Nieuw: Rose Sneak EQ – Stadsfiets met servicegericht denken

De bekende Rose Sneak krijgt een nieuwe variant: Sneak EQ is de naam van de stadsfiets, die nu standaard is uitgerust met spatborden, geïntegreerde verlichting en bagagedrager. Precies wat je nodig hebt in de stad om je op twee wielen te verplaatsen, toch?

Met het Sneak-platform biedt Rose een strakke, stijlvolle en ongecompliceerde stadsfiets. Tot nu toe is de Roos echter vrijwel naakt geweest. Met de Sneak EQ-variant krijgt hij nu de alledaagse functies zoals spatborden, verlichting en bagagedrager, die er een zorgeloze fiets van moeten maken.

Het is aantrekkelijk dat de Rose Sneak zou moeten beginnen met een totaalgewicht van 12,3 kilogram. Het bedrijf Bocholt biedt maten van S tot XL, evenals twee framevormen – een normaal diamantframe en een met een sterk verlaagde bovenbuis (midstep). Iedereen die ooit in de regen en duisternis in de diepte van zijn rugzak naar zijn batterijlamp heeft gezocht, zal het begrijpen: de StVZO-conforme en volledig geïntegreerde verlichting op het stuur en spatbord is praktisch.

Fietsen is tijdgeest en de nieuwe SNEAK is een statement voor esthetisch minimalisme en de mobiliteit van de toekomst – niet meer en niet minder. – Anatol Sostmann, Director Product & Brand bij Rose

Het midstep-frame in krijtwit ziet er goed uit in de koele tunnelomgeving - maar ook in de drukte van de stad.Foto: Rose BikesHet midstep-frame in krijtwit ziet er goed uit in de koele tunnelomgeving – maar ook in de drukte van de stad.

Rose Sneak EQ: 2×11 versnellingen voor vlakke tot heuvelachtige tracks

Wat de Roos Sneak EQ Maar wat het ook onderscheidt, is dat het ondanks al zijn geschiktheid voor dagelijks gebruik een strak en chic designconcept laat zien. Volgens Rose is er bij de ontwikkeling van het frame speciale aandacht besteed aan details: stelschroeven en steekassen zijn weggewerkt, wat er niet alleen mooi uitziet, maar ook beschermt tegen vuil.

Vol contrast: de Rose Sneak EQ in mint - de hekken in signaalgeel.Foto: Rose BikesVol contrast: de Rose Sneak EQ in mint – de hekken in signaalgeel.

Elk model is voorzien van de duurzame Schwalbe G-One RS Evo banden, die goede prestaties leveren op zowel asfalt als modderige oppervlakken. Dat Roos Sneak EQ 1 is uitgerust met een Cues 6000 2×11-speed versnellingen en schijfremmen van Shimano. Dat Sluipend EQ 2 aan de andere kant is hij uitgerust met de krachtigere Shimano Cues 8000-aandrijflijn.

De stadsfiets is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, waarbij de kleur “chalk” beide framevormen dient, de midstep-versie met een schuine bovenbuis in “light mint” en het normale frame in “faded denim”.

De Rose Sneak EQ is nu verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus en in twee framevormen in de winkel. De vanafprijs is 1599 euro, waarbij het high-end model van de stadsfiets al voor 1999 euro verkrijgbaar is in de (Rose online) winkel.

New York, Parijs, Hamburg - de Rose Sneak is een stadsfiets in hart en nieren.Foto: Rose BikesNew York, Parijs, Hamburg – de Rose Sneak is een stadsfiets in hart en nieren.