Zorgeloze e-bikes: Rotwild R.X 1000 & R.C 1000 met Pinion MGU

Innovatief, duurzaam, individueel: met de All Mountain R.X 1000 en de R.C 1000 SUV-fiets presenteert Rotwild twee nieuwe e-mountainbikes. Het hart van beide innovaties: de MGU motor-transmissie van Pinion, die duurzaamheid en weinig onderhoud belooft.

Een hoogwaardig carbon frame, een revolutionaire motor-versnellingsbak, twee verschillende concepten. Met de R.X 1000 en de R.C 1000 heeft Rotwild twee nieuwe e-mountainbikes in het assortiment, die op dezelfde basispijlers steunen, maar zeer verschillende toepassingsgebieden bestrijken. Terwijl de RC 1000 een klassieke cross-over-fiets is die tot doel heeft de kloof tussen stads- en offroad-fietsen te overbruggen, is de RX 1000 ontworpen als een all-mountain fiets die volledig geschikt is voor off-road en trail. Maar de kern van beide concepten is de MGU van Pinion met een zorgeloze aanpak en een enorme batterij met 960 wattuur.

Een uniek verkoopargument onder de e-mountainbikes met Pinion-aandrijving: Rotwild vertrouwt op kettingen, niet op riemen. Achterderailleur en cassette zijn hier ook weggelaten.Foto: RotwildEen uniek verkoopargument onder de e-mountainbikes met Pinion-aandrijving: Rotwild vertrouwt op kettingen, niet op riemen. Achterderailleur en cassette zijn hier ook weggelaten.

Motor met geïntegreerde handgeschakelde versnellingsbak

De Pinion’s Motor Gearbox Unit (MGU) was het hoogtepunt van Eurobike 2023. Het revolutionaire concept rekent af met defecte en slijtagegevoelige achterderailleurs en tandwielpakketten. De 12 versnellingen worden geschakeld in een geïntegreerde en ingekapselde versnellingsbak in de middenmotor. Op deze manier moet het circuit volledig worden gespaard van externe invloeden en interferentiefactoren. Trefwoorden: “Schurende werking van vuil op ketting en versnellingen” of “Achterderailleur ontmoet steen”.

Lees ook:   Muc-Off Ride Pack: Robuuste MTB-rugzak voor tochten vol actie

Andere voordelen: het gewicht verplaatst zich centraal in de fiets, de onafgeveerde massa op het achterwiel neemt af. De MGU maakt het ook mogelijk om te schakelen tijdens het rollen of zelfs bij stilstand, evenals automatisch schakelen.

Edelhert ligt naast Bulls (Informatie over de Vuca Evo vindt u hier), flyer (Informatie over de Goroc TR:X vind je hier) en Simplon (Informatie over de Rapcon PMax Pinion vind je hier) is een van de vier merken die MGU al gebruiken in e-mountainbikes. Na de eerste presentatie op de Eurobike is de serieproductie van de twee Pinion-fietsen van Rotwild nu van start gegaan.

>> Alle details en onze review van de Pinion MGU vind je HIER in het gedetailleerde artikel. <<

Het hart van de twee nieuwe Rotwild-motorfietsen is de Pinion MGU E1.12. De motor en versnellingspook zijn gecombineerd in een verbazingwekkend kleine ruimte. 12 versnellingen, 85 Newtonmeter.Foto: RotwildHet hart van de twee nieuwe Rotwild-motorfietsen is de Pinion MGU E1.12. De motor en versnellingspook zijn gecombineerd in een verbazingwekkend kleine ruimte. 12 versnellingen, 85 Newtonmeter.

De feiten over het edelhert R.C 1000 en R.X 1000

 • Motor: Rondsel MGU E1.12, max 85 Nm koppel
 • Batterij: Fit, 960 Wh, verwijderbaar
 • 12-versnellingsbak geïntegreerd in de MGU, 600% bandbreedte
 • Robuuste ketting met 1 versnelling
 • Hoogwaardig full carbon chassis
 • RC-model als klassieke cross-over / SUV-fiets (140 mm veerweg)
 • R.X-model voor all-mountain off-road (150 mm veerweg)
 • Vier maten S, M, L en XL
 • Vanaf 9999 Euro
 • Bloedgroep. Totaal gewicht: 130 kg

De 1000-serie ontleent zijn naam aan de dikke batterij, die maar liefst 960 wattuur aan energie levert, nog geen 1000 wattuur. De uitstulping van de onderbuis springt in het oog.Foto: RotwildDe 1000-serie ontleent zijn naam aan de dikke batterij, die maar liefst 960 wattuur aan energie levert, nog geen 1000 wattuur. De uitstulping van de onderbuis springt in het oog.

Lees ook:   Lapierre Overvolt GLP III Team: Test de nieuwe E-Race Enduro

Full carbon: het edele chassis van de 1000-serie

Rotwild heeft het raamwerk in zijn basispijlers gecreëerd vanuit de populaire All Mountain R.X 750 Overgenomen. Kenmerkend zijn de brede bovenbuis, het elegante uiterlijk en het lage gewicht. De succesvolle De kinematica van de achterste driehoek erft RC 1000 en RX 1000. Het bereik van de motorsteun is aangepast voor de MGU van Pinion. De geïntegreerde Eightpins zadelpen van de R.X 750 moest wijken wegens ruimtegebrek.

Van bovenaf gezien ziet de bovenbuis van de R.X 1000 er massief uit, maar het silhouet is verrassend slank.Foto: Max FuchsVan bovenaf gezien ziet de bovenbuis van de R.X 1000 er massief uit, maar het silhouet is verrassend slank.Het frame is volledig gemaakt van carbon, wat ook geldt voor de schokdemper.Foto: Max FuchsHet frame is volledig gemaakt van carbon, wat ook geldt voor de schokdemper.

Grensarbeider tussen stad en bos: Het edelhert R.C 1000

Geschiktheid voor dagelijks gebruik moet de kerncompetentie van de RC 1000 zijn. Hiervoor rust Rotwild de cross-over fiets af fabriek uit met verwijderbare spatborden. Daarnaast is er een bagageafhandelingssysteem. Dit is geen klassiek bagagerek. De berijder kan echter verschillende tassen aan de fiets bevestigen aan de zijrails.

In de cockpit is een hoogwaardige koplamp geïntegreerd, de Supernova M99 Mini Pro High Beam met grootlichtfunctie. Zicht aan de achterzijde wordt geboden door een Supernova TL3 Pro LED-achterlicht met remlichtfunctie, dat in de drager van het spatbord is verzonken. De vering met 140 millimeter veerweg en de 29er-wielen moeten de fiets ook uitrusten voor gematigd terrein.

 • 140 mm veerweg
 • 29er wielen
 • Slechts één uitrustingsniveau: Pro (9999 euro)
 • Volledig uitgerust met spatborden, bagagerek, verlichting en standaard
 • Chassis van DT Swiss
Rotwild RC 1000 Pro // Rondsel MGU E1.12 // 960 Wh // 140 mm // 29 inch // 9999 Euro

Vol op de bergen: The Red Deer R.X 1000

De R.X 1000 is de sympathieke partner van de R.X 750, die Rotwild ook als ongecompliceerde grote mountainbike voor echt lange tochten in de Alpen biedt. Geometrie, ophanging, wielconcept en chassis zijn grotendeels identiek. Het grootste verschil is de aandrijving. Terwijl de 750 wordt aangedreven door een Brose-motor met derailleurversnellingen, is de R.X 1000 uitgerust met de motor-transmissie van Pinion. De R.X 1000 heeft actieradius, weinig onderhoud en eenvoud aan zijn kant, maar de R.X 750 (op de proef!) lichter en slanker.

Lees ook:   Enduro's vs. instapfiets: 6 edele enduro's 2023 in de test
 • 150 mm veerweg
 • MX wiel mix, 29/27.5 inch
 • Twee uitrustingsniveaus: Pro (£ 9999) en Ultra (£ 11.999)
 • Gewicht: 24,4 kg (Ultra, maat L zonder pedalen, EMTB-meting)

De Rotwild R.X 1000 Ultra kost 11.999 euro en weegt 24,4 kilo.Foto: Max FuchsDe Rotwild R.X 1000 Ultra kost 11.999 euro en weegt 24,4 kilo.

We hebben momenteel de Rotwild R.X 1000 in testbedrijf op de trails en op onze gestandaardiseerde testritten. De gedetailleerde review van de fiets zal binnenkort beschikbaar zijn op onze kanalen!

Hoe de R.X 1000 Ultra en de productieklare MGU van Pinion off-road presteren, wordt verduidelijkt in de gedetailleerde EMTB-test. Binnenkort beschikbaar op onze kanalen!Foto: Max FuchsHoe de R.X 1000 Ultra en de productieklare MGU van Pinion off-road presteren, wordt verduidelijkt in de gedetailleerde EMTB-test. Binnenkort beschikbaar op onze kanalen!