Fazua Firmware Update: Fazua Ride 60 nu 2.0

60 Newtonmeter en tot 450 watt, met een systeemgewicht van slechts 4,2 kilogram. Onder de lichte motoren is de Fazua Ride 60 een echte krachtpatser en dankzij zijn goede actieradius, hoge stabiliteit en laag bedrijfsgeluid was hij onze favoriet in de motortest van lichte aandrijvingen.

>> Hier is de laboratorium- en praktijktest van de meest opwindende lichtaandrijvingen op de markt <<

>> Hoe ver kun je komen met de lichtdrives? Het bereik van Fazua tot TQ in directe vergelijking <<

Fazua Ride 60: Zwakke punten bij het starten en invoegen

De motor vertoonde echter nog steeds zwakke punten, vooral bij het invoegen. Zowel bij het opstarten van de berg als tijdens een korte trappauze bergop – bijvoorbeeld door een krappe bocht of over een moeilijk sleutelpunt – liet de Ride 60 zich een merkbare vertraging toe tot de rit weer begon. De Beierse fabrikant sprak van een ‘pedal gap’. Vaak moest je de crank op eigen kracht een halve slag bewegen, pas dan kon de stuwkracht van de aandrijving weer voelbaar zijn.

Het licht vertraagde begin van de motor, door Fazua omschreven als de pedaalspleet, veroorzaakte weinig euforie, vooral op veeleisende belangrijke punten.Foto: Markus Greber

Het licht vertraagde begin van de motor, door Fazua omschreven als de pedaalspleet, veroorzaakte weinig euforie, vooral op veeleisende belangrijke punten.

Een echte verbetering? De nieuwe Fazua firmware in de test

Trouwens, zoals gebruikelijk bij Fazua, wordt de nieuwe firmware geïnstalleerd via de USB-C-interface op de bovenbuis en de toolbox-software op de pc. Over-the-air updates via app zijn nog niet mogelijk bij de Beierse, die nu onderdeel zijn van Porsche. Eenmaal geïnstalleerd, kan de fiets eenvoudig weer worden losgekoppeld en is de firmware up-to-date.

De update is merkbaar zodra je hem voor het eerst binnenrolt. Wie gewend is aan het vertraagde begin van de Fazua Ride 60 zal nu aangenaam verrast worden door een relatief directe start en zelfs tijdens de rit blijft de e-bike motor nog beter aan de voet plakken en reageert sneller op de veranderende pedaalinput van de rijder. Het gevoel van steun is echter onveranderd en voelt nog steeds meer als een e-bike dan een bio-bike. Er is een matige voortstuwing aan de onderkant, alleen met sportieve rijprestaties en cadans komt het vrij hoge aandrijfvermogen vrij. De Fazua vlakt nu laadpieken aanzienlijk af en voert de bestuurder zachtjes over de dode centra. Hierdoor ontstaat een aangename en uniforme stuwkracht.

Lees ook:   E-MTB Unno IKKI: Nieuwe lichte e-enduro van een Spaanse edelsmederij
Op de testbank kan niemand de Fazua voor de gek houden. Echte 59 Newtonmeters en meer dan 450 watt aan boost zijn krachtig, vooral voor een lichte aandrijving.Foto: Adrian Kaether

Op de testbank kan niemand de Fazua voor de gek houden. Echte 59 Newtonmeters en meer dan 450 watt aan boost zijn krachtig, vooral voor een lichte aandrijving.

Fazu Ride 60 Update: Pedal Gap nu competitief, verbeteringen in details

Vooral dankzij de verbeterde invoeging staat de Fazua-motor nu ook bij het starten en moduleren op gelijke hoogte met de concurrentie. Shimano’s EP8 of de Specialized SL-aandrijving starten met een vergelijkbare vertraging, maar Bosch’s CX of zelfs TQ met de HPR 50 en Yamaha met de PW-X3 zijn nog directer bij het starten. Wat overblijft is het merkbare opstarten en ontkoppelen van de Fazua-motor, die ook akoestisch merkbaar is met een lichte “klak” en soms gepaard gaat met lichte belastingsveranderingen. Geen beenbreuk, je kent het van Shimano op een vergelijkbare manier.

Ook succesvol: A Stroomgat na het einde van de boostfunctie, zoals we het kenden van de eerste tests met Fazua’s Ride 60, konden we niet meer provoceren met de nieuwste firmware. Bovendien kan de Ride 60 dankzij ANT+ I LEV nu standaard worden gebruikt Fietscomputers verbinde zoals Garmin en Wahoo. En last but not least, het probleem met batterijen die plotseling uitvallen en niet kunnen worden gereanimeerd, zou zijn opgelost. Gelukkig weten we dit niet uit eigen ervaring, maar andere media hadden waarschijnlijk minder geluk in hun tests.

Pushing assistance en remote: Er is nog wat in te halen voor Fazua hier

Wat onveranderd blijft, is de Ring-controle en is daarom niet onze favoriet onder de besturingseenheden, vooral als het gaat om haptiek. Het lijkt soms een beetje wiebelig en blijft soms steken in de eindpositie. Op een van onze testfietsen voor de nieuwe firmware was ook veel druk nodig in de eindstand om de U-trappen te schakelen, of om boost- en duwhulp te activeren. Het is jammer, want het zijn de lage bedieningskrachten die anders spreken voor het tuimelschakelaarontwerp van Fazua’s Remote.

Lees ook:   mountainbike met trapondersteuning
De Ring Control regelt de rijmodi, drukhulp en optioneel een lampje. Helaas is de feedback maar matig bij het schakelen. De constructie is wiebelig, wat niet erg waardevol aanvoelt.Foto: Markus Greber

De Ring Control regelt de rijmodi, drukhulp en optioneel een lampje. Helaas is de feedback maar matig bij het schakelen. De constructie is wiebelig, wat niet erg waardevol aanvoelt.

De Duwhulp is aanzienlijk verbeterd. Voor het eerst bereikt hij nu zowel een bruikbare topsnelheid als een hoog koppel en duwt hij de fiets aan het einde krachtig naar voren. Het probleem: De duwhulp is in eerste instantie zo discreet en accelereert zo langzaam dat de krachtige ondersteuning en een goede snelheid pas na ongeveer 10 meter worden bereikt. Vooral in steil terrein moet de rijder de fiets naar voren duwen voordat de duwhulp deze taak echt overneemt. Voor lange duwpassages op een matige helling is de verlengde aanloop prima. Het heeft echter nog steeds weinig zin om de duwhulp alleen op een kort en steil belangrijk punt bergop te gebruiken. Dit is waar Fazua zeker moet verbeteren.

Conclusie Adrian Kaether, Redacteur EMTB

We wachten al meer dan een half jaar op deze update. Met de nieuwe firmware en de veel directere invoeging heeft Fazua nu een belangrijk punt van kritiek op de Ride 60 geëlimineerd en zo de krachtige en stille lichtdrive nog spannender gemaakt. We blijven benieuwd of verdere sprongen in rijdynamiek mogelijk zijn via firmware-updates. Maar het is nu al duidelijk dat de Fazua een van de beste lichtaandrijvingen op de markt is en blijft.

EMTB-redacteur Adrian Kaether.Foto: Georg Grieshaber

EMTB-redacteur Adrian Kaether.

Source link