Goedkope Enduro’s 2024: 6 Enduro’s tot 4000 euro in test

We hebben deze 6 enduro’s getest:

Klik hier om naar de individuele evaluatie te gaan.

De testfietsen in één oogopslag

De vraag is niet echt nieuw en kan willekeurig worden toegepast op elke mountainbikecategorie. Maar vooral met het oog op het huidige klimaat van inflatie en prijsstijgingen op elke hoek, dringt ze dringender dan ooit aan: hoeveel geld heb je eigenlijk uit te geven aan een goede enduro?

Koopjes: Prijzen dalen in de herfst

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we ons testveld van zes enduro-fietsen oorspronkelijk beperkt tot 4000 euro. Aangezien de test al lang op de planning stond en we vorig jaar in het najaar van Livigno al de foto’s voor deze testgroep produceerden, is er in de tussentijd veel gebeurd qua prijzen. Vanwege het feit dat de meeste voorraden momenteel nog goed voorradig zijn, lokken de meeste fabrikanten klanten met vette kortingen, zoals ons onderzoek op de respectieve websites bevestigt. Zo is de Radon Jab 10.0 verkrijgbaar voor slechts 3199 euro, de Specialized Status 160 voor 3300 euro en is ook de Canyon Torque 29 CF 7 met 700 euro verlaagd naar 3299 euro. YT biedt zelfs de Capra 29 Core 2 aan voor een ongelooflijk lage prijs van 2599 euro.

Maar let op: veel van de modellen zijn meestal niet meer in alle framematen verkrijgbaar of soms slechts in beperkte hoeveelheden tegen het einde van het seizoen.
Daarnaast kan de voorraad snel veranderen, waardoor je snel moet zijn met het ene of het andere aanbod om een geschikt exemplaar te bemachtigen. Aangezien de modelcycli momenteel echter wat langer zijn vanwege de eerder genoemde opslagproblemen, levert deze test nog steeds waardevolle informatie op over de gewenste fiets, ook al is het misschien niet meer exact dezelfde uitrusting. De frames van de meeste modellen zullen waarschijnlijk voorlopig identiek blijven.

Lees ook:   welke mountainbike kopen

De goedkoopste enduro in de test: YT Capra 29 Core 2, 2599 EuroFoto: Adrian KaetherDe goedkoopste enduro in de test: YT Capra 29 Core 2, 2599 Euro

De meeste enduro frames zijn nog steeds gemaakt van aluminium

Dat brengt ons bij de kern van de testkandidaten. Carbon als framemateriaal is nog niet over de hele linie te verwachten in de prijsklasse tot 4000 euro. Alleen de twee verladers Radon en Canyon rusten hun modellen Jab en Torque uit met frames van koolstofvezel. De rest van het veld vertrouwt op aluminium. Als je naar de schalen kijkt, is de keuze van het framemateriaal duidelijk merkbaar. Beide koolstofvezelframes blijven onder de grens van 3000 gram en lopen ook voor op de STW-ranglijst (framegewicht in verhouding tot stijfheid), zij het nauwelijks. Met bijna vier kilo in sommige gevallen wegen de aluminium frames van de concurrentie tot 1,3 kilo meer. Het nadeel van carbon frames zijn hun hogere productiekosten.

Carbon frame of betere specificaties?

Omdat je geld niet twee keer kunt uitgeven, rijst voor elke productmanager de vraag: stop ik het geld in het duurdere frame of investeer ik in apparatuur van hogere kwaliteit? Dit is in principe een legitieme vraag, maar een vraag die niet aan de orde is in het geval van canyon en radon. Noch de Jab, noch de Torque die we hebben getest, faalden qua uitrusting en konden zich staande houden in het testveld. Alleen Cube schroeft nog hoogwaardigere onderdelen op het aluminium frame van zijn prijs-prestatiehit en verrast met een eersteklas chassis van Rockshox. Het tweede gespecialiseerde retailmerk in de groep daalt aanzienlijk op het gebied van uitrustingsniveau. Ondanks het vrij lichte aluminium frame biedt de Specialized minder uitrusting voor het geld. Een Fox 36 Rhythm verende voorvork en een Sram NX-aandrijflijn met een laag bereik brengen de achterkant naar voren in deze vergelijking.

Tophonden: Fox en Rockshox vorken

Naast het frame en zijn geometrie is het chassis een doorslaggevende factor in de mogelijkheden van een enduro. Een blik op de specificatielijst van onze testfietsen laat zien dat Fox en Rockshox hier in balans zijn. Als het gaat om verende voorvorken, domineert de Rockshox ZEB met dikke 38 mm rongen, terwijl alleen de YT zijn tegenhanger van Fox gebruikt met 38 mm rongen. Omdat de Jab al een paar jaar achter de rug heeft en zich ook moet onderscheiden van de Freerider Swoop, veert de slankere Fox 36 met 170 millimeter veerweg hier nog steeds – de maatstaf in het enduro-segment slechts een paar jaar geleden. De Specialized-status omvat ook een Fox 36. Hier zelfs met slechts 160 millimeter Veerweg en eenvoudige dempingscartridge. Ter vergelijking: het is duidelijk de zwakste vork.

Lees ook:   Langeafstandsfietsroute La Vélomaritime: in de voetsporen van Asterix langs de Bretonse kust

Een zeldzame gast in de klasse onder de 4000 euro. Cube specificeert een Rockshox-chassis in de hoogste Ultimate-kwaliteit. De bandbreedte in het testveld strekt zich uit tot aan de Fox Rhythm verende voorvork van mindere kwaliteit in de Specialized.Foto: Adrian KaetherEen zeldzame gast in de klasse onder de 4000 euro. Cube specificeert een Rockshox-chassis in de hoogste Ultimate-kwaliteit. De bandbreedte in het testveld strekt zich uit tot aan de Fox Rhythm verende voorvork van mindere kwaliteit in de Specialized.

Dempers meestal zonder instelbare ingaande demping

Fox en Rockshox verdelen ook het veld onder elkaar als het gaat om dempers. Interessant is dat geen van de Fox Enduro’s de volumineuze en krachtige, maar ook erg dure X2-schokdemper gebruikt. Hier zijn de slankere Float X en DPX2 de voertuigen bij uitstek, die beide nog ruimte laten voor verbetering. Door het grotere olievolume zou de X2 een constantere demping bieden, zelfs bij lange afdalingen, en zou hij ook op verschillende manieren kunnen worden afgesteld. In deze prijsklasse moet je het vaak doen zonder een instelbare druktrap. In het geval van de Rockshox achterdriehoeken absorbeert een super-de-luxe schokdemper de schokken. De Propain Tyee, die individueel kan worden geconfigureerd met behulp van een configurator, is de enige enduro in vergelijking met een spoelschok. De coil shock weegt zo’n 400 gram meer, maar werkt mooi lineair en reageert zeer actief en gevoelig.

Tuningmogelijkheden voor wielen en banden

Als je naar de wielen kijkt, zul je geen prijsdrijvers vinden zoals carbon velgen. Er is hier nog steeds een licht afstemmingspotentieel voor een gemakkelijkere acceleratie, maar aangezien de banden toch het leeuwendeel van de traagheid van de wielen uitmaken, is carbon overbodig bij enduro-gebruik. Om ervoor te zorgen dat de banden bestand zijn tegen bruut gebruik, is een zekere lekbescherming onvermijdelijk, wat onvermijdelijk een negatief effect heeft op het gewicht.

Conclusie van Peter Nilges, Head of Test bij BIKE:

Dat Canyon koppel pakt de testoverwinning met een duidelijke voorsprong en is de enige Enduro in het veld die het cijfer “Very Good” behaalt. Ondanks het dure carbon frame is de uitrusting van hoge kwaliteit en is het chassis bovengemiddeld. Dit is ook het geval Propain Tyee Levert een sterke prestatie op de afdalingen, maar is door het hoge gewicht niet erg in balans. De veelzijdige YT Capra slaat zowel hoog als omlaag een goed figuur en overtuigt door zijn intuïtieve bediening.

Peter Nilges, Hoofd Test BIKEFoto: Georg GrieshaberPeter Nilges, Hoofd Test BIKE

Wat de testers zeggen

Laurin Lehner, FREERIDE test editor:

Als het gaat om plezier maken in het park, zou ik voor de Propain Tyee gaan. Het chassis werkt zelfverzekerd en ondanks het hoge gewicht is de fiets iets beter beheersbaar om te rijden dan de Canyon Torque.

Laurin Lehner, FREERIDE-testredacteurFoto: Dimitri LehnerLaurin Lehner, FREERIDE-testredacteur

Dimitri Lehner, FREERIDE testredacteur:

Zelfs als de Radonprik In de afdaling en niet meer in de mix aan de voorkant, waardeer ik de toerkwaliteiten en het bereik van de lichte enduro. Wie wil er nu 17 kilo op eigen kracht moeten verplaatsen?

Dimitri Lehner, FREERIDE testredacteurFoto: Andreas ViglDimitri Lehner, FREERIDE testredacteur

Dit is wat ons opviel in de details:

De meeste fabrikanten vertrouwen op een gripvastere rubbersamenstelling op het voorwiel, maar meer lekbescherming aan de achterkant. YT maakt een fout in de keuze van de banden.

Feiten, cijfers en gegevens over de 6 Enduro’s in de test

Puntentabel

Dat Canyon koppel Verzamelt de meeste punten bergafwaarts en rijdt ook Passabel bergopwaarts. Dit geeft hem een voorsprong in de praktische evaluatie en scoort ook veel punten op het gebied van uitrusting, kwaliteit en garantie. Dat YT Capra komt op de tweede plaats dankzij zijn allround kwaliteiten, op de voet gevolgd door de zware afdaling Propain Tyee.

De punten van de geteste enduro-fietsen in één oogopslagFoto: BIKE-testafdelingDe punten van de geteste enduro-fietsen in één oogopslag

Stijfheid

De carbon frames van Canyon en Radon bieden de hoogste stijfheid in verhouding tot het gewicht. Het stijfste Cube aluminium frame in absolute zin zit daar al vlak achter.Foto: BIKE-testafdelingDe carbon frames van Canyon en Radon bieden de hoogste stijfheid in verhouding tot het gewicht. Het stijfste Cube aluminium frame in absolute zin zit daar al vlak achter.

Stijfheid: Grijs: Stijfheid-tot-gewicht (STW), het quotiënt van stijfheid ten opzichte van framegewicht wit: absolute stijfheid in Newton per mm doorbuiging. De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler Instituut. Traagheidsmoment wielen: Hoe lager de waarde, hoe beter de wielen kunnen worden versneld.

Traagheid van de waaier

Lichtgewicht banden in de maat 27,5 inch zorgen voor een snelle acceleratie met de radon. De zware freeride wielen in de canyon komen traag op snelheid.Foto: BIKE-testafdelingLichtgewicht banden in de maat 27,5 inch zorgen voor een snelle acceleratie met de radon. De zware freeride wielen in de canyon komen traag op snelheid.

Gewichten¹

Radon laat de boter niet uit het brood halen als het gaat om gewicht, maar het moet aanzienlijke compromissen accepteren in DH-prestaties. Propain weegt twee kilo meer.Foto: BIKE-testafdelingRadon laat de boter niet uit het brood halen als het gaat om gewicht, maar het moet aanzienlijke compromissen accepteren in DH-prestaties. Propain weegt twee kilo meer.

¹ Gewicht: BIKE-metingen, ² met pedalen (350 g), ³ zonder schokdemper, met steekas achter, met banden, cassette en remschijven.