Canyon Pathlite:ON: nieuwe modellen voor Tekking Tours & Excursies

De Canyon Pathlite:ON bestaat al een tijdje – We hebben de Pathlite:ON 7 SUV ook al getest en geschikt bevonden om mee te toeren. De nieuwe modellen zijn onderverdeeld in twee lijnen: Pathlite:ON SUV en Superlight.

De nieuwe Canyon Pathlite:ON Superlight

De nieuwe Pathlite:ON Superlight is de klassieke one-does-it-all fiets. De e-bike is extreem veelzijdig en kan zowel op licht terrein als in de stad met vertrouwen worden gemanoeuvreerd. De Bosch Performance Line SX-motor zorgt voor de stuwkracht, met als voordelen een vrij compact ontwerp en een krachtig vermogen van 600 W piekvermogen en 55 Nm koppel. Samen met de 400 Wh accu kan hij tot 80 km door het land rijden. Als dat nog niet genoeg voor je is, kun je de 250 Wh range extender (plus 1,5 kg) aansluiten en naar de volgende ijssalon rijden. Bovendien is de Pathlite:ON Superlight de eerste Canyon e-bike met een MIK HD-bagagedrager die getest compatibel is met kinderzitjes.

De topklasse Pathlite:ON heeft een stijve voorvork met bevestigingspunten voor tassen in plaats van een verende voorvork.Foto: CanyonDe topklasse Pathlite:ON heeft een stijve voorvork met bevestigingspunten voor tassen in plaats van een verende voorvork.

De remkracht van de Pathlite:ON 8 Superlight komt van de krachtige Magura MT Thirty schijfrem. Op de Pathlite:ON 4 en 6 Superlight modellen leveren de Shimano MT200 remmen betrouwbare remkracht.

De Canyon Pathlite:ON 4 en 6 Superlight zijn beide uitgerust met licht. Het instapmodel maakt gebruik van een Iridium LED Shiny 40 koplamp. De Pathlite:ON 6 Superlight wordt zelfs geleverd met een briljant heldere Supernova Mini 2 Pro. Het heeft ook grootlicht. Beide modellen hebben ook achterlichten die in het bagagerek zijn geïntegreerd. Over bagage gesproken, de stijve voorvork van de topklasse Pathlite:ON 8 biedt ook bevestigingspunten voor lowrider-tassen.

Lees ook:   Fietsbeurzen 2024: dit zijn de beurshoogtepunten van het komende jaar

Uitrustingsvarianten van de Canyon Pathlite:ON SuperlightFoto: Screenshot/CanyonUitrustingsvarianten van de Canyon Pathlite:ON Superlight

Voor comfort en betere controle off-road worden de Canyon Pathlite:ON 4 en 6 Superlight standaard geleverd met 63 mm Suntour verende voorvorken. De dropper post van de Pathlite:ON 6 Superlight maakt het gemakkelijk om het zadel te laten zakken voor eenvoudigere montage of voor meer vertrouwen en bewegingsvrijheid tijdens het remmen.

Geometriegegevens van de Canyon Pathlite:ON SuperlightFoto: Screenshot/CanyonGeometriegegevens van de Canyon Pathlite:ON Superlight

Met één klik kunnen fietsmanden, tassen en kinderzitjes worden bevestigd aan de MIK HD bagagedrager van de Pathlite:ON 4 en 6 Superlight. De bagagedrager is ook compatibel met het QL3.1-montagesysteem van Ortlieb (en de meeste standaard fietstassen). Daarnaast kan er met behulp van een asadapter ook een Croozer aanhanger aan de fiets bevestigd worden om de kinderen of de hond mee te nemen.

Canyon Pathlite:ON SUV – de hier-kom-ik-fiets

De herziene Canyon Pathlite:ON SUV is praktisch de grotere broer van de Pathlite:ON Superlight en drukt onmiskenbaar uit: Here I come! Hij beschikt over de krachtigste Performance Line CX-motor van Bosch, een accucapaciteit van 750 Wh en een koppel van maximaal 85 Newtonmeter voor steile beklimmingen – zelfs met de bagagedrager volledig geladen.

Bij de Pathlite:ON SUV draait alles om maximaal: maximale actieradius en maximaal comfort. De Gates CDX-riem van de Pathlite:ON 7 en 9 SUV is een schoon, stil en onderhoudsarm systeem – vaarwel kettingvet! De Pathlite:ON 9 SUV biedt zelfs een Enviolo naaf met automatisch schakelen. Stel eenvoudig de gewenste cadans in en de fiets schakelt automatisch.

De Pathlite:ON SUV heeft een verende voorvork met 100 mm veerweg aan boord - genoeg voor een comfortabele rit over ruigere paden.Foto: CanyonDe Pathlite:ON SUV heeft een verende voorvork met 100 mm veerweg aan boord – genoeg voor een comfortabele rit over ruigere paden.

Bosch ABS - de SUV van Canyon wordt geleverd met Brake Assist om te voorkomen dat de band op elke ondergrond wegglijdt.

De dropper zadelpen van de Canyon Pathlite:ON 6, 7, 8 en 9 SUV, samen met de 100 mm verende voorvork van Suntour, verbetert het rijcomfort, zelfs bij het rijden op licht terrein. De geïntegreerde koplampen, waaronder de Indrukwekkende Supernova M99 Mini Pro op de Pathlite:ON 9 SUV, breng licht op de weg. Aan de achterzijde zorgt het Supernova E3 Achterlicht ervoor dat je gezien wordt door andere weggebruikers.

Bosch Connect-module aangevuld met alarm en GPS-tracking

Zowel de Pathlite:ON SUV als de Pathlite:ON Superlight hebben de Bosch Connect-module in alle modellen. Door verbinding te maken met de Bosch eBike Flow-app maakt dit handige functies mogelijk, zoals het Bosch e-bike-alarm, automatische motoruitschakeling bij het parkeren van de e-bike, GPS-tracking en verschillende individuele configuraties. Met de SP Connect mobiele telefoonhouder kan de mobiele telefoon tijdens het rijden aan het stuur worden bevestigd en als groot display worden gebruikt.

Met de SP Connect mobiele telefoonhouder kan de mobiele telefoon tijdens het rijden aan het stuur worden bevestigd en als groot display worden gebruikt.Foto: CanyonMet de SP Connect mobiele telefoonhouder kan de mobiele telefoon tijdens het rijden aan het stuur worden bevestigd en als groot display worden gebruikt.

Canyon heeft nog geen verdere informatie bekendgemaakt over de uitrusting en geometrie van de Pathlite:ON SUV-modellen. We zullen de informatie bijwerken zodra we deze hebben ontvangen.

Prijslijst Canyon Pathlite:ON

Dat Pathliet:AAN SL is verkrijgbaar in standaard- en midstep-versies.

  • Pathlite:ON SL 4, 2699 Euro
  • Pathlite:ON SL 6, 2999 Euro
  • Pathlite:ON SL 8 LTD, 3699 Euro
De Canyon Pathlite:ON Superlight 4 is verkrijgbaar in het wit met een normaal...

Dat Pathlite:OP SUV is verkrijgbaar in standaard- en instapversies.

  • Pathlite:ON 4 SUV, 2999 Euro
  • Pathlite:ON 5 SUV, 3399 Euro
  • Pathlite:ON 6 SUV, 3799 Euro
  • Pathlite:ON 7 SUV, 4399 Euro
  • Pathlite:ON 8 SUV, 4999 Euro
  • Pathlite:ON 9 SUV, 5999 Euro
De Canyon Pathlite:ON SUV is verkrijgbaar in dezelfde kleuren en sommige uitrustingsniveaus. Hier de SUV 7 in het blauw.