Duel E-Enduros: Radon Deft 8.0 & Giant Reign E + 3 Recensie

Is een e-enduro met een dikke accu en brute veerweg geschikt voor de tour? Waarschijnlijk niet, zou je denken. Deze fietsen zijn eerder gebouwd voor vervelende rotstuinen en hoge dalingen. Dus wat als op smalle paden zoals de Giu li Gru in de Enduro Mecca Finale Ligure plotseling eenvoudige bediening, behendigheid en speelinstinct vereist zijn? Zoveel vooraf: De Radon Deft 8.0 en de Giant Reigen E+ 3 ontlokken ons alleen maar een grote grijns als we van de ene bocht naar de andere duiken.

Radon & Giant: 750 of 800 wattuur – veel bereik

Dat hadden we niet verwacht. Over het algemeen zijn de omstandigheden voor rijplezier op langzame en bochtige paden minder goed, vooral met e-enduro’s. Ze worden beschouwd als traag, omslachtig en omvangrijk – vooral als ze betaalbaar moeten zijn. Net als de instapmodellen van de Radon Deft en Giant Reign E+.

Voor respectievelijk 5200 en 5500 euro zijn deze E-MTB’s geen echte koopjes (let op: De Radon Deft 8.0 is momenteel te koop voor 4799 euro!), maar technisch up-to-date: Beide fietsen zijn pas een goed jaar op de markt, beide bieden een bereik van respectievelijk 750 en 800 wattuur, beide zijn uitgerust met de nieuwste configuratie van het betreffende motorsysteem.

25 kilo – en nog steeds levendig

Bovenal is het levendig rijden

, wat je gezien de extreme geometrie met een lange wielbasis en supervlakke stuurhoek nauwelijks zou verwachten. En de lof voor de goedkoopste e-enduro uit Taiwan stopt daar niet: bergop noteren de testers topscores voor de Reign E + voor zijn hoge tractie achterdriehoek en goede zitpositie om te klimmen. Bergafwaarts, comfort en rijveiligheid zijn aangenaam en moedigen je aan om de remmen lang open te laten, zelfs op goede enduro-paden.

Voor zo’n betaalbare fiets biedt de Giant Reign E + 3 een ongewoon uitgebalanceerde prestatie, zonder noemenswaardige zwakke punten. Ondanks zijn downhill-kwaliteiten, krachtigere motor, grote actieradius en betere uitrusting trekt de Radon Deft aan het kortste eind.

Conclusie over de test: Radon Deft 8.0 vs. Giant Reign E+ 3 in een duel

Radon en vooral Giant laten zien dat zelfs goedkope e-enduro’s veelzijdig kunnen zijn. Beide kandidaten bieden een goed assortiment en uitrusting tegen een eerlijke prijs. Ondanks de extreme geometrie snijdt de Giant een nog beter figuur en kan hij vele soorten rijders gelukkig maken, van beginners tot professionals. Bergafwaarts beperkt de uitrusting het potentieel van de fietsen enigszins. Niettemin: twee sterke kandidaten met wie je geen spoor hoeft te vrezen, hoe geblokkeerd ook. – Adrian Kaether, redacteur EMTB

Adrian Kaether, redacteur EMTBFoto: Georg Grieshaber

Adrian Kaether, redacteur EMTB

>> De proef op de som nemen: Giant Reign E+ 3 – succesvolle E-MTB zonder echte zwakke punten <<
>> Op de proef: Radon Deft 8.0 – sportieve e-enduro voor een eerlijke prijs

Dat zeggen de testers

Voor matig terrein is het beter om een kortere slag te gebruiken

Ik was verbaasd over hoe evenwichtig de Giant is ondanks zijn extreme geometrie. Op de afdalingen in Finale behoudt de Reign E+ dus een universeel karakter. En toch: Op matig terrein zou ik altijd gaan voor een fiets met een kortere slag en minder extreme geometrie ten gunste van wegligging en rijplezier. – Florentin Vesenbeckh, EMTB Test Manager

Florentin Vesenbeckh, EMTB Test ManagerFoto: Max Fuchs

Florentin Vesenbeckh, EMTB Test Manager

Lees ook:   Maxxis BIKE Transalp 2023: Team Freeride Inc. blikt terug op het MTB-evenement

Tuning tip banden

De banden zijn de tuning tip in dit duel: zware karkassen en zachte rubbercompounds zouden er op beide fietsen goed uitzien en het potentieel bergaf nog beter benutten. Ik zou de superbrede voorband van de Giant inruilen voor een smaller model. Dit zorgt voor meer precisie en betere feedback op de limiet. – Tobias Ziganek, EMTB testrijder:

Tobias Ziganek, EMTB testrijderFoto: Max Fuchs

Tobias Ziganek, EMTB testrijder

De motoren in vergelijking

Giant Syncdrive Pro 2 / Yamaha PW-X3

De Syncdrive is gebaseerd op de Hardware van Yamaha’s PW-X3 motor. Niet de krachtigste aandrijving op de markt, maar met 2,7 kilogram vrij licht. De software, de app en de fine-tuning van de ondersteuning komen van Giant, en de Syncdrive wordt ook geleverd met zijn eigen displays en afstandsbedieningen. Iets bijzonders: Zodra de voet op het pedaal staat, trilt de motor lichtjes. Deze extreem directe reactie helpt op technisch terrein en bij het starten op de berg.

Giant Syncdrive Pro 2 / Yamaha PW-X3Foto: Max Fuchs

Giant Syncdrive Pro 2 / Yamaha PW-X3

Bosch Performance Line CX Smart

De Performance CX van Bosch biedt een goede balans tussen hoge prestaties en een redelijk motorgewicht. Responsiviteit en speciale off-road functies zoals verlengde caster in Emtb-modus maken het de benchmark op de markt. In de tussentijd kunnen alle U-levels via de app worden gefinetuned. Het grootste nadeel is dat de Bosch-aandrijving niet helemaal stil is en de accu’s vrij zwaar zijn, maar ze bieden ook een bijzonder rijke actieradius.

Bosch Performance Line CX SmartFoto: Max Fuchs

Bosch Performance Line CX Smart

Feiten en cijfers over het Radon Deft 8.0 vs. Giant Reign E+ 3 testduel

Het bereik

Met de nieuwe 800-batterij in de Reign E + zet Giant een aanzienlijke stap voorwaarts in bereik ten opzichte van de oude 625s. Met meer dan 2000 meter hoogteverschil en ook een hogere snelheid gaat de betere beoordeling echter duidelijk naar radon, ondanks de nominaal iets kleinere batterij. Beide accu’s zijn echter even zwaar (zie hieronder) en het laadwerk is iets hoger, zelfs met radon met het Smart-systeem van Bosch.

rood: hoogteverschil: hoogste U-trede - grijs: hoogteverschil: noodloop - groen: energie opladen in WhFoto: EMTB Test Department

rood: hoogteverschil: hoogste U-trede – grijs: hoogteverschil: noodloop – groen: energie opladen in Wh

Lees ook:   Trailbikes: De Radon Skeen Trail 10 in de test

De gewichten in vergelijking

Dankzij het carbon hoofdframe haalt het radon amper de grens van 25 kilo, waardoor het slechts zo zwaar is als een all-mountain in dezelfde prijsklasse. Ondanks de banden die te licht zijn, is dit geweldig. Zware accu’s zitten in beide fietsen. Gezien de grote accu en het aluminium frame zijn de 25,6 kilogram van de Giant nog in orde. Vooral omdat de aluminium enduro kan scoren met een bijzonder royale gewichtsaflossing.

¹Gemeten in het EMTB laboratorium in de geteste maat, accugewicht indien nodig incl. strak geschroefde deksel. | ²Set banden, cassette en remschijven.Foto: EMTB Test Department

¹Gemeten in het EMTB laboratorium in de geteste maat, accugewicht indien nodig incl. strak geschroefde deksel. | ²Set banden, cassette en remschijven.

Het motorvolume in vergelijking

Als het gaat om voortstuwingsgeluid, liggen radon en reus dicht bij elkaar. De Bosch motor klinkt iets hoger frequentie en is daardoor beter waar te nemen dan de iets lager frequente Giant motor. Helaas rammelen beide fietsen bergafwaarts, vooral het radon valt hier negatief op. Maar we hadden ook veel stillere testfietsen van Giant.

Foto: EMTB Test Department

De punten in vergelijking

*Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.Foto: EMTB Test Department

*Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Ter vergelijking: Cube Stereo Hybrid 160 HPC SLX en Haibike NDuro 6

Al in

We hebben er twee

goedkope enduro e-bikes tussen de 5300 en 5800 euro

Getest. Hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Cube Stereo Hybride 160 HPC SLX

Met 27,5-inch wielenn is de

(5299 Euro >> ) een van de laatste in zijn soort. De kleine wielen hebben nadelen in extreem terrein, maar maken de fiets beter handelbaar. De Cube is dan ook meer een comfortabele toerfiets met veel reserves en een goede uitrusting. Onze tip als je op zoek bent naar een allrounder voor veeleisende trailtours. Let op: geen bike park release.

EMTB-testresultaat*: 8,1 punten – zeer goed

Cube Stereo Hybride 160 HPC SLXFoto: Max Fuchs

Cube Stereo Hybride 160 HPC SLX

Cube Stereo Hybride 160 HPC SLXFoto: EMTB Test Department

Cube Stereo Hybride 160 HPC SLX

Haibike NDuro 6

Het is enorm, lang en zwaar

(5799 euro >> ) precies het tegenovergestelde van Cube’s Stereo 160. In smerig terrein is de Haibike in zijn element, overal elders voelt hij log en log aan met een extreme wielbasis en bijna 27 kilogram. Een duidelijke downhill specialist. In onze ogen is de Giant met vergelijkbare nemerskwaliteiten en veelzijdiger weggedrag echter de betere partner.

EMTB testresultaat*: 7,8 punten – zeer goed

Haibike NDuro 6Foto: Max Fuchs

Haibike NDuro 6

Haibike NDuro 6Foto: EMTB Test Department

Haibike NDuro 6

*Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.