Cadeaus voor mountainbikers: Gitta Beimfohr: Mijn top 3 voor Kerstmis voor 30 – 100 euro

De beste cadeaus zijn ervaringen, denk ik. Of in ieder geval dingen die uitnodigen om iets te ervaren. Daarom heb ik drie cadeaus gekozen die nog steeds in inpakpapier kunnen worden verpakt en onder de kerstboom kunnen worden gelegd (hoewel – een van hen zal moeilijk zijn), maar die eerst de voorpret zullen aanwakkeren. Dit helpt een mountainbiker de winter door. Het ware potentieel van deze drie geschenken laait echter op in de lente en laait dan op tot ver in de herfst. Ik begin met de categorie van 100 euro:

Cadeautip tot 100 euro: de Destroyer Jeans

Johannes, aka Denim Destroyer, kocht zijn eerste racejeans in 2019 bij toeval in een winkel in Maribor. Kort voor de wereldbekerwedstrijd.

Hè? Een spijkerbroek als kerstcadeau? Voor een mountainbiker? Wachten! Deze broek vertelt een heel goed verhaal, en dat is waar het om gaat, voor het festival van de liefde. Om eerlijk te zijn, komt deze tip helemaal niet van mij, maar van onze favoriete tourauteur Sissi Pärsch. Ze was op pad in Zuid-Tirol voor het EMTB-magazine en bracht van daaruit een echt geweldige huttentocht mee. “Wellness at the Destroyer” was de titel van het rapport. Veel lezers zullen het zich herinneren, want bijna geen enkel ander reisverhaal riep de GPS-gegevens vaker op. Het gaat om een tweedaagse tocht over de Rodengo alpenweiden met een overnachting in de Starkenfeldhütte, d.w.z. bij de “Denim Destroyer”.

Dit is nog steeds de bijnaam van de 28-jarige huttenwachter, wiens wereldlijke naam Johannes von Klebelsberg is. Volgens de UCI stond deze Johannes in 2019 nog op de 52e plaats van de beste downhillers ter wereld. Helaas had hij op dat moment geen sponsor en moest hij zelf voor de fiets en uitrusting zorgen. Dus nam hij deel aan de wereldbeker in Val di Sole gewoon in spijkerbroek – mobiele telefoon in zijn linkerzak, portemonnee in zijn rechter achterzak – en snelde hij naar de 13e plaats op het superselectieve afdalingsparcours. Een Britse fotograaf kon zoveel nonchalance niet geloven en doopte Johannes meteen om tot Denim Destroyer.

Lees ook:   Canyon Neuron 2023: Eerste test van de nieuwe trailfiets

Ondertussen woont de Destroyer als huttenhouder met zijn vrouw en kind (en loslopende varkens!) boven Brixen bij de gerenoveerde Starkenfeldhütte, waar hij zijn tweede passie nastreeft: koken. Natuurlijk kunt u uw grote liefde zelfs een tegoedbon geven voor een romantisch weekend in de Starkenfeldhütte. Of die superrekbare spijkerbroek die de Destroyer als souvenir boven in zijn hut verkoopt.

  • Toepassing: Van downhill racen tot afterparty
  • 4D stretch, in alle richtingen
  • zeer slijtvast materiaal
  • Slanke pasvorm
  • SuperDry materiaal droogt extra snel
  • Combinatie van riemgesp en veilige ratel
  • Er past veel in de ruime zakken

Prijs: 84,69 Euro
Besteladres:
www.destroyerbrand.it

En hier vind je ons verhaal over de Starkenfeldhütte.

Cadeautip tot 50 euro: 40 Supertrails in de Alpen

160 pagina's waarin drie jaar goed humeur werk is gaan zitten.Foto: Delius Klasing160 pagina’s waarin drie jaar goed humeur werk is gaan zitten.

Ja, ja, ik weet het: het boek bestaat al een tijdje, zelfverheerlijking stinkt en ga zo maar door. Dat is allemaal waar, maar wat wil je doen als het nog steeds het mooiste wandelboek op de markt is? Smiley! Zelfs een ambitieuze motorrijder zal blij zijn met de epische 40 Supertrail-ronden die erin worden gepresenteerd (geen bikepark inbegrepen!) Jarenlang plezier hebben.

En de vreugde begint zodra je de grond raakt, want topfotograaf Markus Greber en de prominente chauffeurs die hij bij zich had als model en soms als gids (Steffi Marth, Maxi Dickerhoff, Stefan Schlie, Harald Philipp, de gebroeders Lupato en nog veel meer) hebben echt alles gegeven. Het resultaat zijn foto’s die zelfs niet-mountainbikers inspireren, zoals mijn 90-jarige hospita. Ik wilde het boek gewoon voor haar achterlaten om door te bladeren, maar ze gaf het niet terug. Ze zei:

Lees ook:   Light bikes en e-enduro's: 8 lichtgewicht e-enduro's in één oogopslag

Deze foto’s! Dit landschap! Nu zie ik dat ik toch iets gemist heb in mijn leven.

Ze voegde er echter aan toe: “Maar om zulke paden te bewandelen – je bent vverplaatst.”

Prijs: 34,90 Euro, gepubliceerd in Delius Klasing Verlag

PS: Als je het boek al hebt, raad ik het op één na beste boek op de markt aan. Dit is ook het geval bij Delius Klasing, kost ook 34,90 euro en is ook sensationeel geïllustreerd. Enduro-koningin Ines Thoma onthult ook de beste restaurantadressen voor haar favoriete trails, en heerlijk eten is een essentieel onderdeel van een trailvakantie in Toscane:

Trouwens, de lay-out van het op één na mooiste boek is gedaan door Sonnenschein Julia Hofmann.Foto: Delius KlasingTrouwens, de lay-out van het op één na mooiste boek is gedaan door Sonnenschein Julia Hofmann.

Cadeautip tot 30 euro: Premium jaarabonnement Outdooractive

Onderweg ook met spraaknavigatie!Foto: OutdooractiveOnderweg ook met spraaknavigatie!

Dit cadeau is misschien niet zo feestelijk ingepakt, want het is een waardebon (hoewel – hangt af van je creativiteit), maar het is waarschijnlijk het grootste ervaringscadeau dat je een gepassioneerde toerfietser inhoudelijk kunt geven.

Met een premium jaarabonnement op Outdooractive heeft de ontvanger niet alleen toegang tot tienduizenden tours, maar ook tot de bijbehorende uitstekende, supernauwkeurige vectorkaarten wereldwijd voor zelfplanning. Als je onderweg bent, kunnen de GPS-tracks van een tour en kaart offline worden opgeslagen in de app voor mobiele telefoons, wat op zijn beurt de batterij bespaart.

Voor zijn eigen veiligheid kan de gebruiker zijn live positie naar vrienden sturen terwijl hij op tournee is en later een 3D-animatie van zijn ervaring maken.

Als je het helemaal af wilt maken, kun je zelfs de Premium Plus-versie door Outdooractive. Het kost 59,99 euro voor een jaar, maar omvat exclusieve toegang tot professioneel gemaakte rondleidingen, een zeer gedetailleerd weerprogramma en kaarten die anders alleen door experts worden gebruikt. Bijvoorbeeld met actuele informatie over restsneeuw. Zo kun je in het voorjaar precies zien of het geselecteerde pad nog onder de sneeuw ligt en dus te gevaarlijk is.