TwoNav Roc: De robuuste fietscomputer voor MTB-, gravel- en racefietsen

De TwoNav Roc overbrugt de kloof tussen de verschillende manieren van fietsen: de Spanjaarden hebben het fietsnavigatiesysteem ontwikkeld voor de eisen van zowel wielrennen op de weg als mountainbiken of gravel. De Roc is daardoor robuust en toch licht (58 x 90 x 20 mm, 120 gram). Met twee knoppen aan de voorkant en vier knoppen aan de zijkant kan de fietscomputer ook gemakkelijk met handschoenen worden bediend.

Met de meegeleverde QuickLock-bevestiging kan het GPS-apparaat veilig aan het stuur of de stuurpen worden bevestigd. Door zijn compacte formaat past hij gemakkelijk in tassen of rugzakken. Nog een goede zaak: het touchscreen is gemaakt van Gorilla Glass – vergelijkbaar met veel smartphones – en zou volgens TwoNav bestand moeten zijn tegen stoten en vallen. Dankzij de optical bonding-technologie moet het kleurendisplay van de Roc Navi ook bij veel zonlicht goed leesbaar zijn.

De TwoNav Roc Fietscomputer is compatibel met BLE draadloze sensoren voor hartslag-, cadans-, snelheids- en vermogensmeter. Voor GPS-navigatie heeft de Roc toegang tot vier satellietsystemen (GPS + Galileo + Glonass + Beidou) en via Dual Bluetooth kan het navigatiesysteem een real-time verbinding maken met de smartphone.

Met de TwoNav Roc fietscomputer kun je trainen op basis van tijd, afstand en hartslag. Er kunnen meer dan 200 gegevensvelden worden weergegeven. De gegevenspagina’s zijn aanpasbaar en de apparaatknoppen kunnen ook worden geconfigureerd volgens uw eigen voorkeuren. Naast de uitgekiende presentatie biedt het Roc fietsnavigatiesysteem een breed scala aan functies en kunnen er aangepaste profielen worden gemaakt voor verschillende sporten. Er is ook geen limiet aan het aantal waypoints, routes en tracks dat kan worden gemaakt en gedownload. Aangemaakte routes kunnen ook verder worden bewerkt. De prijs is vergelijkbaar (hoog) met die van concurrenten als Garmin Edge Explore 2 (vanaf 300 euro), Garmin Edge 540/840 (vanaf 400 euro) of Wahoo Elemnt Roam (400 Euro).

Lees ook:   E-Enduro-serie met WK-status: Droom verbrijzeld - een seizoensoverzicht