Fietsen in de winter: 5 mouwloze vesten op de proef gesteld

We hebben de vesten getest op tournee en tijdens Park-Laps. Een breed temperatuurbereik, vakmanschap en pasvorm waren belangrijk voor ons. De testers (1,78 tot 1,83 meter) testten allemaal vesten in maat M.

Patagonia Nano-Air Vest

Materiaal: Polyester• Aantal kleuren: 2

De Patagonia Nano-Air is comfortabel om te dragen. De pasvorm bevalt, maar is niet zo sportief. De buitenstof van gerecycled polyester zou vocht nog beter kunnen afstoten, vinden we. Goed: de twee zakken aan de zijkanten en op de borst. Bij temperaturen boven de twaalf graden wordt het vest snel te warm, maar het warmt betrouwbaar op, zelfs bij koude temperaturen. Fair Trade-certificering is inbegrepen bij Patagonia. Licht! Duur!

Prijs: 180 Euro >> verkrijgbaar bij Bergfreunde*.

Patagonia Nano-Air VestFoto: Fabrikant

Patagonia Nano-Air Vest

Scott Primaloft Vest Licht

Materiaal: Polyester• Aantal kleuren: 1

De Scott Primaloft Vest Light is het goedkoopste vest in de test en eigenlijk ontworpen voor skitoeristen, maar is ideaal voor fietsers. Het eenvoudige polyester vest is sportief, lang uitgesneden en relatief dun. Beste pasvorm! Het toepassingsgebied is, afhankelijk van de basislaag, het breedst. Werkt goed, zelfs op koude zomerdagen. Bovenkant: Het vuilafstotende bovenmateriaal kan snel worden schoongeklopt. Stom: de kwaliteit van de ritsen. Twee zijzakken.

Prijs: 100 Euro >> verkrijgbaar bij Bergzeit*

Scott Primaloft Vest LichtFoto: Fabrikant

Scott Primaloft Vest Licht

Fox Ranger Windbloc Vuur

Materiaal: Polyester• Aantal kleuren: 1

Prijs: 150 Euro >> verkrijgbaar bij Bergfreunde*

Fox Ranger Windbloc VuurFoto: Fabrikant

Fox Ranger Windbloc Vuur

Claustrofobie Uitbraak Vest

Materiaal: Nylon• Aantal kleuren: 3

Voor het claustrofobie Uitbraak vest moet een temperatuurdaling gemaakt worden, een koude uitbraak, zoals de naam al doet vermoeden. Omdat het isolatiemateriaal opwarmt. Dit beperkt het vest tot echt koude dagen. Dit moet je weten om niet als een snelkookpan door het bos te “verwarmen”. In de claustrofobie zie je eruit als een eendenjager, alleen het jachtgeweer ontbreekt. Smaken. De claustrofobie kan ook casual of tijdens skitochten worden gedragen.

Prijs: 110 Euro >> verkrijgbaar bij Decathlon*

Claustrofobie Uitbraak VestFoto: Fabrikant

Claustrofobie Uitbraak Vest

Ion Shelter Hybride Gewatteerd Vest

Materiaal: Polyester• Aantal kleuren: 2

De afwerking van het Ion Shelter Hybrid Padded Vest is van hoge kwaliteit en de stof ligt comfortabel aan. Op het pad met een rugzak wordt het snel warm achterop. Hier bevindt het vest zich bijna op het niveau van de Patagonia of Fox in het toepassingsgebied en de snit is vergelijkbaar. Goed: Primaloft isolatie is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook goed: het brillendoekje in het zijvak met ritssluiting. We vonden de Ion het leukst samen met de Scott.

Prijs: 180 Euro >> verkrijgbaar bij Maciag Offroad*

ION Shelter Hybride Gewatteerd VestFoto: Fabrikant

ION Shelter Hybride Gewatteerd Vest

Conclusie: 5 vesten voor mountainbikers

“Er zijn nog steeds weinig vesten speciaal voor motorrijders – jammer, want ze zijn ideaal. Veel vesten zijn te warm, op tournee zweet je snel op je rug.” Testmanager Laurin Lehner, FREERIDE

Laurin Lehner, FREERIDE redacteurFoto: Wolfgang Watzke

Laurin Lehner, FREERIDE redacteur

Op sommige van onze websites maken wij gebruik van zogenaamde affiliate links. Deze zijn gemarkeerd met sterretjes. Als u op een dergelijke affiliate link klikt en via deze link winkelt, ontvangen wij een commissie van de betreffende online shop of aanbieder (zoals Rose of Amazon). Voor u verandert de prijs niet.

Source link