Test kinderfietsen 2023: Canyon Neuron Young Hero (XS) – de allrounder

De Canyon Neuron Young Hero is Modernisering bijna anderhalf jaar geleden ongewijzigd in het programma van de Koblenz-verlader. En met een goede reden: met een prachtig gemaakt aluminium frame, kabels die door het frame worden geleid, 27,5-inch wielen en 130 millimeter veerweg is het geen leuke fiets om mee te pronken, maar een MTB voor kinderen voor trails en tours.

Hij is verkrijgbaar in XS (testmaat) en 2XS, de veerweg kon goed worden geactiveerd door onze testrijder. Dat wil zeggen, de veerweg werd goed gebruikt. De op een kindvriendelijke manier afgestelde, de ophangingselementen reageren fijn en bieden voldoende eindprogressie. Met 1,45 meter past Paul perfect op de fiets – op een hardtail zou 29 inch mogelijk zijn in zijn maat, maar niet met zoveel veerweg. Wat is beter? Als je het aan de kinderen vraagt, is het duidelijk de volledige.

De twaalftraps Deore-versnellingspook, de enige twaalfversnellingsbak in het testveld, biedt versnellingen voor elke gelegenheid met 510 procent uitklapbaar. De gemengde banden met Nobby Nic vooraan en Rocket Ron achteraan combineren makkelijk rollen met goede grip. Op de technische punten van de testbanen profiteert Paul van het kantelvoordeel ten opzichte van de 26-inchers, maar ook van de gripvaste voorband. De zithoek is erg steil, het bereik is kort. De fiets is goedgekeurd voor sporadische sprongen tot 60 centimeter hoog, het gebruiksgebied is op tochten en paden.

(Opmerking: de pedalen op de kloof waren niet standaard, maar gemonteerd door BIKE.)

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18 mm) in de laagste crankstand tot aan de bovenrand van het zadel

Lees ook:   mountainbike shirt heren