10 fietshandschoenen voor de winter: de GripGrab Ride waterdichte winterhandschoen in review

Als het op uitrusting aankomt, laten de Denen echt niets branden. In overeenstemming met het gebruikelijke weer aan de kust zijn de GripGrab winterhandschoenen ontworpen om water- en winddicht te zijn. Naast een zwarte versie is de Ride waterdichte winterhandschoenen Ook verkrijgbaar in een neongele hi-vis versie. Daarnaast zorgen grote reflexzones voor meer zichtbaarheid. Van met siliconen afgewerkte delen op de handpalm tot een zachte afveegduim en touchscreen-compatibele duim, aan alles is hier gedacht om de rit aangenamer te maken. Het aantrekken van de handschoen moet ook worden vergemakkelijkt door een brede klittenbandsluiting op de superlange manchet. Het gelkussen op de bal van de hand moet gevoelloze vingers voorkomen. Oh ja – natuurlijk moet de rijhandschoen ook ideaal zijn voor koude dagen dankzij de vrij dikke voering.

De GripGrab is waterdicht, zoals onze test bevestigt. De impregnering duurt echter maar kort. Daarna laat het geen regendruppels meer afrollen en neemt het vrij absorberende materiaal veel water op. Op zich geen probleem voor vochtbescherming. Maar het koude water aan de buitenkant koelt de handen aan de binnenkant ook sneller af. We kunnen de Ride-handschoenen dus nog steeds aanbevelen voor lichte motregen, maar ze zijn niet de ideale keuze voor echt vervelende regen. Als het daarentegen droog blijft, kan de thermometer ook richting nul graden zakken. Bij de koudecontrole was de isolatie van de Ride volledig overtuigend en is een van de warmste in de vergelijking.

Voor winterhandschoenen in deze warmteklasse is de GripGrab nog verrassend goed te dragen. Bij het inglijden moet je met je vingers een beetje tegen de binnenvoering duwen, maar dan past de handschoen goed en comfortabel. De siliconen prints op de handpalm en vingers zorgen niet voor al te veel grip en de dikke voering verslechtert het gevoel bij het schakelen en remmen enigszins. Over het algemeen konden we goed opschieten met de rit, maar ook op paden. Dit komt ook door het feit dat de binnenvoering iets beter aansluit op de buitenlaag dan bij veel andere modellen.

Lees ook:   Mountainbike rijtechniek: Geiler shredden - boost je vaardigheden!

De Denen leveren een solide allrounder af die zowel in kou als in regen moeilijk tot het uiterste te drijven is. De pasvorm is verrassend goed voor zo’n dik gevoerde handschoen, en de grip op de fittingen is ook oké, al moet je ook kleine compromissen accepteren bij het schakelen en remmen. Ik hou vooral van de lange, comfortabele manchetten. Verbazingwekkend flexibel voor een waterdichte handschoen.