Gravel Event: Dreifels trekt aan met vier dagen gravelfun + verloting

Deze zomer maakt op dit moment niet per se alle verwachtingen waar. Het is mogelijk dat de aanhoudende regen zelfs invloed heeft op de motivatie om op de fiets te stappen. Dit is waar deelname aan een gravelevenement de nodige a *** kick zou kunnen bieden. Een mogelijkheid hiervoor wordt geboden door het gravelkamp Dreifels – Zum Schwarzen Fuchs, dat wordt georganiseerd door de Gravel Club.

Dreifels – Zum Schwarzen Fuchs

Van het bos naar de wijngaardenFoto: Manuel Buck voor de Gravel ClubVan het bos naar de wijngaarden

Locatie van het grindkamp

Het grindkamp Dreifels is gevestigd op het terrein van de boswachtersloge Zum Schwarzen Fuchs in Annweiler. Deze boswachterslodge is liefdevol gerestaureerd en uitgebreid en biedt nu een restaurant, een biertuin en een barbecueplek, evenals kamers voor overnachtende gasten. Iedereen die de natuur waardeert, is hier welkom – ongeacht of het wandelaars, gezinnen, gravelrijders, mountainbikers of iemand anders geïnteresseerd zijn.

De boswachtersloge Zum Schwarzen FuchsFoto: Manuel Buck voor de Gravel ClubDe boswachtersloge Zum Schwarzen Fuchs

Het programma in de Dreifels

De organisatoren hebben een spannend programma voorbereid. Op donderdag is het eerste wat je moet doen aankomen. Er is volop tarte flambée, een gelegenheid om samen te komen en een kampvuur. Vrijdag begint met een ontbijt, gevolgd door een gravelrit – iedereen kan een route kiezen die bij hem of haar past. Er is zelfs gratis kinderopvang. Later in de middag is er gelegenheid om deel te nemen aan een tubeless workshop voordat het avondprogramma begint – een pastafeest met muzikale begeleiding. Maar dat is niet het einde van de dag. In een open ronde delen drie vrouwen hun gravel- en bikepackingavonturen en is er gelegenheid voor een ongedwongen uitwisseling met elkaar. Ook kampvuren en muziek staan gepland voor deze avond.

Lees ook:   5 top MTB routes in de Dolomieten - in de mooiste bergen ter wereld

Zaterdag: Uiteraard wordt zaterdag ook geopend met ontbijt, gevolgd door graveltochten op individueel gekozen routes en weer kinderopvang. Als je de workshop de dag ervoor hebt gemist, heb je vandaag nog een kans om deel te nemen aan de tubeless workshop. Het hoogtepunt van de dag is een barbecuefeest, waar ook veganistische en vegetarische opties worden aangeboden. Vanavond is er weer ruimte voor uitwisseling rond het kampvuur.

Op de laatste dag van het Dreifels grindkamp nodigt het Forsthaus Annweiler u uit voor een katerrit. Dan worden de spullen ingepakt en vertrokken.

Dat vinden wij buitengewoon interessant klinken. We zullen er zelfs persoonlijk bij zijn en dan verslag doen van hoe onze ervaringen waren en welke ervaring voor ons persoonlijk uitstekend was.

Dit is de manier – de routes bij het gravelevenement

De keuze van de routes laat niets te wensen over – ze variëren van korte 15 kilometer tot de veeleisende extreme tour met 160 kilometer. Wij als redactie zijn enthousiast over de creatieve naamgeving. Deze namen zijn niet toevallig gekozen; Het is de moeite waard om de gedetailleerde beschrijvingen van elke route zorgvuldig te lezen om meer te weten te komen over de achtergrond van de namen. Dit zijn de routes van het Dreifels Gravel Camp 2023:

  • Kater Ride: 15 kilometer, 280 meter hoogte
  • Phylloxera: 55 kilometer, 1100 meter hoogte
  • Trifelsblick: 65 kilometer, 1250 meter hoogte
  • Riddermaaltijd: 90 kilometer, 2030 meter hoogte
  • Naar de tafel van de duivel: 100 kilometer, 1900 meter hoogte
  • Kuitkramp: 160 kilometer, 3480 kilometer

Testfietsen en meer

Er komen testfietsenFoto: Manuel Buck voor de Gravel ClubEr komen testfietsen

>> Tijdens een reis in Düsseldorf heersten extreme omstandigheden met sneeuw en stormen

Daarnaast zijn er ook bikepacking tassen van partner Ortlieb om te testen. De gravelclub levert verschillende modellen om aan te raken en te testen.

Overnachten

In een hotel, camping of glamping. Dit zijn de drie opties die de deelnemers hebben bij Gravel Camp Dreifels.

Glamping

De organisator werkt samen met een glamping-aanbieder die glampingtenten voorziet van twee slaapplaatsen, bedlampje, garderobe en meer. Kosten: 350 euro (plus weekendticket, 230 euro).

Kamperen met eigen tent

Kamperen is inbegrepen in het weekendticket. Als je je eigen tent kunt en wilt meenemen, kies dan voor deze optie.

Huur een tent

Een tweepersoonstent voor het Gravel Camp Dreifels kost 39 euro in bruikleen. Voordeel: Je hoeft geen tent bij je te dragen.

Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Hiermee kunt u
Persoonsgegevens worden doorgegeven aan platforms van derden. Meer hierover in ons privacybeleid.

Er is ook iets voor de kinderen

Ouders van jonge kinderen staan vaak voor een uitdaging: hoe zorg je voor kinderopvang tijdens dergelijke evenementen? Dit resulteert vaak in het feit dat slechts één persoon aan het evenement kan deelnemen – vaak is het de man die mag rijden als het een gezin is met een man, vrouw en kind. De vrouw en het kind blijven thuis. Dit leidt vaak tot een schuldig geweten of ontevredenheid.

Gratis kinderopvang in het Dreifels Gravel Camp

Op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur staan Alex en Sascha klaar om voor uw kinderen te zorgen. Je kunt veel plezier, onzin en veel leuke activiteiten verwachten. Beste ouders, de afdeling kinderopvang wil u echter van tevoren informeren over het volgende:

We aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor grappen die hier worden geleerd, die uw kinderen later op u zullen testen!

De kinderen kunnen zich nu al verheugen op veel tijd in de natuur en gevarieerde spelletjes. De kinderopvang zit momenteel nog in de planningsfase en er zou nog een bijzonder hoogtepunt voor de kinderen kunnen zijn. Er zijn gesprekken gaande met de boswachter van de regio om dit mogelijk te maken. De Gravel Club belooft dat er meer informatie zal worden gepubliceerd op de website van het evenement drei-fels.com. Daar vind je ook een korte introductie van Alex, hoofd van het kinderdagverblijf, en Sascha, die in insiderkringen ook wel bekend staat als de ‘kinderfluisteraar’. Kinderen zijn dol op hem.

Het team kinderopvang

Alex heeft haar leven gewijd aan de zorg voor kinderen en is nu directeur van een kinderdagverblijf. Ze leidt hen met buitengewone toewijding, warme warmte en een overvloed aan liefde. De kinderen hebben een speciale band met haar, en degenen die het geluk hadden om Alex te ontmoeten, zullen snel begrijpen waarom dit zo is.

Tickets

Er zijn twee ticketcategorieën:

  1. Normaal ticket (voor het hele gravelkamp, maaltijden inbegrepen: 230 euro)
  2. Gender PayGap Ticket (213,90 euro – omdat vrouwen gemiddeld zeven procent minder verdienen dan mannen, is er een korting van 7 procent)
  • Een plek in een glamping tent: 350 euro
  • Tweepersoonstent voor het Dreifels Gravel Camp: 39 Euro

Wedstrijd: Koop nu je tickets voor de Gravel Camp Dreifels

In de zomer bloeit het grindenthousiasme. En de tijd voor grind betekent een goede tijd. En zoals het gezegde luidt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Bij BIKE en TOUR maak je nu drie keer kans op een ticket voor de Gravel Camp Dreifels. Vul gewoon het deelnameformulier in voor 23:59 uur op 13 augustus en houd je vingers gekruist. De gelukkige winnaars worden dan tijdig op de hoogte gebracht. Het kamp, dat wordt georganiseerd door de Gravel Club, vindt plaats van 24 augustus tot 27 augustus in het Forsthaus Annweiler Zum Schwarzen Fuchs.