Frankfurter Buchmesse 2023: Nieuwe boeken voor fietsers en avonturiers

De Frankfurter Buchmesse viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en heeft voor deze speciale gelegenheid enkele hoogtepunten bedacht. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs wordt het Jongerenwoord van het Jaar live en voor publiek bekendgemaakt. Onder het motto “Be fly, then come by!” nodigt de kermis op zondag u uit om deel uit te maken van dit spannende moment. Zaterdag is ook een publieksdag, waarop iedereen de kermis kan bezoeken. Van woensdag tot en met vrijdag is de boekenbeurs alleen open voor het vakpubliek.

Een ander hoogtepunt is het nieuwe internationale Comics Centre. In totaal exposeren hier 14 uitgevers, die bezoekers de mogelijkheid bieden om zich onder te dompelen in de diverse wereld van strips. Onder het motto “Honeycombs of Words” presenteert Slovenië, dit jaar eregast, het Sloveense literaire en culturele landschap op de Boekenbeurs.

En dat brengt ons bijna bij het onderwerp: Slovenië heeft prachtige fietstochten te bieden. Delius Klasing Verlag geeft prachtige en vooral gloednieuwe boeken uit over fietsen, die ook op de Frankfurter Buchmesse te zien zullen zijn. Hier laten we een kleine selectie fietsboeken zien die we bijzonder leuk vinden:

Das Gravelbike – Sven Bremer (Hrsg.)

Das Gravelbike van Sven Bremer (Hrsg.)Foto: Delius Klasing VerlagDas Gravelbike van Sven Bremer (Hrsg.)

De gravelbike wordt steeds populairder als comfortabele allrounder voor alle weg- en weersomstandigheden. Het Boek De gravelbike van Sven Bremer (red.) is bedoeld als gids voor alle gravelbikers – en zij die dat willen worden. Praktische aanbevelingen van het kopen tot het plannen van tochten en tips en trucs over techniek maken het boek een uitgebreide gids in de wereld van gravelbiken. Daarnaast toont het boek de mooiste graveltochten in Duitsland en Europa. Uitgever Sven Bremer reist zelf graag veel met de fiets en is enthousiast over de gravelbike in het dagelijks leven, die nieuwe perspectieven en paden opent voor fietstochten.

Lees ook:   Supertrail collector's item van Ines Thoma: De Tutti Frutti MTB-route in de Dolomieten

Bremer werkt als journalist en auteur in Bremen. De gepassioneerde wielrenner schrijft onder meer voor het TOUR-magazine. Hij is de auteur van verschillende boeken gepubliceerd door Delius Klasing.

Afbeelding NaN
 • Bladzijden: 120
 • Formatteren: 17,6 x 24,6 cm
 • Foto’s en illustraties: 128
 • Prijs: 24,90

E-bike droomtochten in de Alpen – Armin Herb en Daniel Simon

E-bike droomtochten in de Alpen door Armin Herb en Daniel SimonFoto: Delius Klasing VerlagE-bike droomtochten in de Alpen door Armin Herb en Daniel Simon

De gids E-bike droomtochten in de Alpen presenteert de 25 mooiste routes door de Alpen die per e-bike gereden kunnen worden. Zowel eendaagse als meerdaagse tochten worden gepresenteerd en zorgen ervoor dat je zin krijgt om door de Alpen te gaan fietsen. Met tochten door de Dolomieten, de Chiemgau en andere Alpengebieden dient het boek als inspiratie voor uw volgende fietsvakantie. Het is gericht op zowel beginners als sportieve fietsers die de Alpenwereld per e-bike willen verkennen. Nuttige hints en tips over de aard van de tour en GPS-gegevens om te downloaden, evenals kaarten verrijken de toursuggesties. Met dit boek als metgezel wordt uw volgende vakantie in de bergen een goed afgeronde buitenervaring.

Armin Herb is freelance journalist en werkt onder meer als redacteur voor het tijdschrift MYBIKE. Meer dan 20 jaar geleden ontdekte de inwoner van München het mountainbiken zelf.

Fotograaf en journalist Daniel Simon werkt al jaren voor BIKE en andere wielermagazines. De camera en mountainbike ontbreken op geen enkele tocht. De inwoner van München brengt bijna elke vrije dag door in de bergen.

Afbeelding NaN
Foto: Armin Herb / Daniel Simon
 • Bladzijden: 160
 • Formatteren: 23,2 x 26,5 cm
 • Foto’s en illustraties: 202
 • Prijs: 34,90

Spectaculaire downhill tours – Daniel Simon en Armin Herb

Spectaculaire downhill tours door Daniel Simon en Armin HerbFoto: DElius Klasing VerlagSpectaculaire downhill tours door Daniel Simon en Armin Herb

Omhoog met de shuttle, naar beneden in de stroom – dat is het motto van het boek Spectaculaire downhill tours. Met behulp van kabelbanen of bergbanen bereiken steeds meer fietsers verheven hoogten en kunnen ze zonder veel moeite geweldige afdalingen maken, die slechts een paar meter hoogte bieden. De auteurs Daniel Simon en Armin Herb zijn op de paden van de Alpen geweest en hebben de mooiste afdalingsroutes samengesteld – onder andere uit de fietsregio’s Graubünden, Salzburger Land of Oost-Zwitserland. Het boek bevat tourverslagen met foto’s en hoogteprofielen, kaarten en GPS-gegevens, evenals een informatiesectie met tips over de regio, hotels en plaatsen om te stoppen voor een drankje.

Lees ook:   E-all-mountainbikes tot 9900 euro: 11 super allrounders in de test

Armin Herb is freelance journalist en werkt onder meer als redacteur voor het tijdschrift MYBIKE. Meer dan 20 jaar geleden ontdekte de inwoner van München het mountainbiken zelf.

Fotograaf en journalist Daniel Simon werkt al jaren voor BIKE en andere wielermagazines. De camera en mountainbike ontbreken op geen enkele tocht. De inwoner van München brengt bijna elke vrije dag door in de bergen.

Afbeelding NaN
Foto: Daniel Simon / Armin Herb
 • Bladzijden: 160
 • Formatteren: 23,2 x 26,5 cm
 • Foto’s en illustraties: 207
 • Prijs: 34,90

Met de fiets en boot naar de Beringzee – Richard Leeuwenhart

Met de fiets en boot naar de Beringzee door Richard LeeuwenhartFoto: Delius Klasing VerlagMet de fiets en boot naar de Beringzee door Richard Leeuwenhart

In het onbewoonde binnenland van Tsjoekotka komt de ervaren fietser Richard Leeuwenhart enorme uitdagingen tegen: wilde grindwegen, berenaanvallen, sneeuwstormen en ongunstige omstandigheden. “De spannendste paden beginnen waar alle wegen eindigen!” zegt hij. Dit reis- en avonturenboek neemt de lezer mee op een reis en de overweldigende natuurbeleving in de afgelegen wildernis die Leeuwenhart doorkruiste met zijn rubberboot en een fatbike. De avonturier is ook bekend van zijn blog “Lonely Traveller”. Verrijkt met tal van foto’s, het reisverslag Met fiets en boot naar de Beringzee tot een mentaal avontuur – zelfs vanaf de bank.

Richard Leeuwenhart is een fervent avontuurlijke reiziger met een voorliefde voor de wilde en afgelegen regio’s, zoals IJsland, Kirgizië of Mongolië. Zijn reisstijl wordt gekenmerkt door een intensieve onderdompeling in onbekende rijken en het verkennen van persoonlijke mogelijkheden en grenzen. Sinds enkele jaren voelt hij zich steeds meer aangetrokken tot de moeilijk bereikbare wildernisgebieden van Noord-Siberië en de poolcirkel.

Lees ook:   Corratec E-Gravel EL: E-gravelbike met Bosch SX motor gepresenteerd
Afbeelding NaN
 • Bladzijden: 160
 • Formatteren: 21 x 24 cm
 • Foto’s en illustraties: 167
 • Prijs: 29,90

Het doel is onderweg – Belen Castello en Tristan Bogaard

De bestemming ligt op het pad van Belen Castello en Tristan BogaardFoto: Delius Klasing VerlagDe bestemming ligt op het pad van Belen Castello en Tristan Bogaard

Een fietstocht begint op het moment dat je op het zadel stapt en vertrekt. Of het nu alleen is of met meerdere, met een dier of een instrument – in dit boek vind je alle verhalen. Het doel is onderweg is de titel van het boek, en tevens het motto. Wereldreizen per fiets over en naast verharde paden tonen een grote verscheidenheid aan ervaringen en ontmoetingen die Belen Castello en Tristan Bogaard hebben samengesteld: 40 reisverslagen van meer dan 50 reizigers uit 23 verschillende landen zijn te vinden in dit geïllustreerde boek met 500 illustraties. Buitengewone reizen, antwoorden op meer dan 300 vragen over fietstochten, rondleidingen en bikepacking, evenals meer dan 200 foto’s alleen al verrijken de verhalen en dienen als inspiratie voor iedereen die zelf op een tweewielige reis wil gaan. En dat kan iedereen – laten we op het volgende fietsavontuur gaan!

Afbeelding NaN

Foto: Thomas Schenker

 • Bladzijden: 272
 • Formatteren: 24 x 30 cm
 • Foto’s en illustraties: 500
 • Prijs: 49,90

Kok & Grind – Henrik Orre

Cook & Gravel door Henrik OrreFoto: Delius Klasing VerlagCook & Gravel door Henrik Orre

Na een lange bikepacking tour is het eerste wat je nodig hebt energie! Het Boek Koken & Grind bevat 50 snelle recepten voor fietsers en gravelbikers: Buiten koken, boven een open of campingvuur wordt een makkelijke oefening met dit boek. Het eenvoudige reiskookboek van Henrik Orre, sinds jaar en dag chef-kok van het professionele team Ineos Grenadiers, is gericht op liefhebbers van graveltochten, bikepacking en bikekamperen. Met deze behulpzame metgezel zullen je volgende buitenavonturen niet alleen spannend, maar ook lekker zijn. De veelzijdige buitenrecepten voor de verschillende seizoenen staan garant voor een gevarieerd voedingspatroon na energieverslindende uren in het zadel. Dat maakt dat je zin hebt om op de volgende tour te gaan!

Koken in het zadel aan het einde van een lange dag is vaak het hoogtepunt van een bikepacking tour. En van vitaal belang.
Foto: Delius Klasing Verlag
 • Bladzijden: 176
 • Formatteren: 21 x 24 cm
 • Foto’s en illustraties: 150
 • Prijs: 29,90