Cadeaus voor mountainbikers: Stefan Frey’s top 3 voor Kerstmis

BIKE-redacteur Stefan Frey geeft er bijna de voorkeur aan om geschenken te geven in plaats van zelf geschenken te ontvangen – bij voorkeur met een persoonlijke band met de ontvanger. Naast heel bijzondere stukken bevat zijn lijst ook absolute essentials die iedereen in zijn kast zou moeten hebben. Hier zijn zijn top 3 kerstcadeaus voor mountainbikers van 30 tot ruim 100 euro.

Dus je bent nog op zoek naar een leuk cadeau voor je dierbaren? Ben je geïnteresseerd in fietsen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Om niet zomaar iets aan te bevelen, zijn hier drie producten die weinig bling-bling effect hebben, maar hun bruikbaarheid al hebben bewezen. Gordijn omhoog voor Stefan’s top 3 kerstcadeaus:

Odi Vans V2.1 Lock-On Handvatten

Handvatten zijn natuurlijk een kwestie van smaak. Maar als ik een vriend een grip zou moeten aanbevelen en ze niet aan hun handen hoeven te knabbelen met in slaap vallen of andere problemen en dus een ergonomische grip nodig hebben, dan zou het zeker de nieuwe Vans V2.1 Lock-On van Odi zijn.

Met Odi en Vans zijn twee legendes een symbiose aangegaan. Het resultaat is een stijlvolle grip met veel gripFoto: Georg GrieshaberMet Odi en Vans zijn twee legendes een symbiose aangegaan. Het resultaat is een stijlvolle grip met veel grip

Hier hebben twee Californische originelen de handen ineengeslagen en een grip ontwikkeld die niet alleen een heel aangename grip geeft – redelijke demping en fatsoenlijke grip – maar er ook stijlvol uitziet. Odi heeft het klassieke wafelontwerp van de Vans-zool genomen en aan de onderkant van het handvat geplaatst. Hier vinden je vingers de nodige grip in het terrein. Aan de bovenkant is een iets dichter patroon gebruikt voor een betere demping. Mijn persoonlijke hoogtepunt: de op kleur afgestemde aluminium klem met geblokt vlagontwerp. De V2.1 Lock-ON is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.

Lees ook:   Fietsschoenen in de test: 12 mountainbikeschoenen voor trails en tours
De Odi Vans V2.1 Lock-On Grips zijn verkrijgbaar in zes stijlvolle kleuren: bruin

Specificaties en prijs Odi Vans V2.1 Lock-On Handvatten

  • Breedte 135 mm
  • Doorsnede 31 mm
  • Aluminium klem met geblokt vlagontwerp
  • Vans wafelontwerp voor betere grip
  • Zes kleuren om uit te kiezen
  • Prijs: 30,40 Euro

Spurcycle Bel

Hoe vraag je voetgangers of wandelaars om op een zo vriendelijk mogelijke manier aan de kant te komen? Natuurlijk met het uiterst krachtige en harmonieuze geluid van de nobele Spurcycle Bell! Toen de bel een paar jaar geleden op de markt kwam, wist ik het meteen: ik wilde hem. Voor de forse prijs van 60 moest ik eerst droog slikken. Maar ik denk dat de investering het waard was. De chique roestvrijstalen bel is gemaakt door een klein bedrijf in San Francisco en is volledig gemaakt van metaal. Zelfs de klem, die om sturen met een diameter tot 31,8 millimeter past, heeft geen plastic nodig. Dit maakt de Spurcycle Bell extreem duurzaam. Geen wonder dat de fabrikant levenslange garantie geeft op het onderdeel.

Bijna een koffer voor het designmuseum: de sonore en chique Spurcycle BellFoto: Georg GrieshaberBijna een koffer voor het designmuseum: de sonore en chique Spurcycle Bell

Zijn paddestoelvormige lichaam meet slechts 31,8 millimeter. Maar als je aan de soepel lopende veerhendel trekt en de kleine gouden knop op de bel drukt, ben je verbaasd over wat een helder, krachtig geluid klinkt – en vooral hoe lang het heldere geluid nagalmt. Soms trek ik gewoon aan de hendel voor de pure vreugde om de bel weer te horen. Op weg naar de stad of op weg naar het parcours wens ik onderweg altijd zoveel mogelijk voorbijgangers toe, die ik dan beleefd opzij kan bellen. De meesten van hen reageren met een vriendelijke glimlach of een vriendelijke groet – geen wonder, met deze prachtige pinnnnnnnng!

Lees ook:   BIKE Women Camp 2023: Anniversary Trail Party in het Dolomiti Paganella Trail Park

Data en prijs Spurcycle Bell

  • Stuurdiameter 22,2 tot 31,8 mm
  • Gewicht 45 gram
  • Afmetingen: 30 x 25,2 mm
  • Prijs 59,99 Euro

Gonso SQlab Go Slabbetje

Zelfs als de Gonso fietsbroek een beetje over de prijslimiet schiet, is hij vanuit mijn oogpunt nog steeds een absolute aanrader waard. Waarom? Met de SQlab Go Bib kiest Gonso voor een heel bijzondere aanpak als het gaat om zeem. In plaats van luierdikke schuimvulling, zoals in de meeste klassieke lycra’s, wordt hier de innovatieve zeem van ergonomie-expert SQlab gebruikt. In de herenversie meet de bekleding maximaal 6 millimeter en is bijzonder stevig. Vrouwen krijgen maximaal 8 millimeter vulling op hun billen. Net als bij het zadel leidt een dikke, zachte pad tot een doorziteffect naarmate je langer op de fiets zit. Als gevolg hiervan raakt het gevoelige weefsel in het perineale gebied steeds meer geïrriteerd. De SQlab-zeem blijft ook op lange tochten drukbestendig en past zich ook perfect aan het lichaam aan.

Gonso, de SQlab Go Bib is een echte prijs-prestatieknaller

Naast de padding heeft de constructie van de SQlab Go Bib zelf ons al in verschillende tests overtuigd. Brede, naadloze bandjes nestelen zich comfortabel over de schouders. De brede broekspijpen zitten comfortabel zonder omhoog te kruipen of drukpunten achter te laten. Door de slim gekozen snit heeft de broek ook weinig naden. In het begin was de bibshort alleen in het zwart verkrijgbaar. Inmiddels zijn er nog drie kleurvarianten bijgekomen. Daarnaast maakt Gonso de SQlab Go Bib op maat in maten tot 6XL!

Details en prijs Gonso SQlab Go Bib

Veel plezier met winkelen en geef het geschenk van vreugde!

Redacteur Stefan Frey geeft graag. Natuurlijk zegt hij zelf ook geen nee tegen cadeaus.Foto: Markus GreberRedacteur Stefan Frey geeft graag. Natuurlijk zegt hij zelf ook geen nee tegen cadeaus.