portie speelinstinct bij het bedriegen en op smalle paden.

Lees ook:   yamaha elektrische mountainbike

We hebben de nieuwe Scor 2030 al uitgebreid kunnen testen op het persevent in La Bresse, Frankrijk.Foto: Dominique MuellerWe hebben de nieuwe Scor 2030 al uitgebreid kunnen testen op het persevent in La Bresse, Frankrijk.

De feiten over Scor 2030

  • Veerweg: 140 / 120 millimeter
  • Wielmaat: 29-inch
  • Prijs: Drie modellen voor 4999 euro, 6999 euro en 8999 euro, frame kit voor 3299 euro
  • Framegewicht zonder demper: ca. 2940 gram (fabrieksspecificaties)
  • Totaalgewicht: 13,12 tot 14,10 kilo, afhankelijk van het model
  • Extra’s: Vijfde framemaat (M/L), opbergvak in de onderbuis, hoekheadset, compatibel met stalen veerdempers
  • Framematen: S, M, M/L, L, XL
Het hart van de nieuwe Scor 2030 is het full carbon frame. Typisch Scor: Het kenmerkende framedesign met laagliggende demper.

De Scor 2030 in detail.

Veel aandacht voor detail: De Scor 2030

Het chassis van de Scor 2030 lijkt niet alleen sterk op dat van de 4060, maar voldoet ook aan dezelfde veiligheidsnormen. Zo schuwt de nieuwkomer, ondanks de krappe veerweg, het stoere bikeparkgebruik niet. Maar dat is niet alles. Om aan de eisen van een zo breed mogelijke doelgroep te voldoen, biedt de 2030 ook de mogelijkheid om de geometrie aan te passen aan uw persoonlijke rijstijl. Dit is mogelijk dankzij een ovale headsetschaal.

De fiets wordt geleverd in de vlakke stand (64,5 graden). Als je echter een deel van de soepelheid wilt opofferen ten gunste van het speelinstinct, kun je de headsetschaal 180 graden draaien en wordt de stuurhoek een graad steiler (65,5 graden). Langeafstandsfans en rugzaktegenstanders zullen ook blij zijn met het opbergvak in de onderbuis. Ook goed: zoals bij alle Scor-fietsen, kunt u met het programma “Make It Yours” een individuele look creëren met een keuze aan framebeschermers. En als je een compleet unieke look wilt, kun je je eigen ontwerp maken met Mysublimistick van Slicy

Lees ook:   reflector mountainbike

De geometrie van de Scor 2030: het optimum voor iedereen

Scor verzekert zich van een andere USP met zijn veelzijdige formaatconcept. Want naast de gebruikelijke maten S, M, L en XL hebben de Zwitsers een tussenassortiment voor de Scor 2030grootte. Waarom? De meeste motorrijders met een hoogte van ongeveer 1,75 meter schommelen tussen de maten M en L in de geometriebenadering van Scor. De vijfde tussenmaat is bedoeld om de grote sprong in bereikwaarde van 457 millimeter (maat M) naar 497 millimeter (maat L) te compenseren en daarmee perfect aan te sluiten bij de behoeften van deze grote doelgroep. Analoog aan de framemaat neemt ook de achtervorklengte toe. Het bereik is weelderig in alle maten. Met zijn relatief zeer vlakke stuurhoek (64,5 graden) concurreert de Scor 2030 met bijna volwaardige enduro’s. De zithoek varieert afhankelijk van de framegrootte, maar is relatief steil, maar blijft vrij van extremen.

De geometrie van de Scor 2030. Links: Vlakke stuurhoekpositie. Rechts: Steile stuurhoekpositie.Foto: ScorDe geometrie van de Scor 2030. Links: Vlakke stuurhoekpositie. Rechts: Steile stuurhoekpositie.

Scor 2030: kenmerken, modellen en prijzen

De nieuwe Scor 2030 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus. Het full carbon frame inclusief opbergvak en variabele balhoofdschaal blijft op alle modellen hetzelfde. De goedkoopste Scor 2030 NX (4999 euro) is door de Zwitsers uitgerust met Srams eenvoudige NX-aandrijving en een Rockshox-chassis uit de tweedeklas Select+ serie. Het volgende duurdere GX-model gaat naar verwachting 6999 euro kosten. Op deze uitrustingsvariant komt het chassis uit het premiumsegment van Rockshox (Ultimate-serie). Het topmodel, dat 8999 euro kost, maakt daarentegen gebruik van de eersteklas ophangingselementen uit Fox’ Factory-serie. Schakelen is de verantwoordelijkheid van Sram’s X01 mechanische groepset. Daarnaast specificeert Scor carbon wielen van DT-Swiss op zijn vlaggenschip van 2030. Voor alle motorrijders die hun MTB individueel willen bouwen, is de Scor 2030 ook verkrijgbaar als framekit voor 3299 euro. Ook aan boord: een Fox Float Factory demper.

Lees ook:   Flex-serie - Comfort voor MTB: de Vecnum freeQUENCE-veringsstuurpen in de test
De Scor 2030 NX in kleur "niet geel"

Scor 2030: modellen, prijzen en functies

Zo rijdt de nieuwe Scor 2030

We hebben met de Scor 2030 GX in maat M al uitgebreide trailkilometers kunnen verzamelen op de presentatie in La Bresse.Foto: Dominique MuellerWe hebben met de Scor 2030 GX in maat M al uitgebreide trailkilometers kunnen verzamelen op de presentatie in La Bresse.

Als onderdeel van de nieuwe productpresentatie hebben we al vele trailkilometers kunnen verzamelen met de jongste nakomelingen van Scor. Of het nu gaat om losse bosbodem, worteltapijten of ruwe rotspassages, de routes rond de evenementenlocatie in La Bresse, Frankrijk, boden de perfecte testomstandigheden voor de nieuwe trailbike – bergop en bergaf. In de afdaling is de Scor 2030 op zijn best. De vlakke balhoofdhoek van 64,5 graden in combinatie met het ruime bereik creëren een zeer hoge mate van soepelheid voor een MTB van deze ophangingsreiscompetitie. Alleen door de strakke veerweg bij de achterste driehoek kan de fiets de kwaliteiten van de geometrie in boze hogesnelheidspassages niet helemaal bijbenen. Dankzij de korte achterkant cirkelt de mountainbike verrassend behendig rond krappe bochten, zelfs op bochtige paden en moedigt hij een speelse rijstijl aan.

De progressieve achterdriehoek biedt veel tegensteun en voedt ook een actieve rijstijl. Hierdoor kan de Scor 2030 bijna moeiteloos aan de randen van het terrein in de vliegmodus worden getrokken en over golvende paden worden geduwd. Op de helling plaatst de mix van steile zithoek en lange reikwijdte de rijder op een zeer voortstuwingsgerichte manier en met veel druk aan de voorkant in de fiets. Op belangrijke technische posities biedt de compacte rijpositie voldoende bewegingsvrijheid, wat de besturing steeds eenvoudiger maakt. De korte slag achterdriehoek is stabiel in de veerweg, reageert goed en genereert voldoende tractie. Het enige nadeel: Door de zeer korte liggende achtervork moet je op steile hellingen actiever vechten tegen het stijgende voorwiel dan bij modellen met meer gematigde geometrieën.