Bikepacking uitrusting: tassen, fietskleding, accessoires voor fietstochten

Principe van bikepacking: Alleen het hoogstnoodzakelijke!

De eerste basisregel met betrekking tot bagage en uitrusting is hetzelfde voor bikepacking, als voor alle activiteiten in de vrije natuur: “Zo min mogelijk, maar zoveel als nodig!” Het probleem met deze formule is de relatief grote interpretatiemogelijkheden. Daarnaast kun je met de fiets, in tegenstelling tot de rugzak, een kilo te veel verliezen bij het wandelen in bijvoorbeeld de bergen; Je hoeft het niet de hele tijd te dragen. En ook qua pakvolume: globetrotters bergen een opmerkelijke 120 liter op hun fiets, backpackers te voet zelden boven de 80 op hun rug; Je hebt dus wat meer vrijheden op de fiets.

Waarbij: Vooral de laatste jaren zijn de grote bagagedragers wat aan het afnemen. “Bikepacking” is de naam van het trendy concept dat voorziet in het opbergen van je spullen op de fiets. Vooral op sportieve fietsen zonder een enorme bagagedrager aan de achterkant biedt het minimalistische pakconcept – met veel, kleine en lichte individuele vakken, verdeeld over de fiets – voordelen. Als je zonder het een of het ander kunt, is de wegligging van de fiets zeker beter. Hoeveel opbergruimte en gewicht je meeneemt wordt niet alleen bepaald door het type en de lengte van de tocht, het weer, programma en infrastructuur, maar ook door de mogelijkheden van de fiets.

Ideaal voorbeeld van een moderne toerrijder: Veel beweeglijkheid en ventilatie op de benen, goed beschermd tegen de wind aan de bovenkant, de fiets netjes ingepakt en zonder enige storende factor.Foto: Jack WolfskinIdeaal voorbeeld van een moderne toerrijder: Veel mobiliteit en ventilatie op de benen,
Goed beschermd tegen de wind aan de bovenkant, de fiets netjes ingepakt en zonder enige storende factor.

5 vragen over inpakken bij bikepacking

Het ligt er dus aan wat je eraan vastmaakt en hoe. Voor uitgebreide paklijsten en een marktoverzicht van alle tassen en portemonnees is een complete MYBIKE editie niet voldoende. We willen echter zoveel mogelijk nuttige insidertips geven en de producten presenteren die we bijzonder praktisch vonden. Elke motorrijder die op tournee gaat, moet zichzelf altijd de volgende vragen stellen bij het samenstellen van zijn uitrusting en mogelijke nieuwe aankopen:

  1. Welke Weersituaties kan ik realistisch gezien verwachten, en met alle mogelijke combinaties van mijn kleding, ben ik er nog op voorbereid als bijvoorbeeld een setje nat is geworden door regen of ik zwaar bergop heb gezweet en recht bergafwaarts moet?
  2. Ben ik voorbereid op onvoorziene omstandigheden zoals Lekke banden, defecten en vallen? Zelfs als je jezelf niet kunt schroeven, moet je een basisset patches en gereedschappen bij je hebben, omdat andere fietsers je altijd zullen helpen.
  3. Ik leid niet alleen adequaat Proviand en dranken maar zijn vooral die laatste zo snel bereikbaar dat ik tijdens het rijden regelmatig kan drinken? Uitdroging is een van de meest voorkomende redenen voor het opraken van stroom.
  4. Zijn mijn elektronische apparaten goed opgevangen, en is mijn laadstroom voldoende? Dit verwijst ook naar de oplader voor de pedelec. Zo moeten camera’s en dergelijke anders worden ondergebracht dan ondergoed. En een navigatiesysteem met een lege batterij kan een echte verschrikking zijn als de duisternis valt.
  5. Zijn mijn tassen niet alleen groot genoeg voor al deze spullen, maar beschermen ze ook de delicate inhoud tegen water, stoten en vuil? Als de Tassen en hulpstukken Zelfs na de derde kuil zitten ze nog stevig op hun plaats, en interfereren ze niet met de trapbeweging of de besturing van de fiets?

Delicaat onderwerp van schoenen: Pure fietsschoenen zijn vaak te stijf voor een wandeling door de stad en dergelijke plus de extra kosten - straatschoenen met stevige zolen werken ook voor korte tot middellange ritten.Foto: VaudeDelicaat onderwerp van schoenen: Pure fietsschoenen zijn vaak te stijf voor een wandeling door de stad en dergelijke, plus de extra kosten –
Straatschoenen met stevige zolen werken ook voor korte tot middellange ritten.

Tips om geld te besparenn voor bikepacking apparatuur

De beste manier om verpakkingsvolume en gewicht te besparen, is door uzelf af te vragen met welke waarschijnlijkheid en het belang een item zal worden gebruikt, door apparatuur zoals een pomp, deken of EHBO-kit slechts één keer mee te nemen tijdens groepsreizen, of door items meerdere keren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de “Vario PS” hieronder. Zelfs fietskleding hoeft niet voor elke dag fris te zijn, de functionele vezels van de trui of het shirt en de fietsbroek drogen zo snel dat je ze ’s avonds met een gerust hart kunt uitwassen, ’s nachts kunt drogen en ’s ochtends weer kunt dragen. Ook rijd je, in de ware zin van het woord, beter met modulaire kleding; Het is dus beter om een lang shirt en vest te hebben dan een jas of een verwarmende en regenbestendige laag apart dan een dikke regenjas. En als je graag onderweg naar een museum of restaurant gaat, hoef je geen complete “burger” outfit mee te nemen. Lichtgewicht cargobroeken, bij voorkeur met afritspijpen, zijn zowel berijdbaar als draagbaar.

Lees ook:   hoe hard gaat een mountainbike

Vooral op sportieve fietsen zonder een enorme bagagedrager aan de achterkant biedt het minimalistische pakconcept - met veel, kleine en lichte individuele vakken, verdeeld over de fiets - voordelen.Foto: AdobeStockVooral op sportieve fietsen zonder een enorme bagagedrager aan de achterkant biedt het minimalistische pakconcept – met veel, kleine en lichte individuele vakken, verdeeld over de fiets – voordelen.

Inpakken of verpakken?

Positioneren, bevestigen en vasthouden zijn de drie modewoorden als het gaat om fietstassen. Weinig dingen zijn zo vervelend over lange afstanden als een tas die heen en weer slingert of eentje waar je bij elke draai aan de zwengel tegenaan botst. Daarom moeten zwaardere en stevige voorwerpen in vastgeschroefde zakken worden geplaatst, terwijl kleding ook thuishoort in die met klittenbandbanden of iets dergelijks. Zakken zonder enige verstijving moeten altijd vol tot barsten zijn, omdat ze niet in vorm blijven of honderd procent op hun plaats blijven zonder een uitgerekte hoes. Trouwens, zaksluitingen voor het inpakken zijn hier veel variabeler. De bagage-instelling moet twee of drie dagen voor vertrek gedurende 30 minuten worden getest met de geplande lading.

Klassiek toerfietsen: In het beste geval zitten de fietstassen stevig op het bagagerek en interfereren ze niet met het trappen.Foto: VaudeKlassiek toerfietsen: In het beste geval zitten de fietstassen stevig op het bagagerek en interfereren ze niet met het trappen.

Bikepacking tassen in een oogopslag

Goede oplossing: Ortlieb Vario PS

Bikepacking apparatuur voor meerdere toepassingen: Ortlieb Vario PSFoto: OrtliebBikepacking apparatuur voor meerdere toepassingen: Ortlieb Vario PS

Voor stedentrips of dagtochten. De Ortlieb Vario is een volwaardige, waterdichte fietstas met een ergonomisch rugzakdraagsysteem aan de achterkant, wat ons al in de individuele test heeft overtuigd. De ongebruikte sluiting is vuildicht afgedekt! Prijs: 199,95 Euro >> hier beschikbaar.

Diepe locatie: Zefal Z Adventure Fork Pack

Bikepacking Uitrusting: Zefal Z Adventure Fork PackFoto: ZefalBikepacking Uitrusting: Zefal Z Adventure Fork Pack

De kleine, langwerpige zakken vergroten het laadvolume van de fiets met elk zes liter, maar hebben nauwelijks invloed op de rijeigenschappen vanwege de lage positie langs de stuuras. De houder kan worden gemonteerd op draden van de vork of met kabelbinders en de zak kan snel worden verwijderd met twee gespen. Prijs: 64,95 euro per >> hier beschikbaar.

Kofferbak: Vaude Offroad Bag S/M

Bikepacking uitrusting: Vaude Offroad Bag S/MFoto: VaudeBikepacking uitrusting: Vaude Offroad Bag S/M

Door de zadelpenmontage kun je maar twee of drie kilo laden, maar zonder bagagerek is dit verder ongebruikte ruimte, en is de inhoud redelijk goed beschermd tegen trillingen. De Clickfix houder is stevig en de tas is afneembaar. Ideaal voor een camera of als “kofferbak” op de sportieve RAdvertentie. Prijs: 90 Euro >> hier beschikbaar.

Zeer variabel: Acepac Bar Roll stuurtas

Zeer variabel verpakbaar: Acepac Bar Roll stuurtasFoto: AcepacZeer variabel verpakbaar: Acepac Bar Roll stuurtas

Het stuur is een gevoelige plek voor bagagemontage, hier ligt het zwaartepunt hoog en moet de tas “gestuurd” worden. De kleine en zeer variabele Acepac is dankzij de rolsluiting aan beide zijden niet alleen de perfecte maat (8 tot 16 liter), maar is ook de stevigste in zijn soort tot nu toe. Tip: Bestel tegelijkertijd afstandhouders bij het frame. Prijs: 69,99 Euro >> hier beschikbaar.

Doelgericht: Ortlieb packing cubes voor fietstassen

Houd uw bagage netjes: Ortlieb packing cubes voor fietstassenFoto: OrtliebHoud uw bagage netjes: Ortlieb packing cubes voor fietstassen

Als je een goed bagagerek hebt, moet je ook grote, stevige bagagetassen gebruiken, maar je kunt er iets in vinden! De binnenzakken van Ortlieb zijn hierbij een enorme hulp, met 6,6 en 5 liter heb je zelfs kleine voorwerpen in twee handgrepen onderweg bij de hand. Je hoeft de tas ook niet helemaal leeg te maken in de tent. Topproduct! Prijs: 45 Euro >> hier beschikbaar.

Waterdicht: Jack Wolfskin Morobbia Vork Tas

Waterdicht: Jack Wolfskin Morobbia Vork TasFoto: Jack WolfskinWaterdicht: Jack Wolfskin Morobbia Vork Tas

De houder van de 7-liter zak gemaakt van gerecycled materiaal is bevestigd aan de vork met vaste TPU-riemen en mag niet kunnen worden gedraaid. Nog slimmer is de Fidlock magnetische sluiting, waarmee de Jack Wolfskin Morobbia Fork Bag in één seconde aan of uit de houder kan worden bevestigd of verwijderd. De tassen zijn waterdicht en samendrukbaar, geweldige bikepacking gear! Prijs: 99,95 euro >> hier beschikbaar.

“Ass Rocket”: Restrap zadeltas 18 liter

Ass Rocket: Restrap Zadeltas 18 LiterFoto: RestrapAss Rocket: Restrap Zadeltas 18 Liter

Roltassen onder het zadel zijn super praktisch, verwijderen en afstellen niet. Deze zadeltas bestaat uit een zeer stevig deel op de fiets en een uitneembare lichtgewicht tas, die geweldig past en het gemakkelijk maakt om snel toegankelijk te zijn. Ondanks 18 liter hangt de “kontraket” zelfverzekerd aan het zadel. Prijs: 155,99 Euro >> hier beschikbaar.

Optimaal: Ortlieb Trunk Bag RC

Klik-klak-zit: Ortlieb Koffertas RCFoto: OrtliebKlik-klak-zit: Ortlieb Koffertas RC

Goede pasvorm: Aeroe Spider Rear Rack / Heavy Duty Drybags

Voor zwaar off-road gebruik: Aeroe Spider Rear Rack / Heavy Duty DrybagsFoto: AeroeVoor zwaar off-road gebruik: Aeroe Spider Rear Rack / Heavy Duty Drybags

Het frame kan veilig en omkeerbaar op vrijwel elk frame worden gemonteerd en kan worden uitgerust met één tot drie van de superrobuuste 12-liter luiertassen. De eerste testritten hielden de beloofde goede pasvorm en het ziet er ook nog eens geweldig uit. Prijs: 135 euro of 59 euro per stuk >> hier beschikbaar.

Jurken zijn leuk

Als je fietstochten met tenten en die weg van de bewoonde wereld uitsluit, is kleding het belangrijkste item op de uitrustingslijst. En zelfs als sommige mensen het esthetisch niet leuk vinden, is de spil van een goede toerjurk een broek met zeem. Als je veel langer in het zadel zit dan normaal, kun je er bijna niet omheen. Ze zijn verkrijgbaar als strakke panty die bij elke beweging past, als onderbroek met inserts of als casual shorts met geïntegreerde onderbroek inclusief inserts. De rest lijkt meer op weersbescherming. Fietsers van alle niveaus kleden zich vrij dun op de benen, maar houden hun bovenlichaam, armen en Vooral de nek verwarmen. Naast isolatie en ademend vermogen wordt goed textiel op bikepacking-tochten gekenmerkt door een kleine verpakkingsgrootte, kreukvrije en fietsvriendelijke snit.

Kleding voor de bikepacking tour

Twee in één: Mammut Runbold Zip Off Broek

Van lang naar kort: in een handomdraai met een rits zoals de Mammut Runbold Zip Off PantsFoto: MammutVan lang naar kort: in een handomdraai met een rits zoals de Mammut Runbold Zip Off Pants

Wederom een hybride onderdeel. Zo’n broek, die door rits in een korte broek kan worden omgetoverd, is al twee in één. Als het koud wordt, kunnen beide zowel over fietsbroeken worden gedragen als een deel van de uitgaanslook. Belangrijk is dat de broek elastisch genoeg moet zijn en niet mag aanspannen bij het buigen van de knieën, naden en ritsen mogen niet tegen de huid wrijven. Top met fietsonderbroek. Prijs: 140 Euro >> hier beschikbaar.

Samendrukbaar, chic: Vaude Batura Lichtgewicht Thermal Hooded Jacket Women

Warme jas: Vaude Batura Lichtgewicht Thermal Hooded Jacket WomenFoto: VaudeWarme jas: Vaude Batura Lichtgewicht Thermal Hooded Jacket Women

Samendrukbaarheid is (bijna) alles als het gaat om efficiënt verpakken. Daarom hebben zulke gezwollen gewatteerde jassen zich heel goed bewezen, als je een echt warme laag wilt. Fleece met een vergelijkbaar verwarmend effect neemt bijvoorbeeld ongeveer drie keer zoveel ruimte in beslag. Bonus: Zulke chique tops zijn ook nog eens volledig sociaal geaccepteerd, wat de avondjurk al de helft scheelt. Prijs: 250 Euro >> hier beschikbaar.

Langere rug: Jack Wolfskin Bike Commute Mono

Bescherming tegen weersinvloeden: Jack Wolfskin Bike Commute MonoFoto: Jack WolfskinBescherming tegen weersinvloeden: Jack Wolfskin Bike Commute Mono

De Bike Commute Mono Jacket van Jack Wolfskin, die meer als een hoodie is gesneden, is ook winddicht en waterdicht tot 10.000 mm waterkolom. Met een iets langere rug bedekt het ook de lendenen als je over het stuur buigt. De snit is nonchalant, maar niet op zo’n manier dat hij fladdert in de wind – belangrijk! Overigens maakt de hightech stof deel uit van een honderd procent materiaalkringloop. Prijs: 299,95 Euro >> hier beschikbaar.

Variabele: Vaude All Year Moab 3-in-1

3 broeken in één: de Vaude All Year MoabFoto: Vaude3 broeken in één: de Vaude All Year Moab

Ander concept, vergelijkbaar variabel: combinatiebroeken zoals de Vaude All Year Moab zijn gemaakt om de weersveranderingen op lange off-road dagen te weerstaan zonder extra uitrusting. De korte softshell broek en de lange spatwaterdichte panty kunnen ook solo gedragen worden. In combinatie zijn ze een zeer mobiele weersbescherming en tonen ze het silhouet van de drager niet zo openlijk. Niet goedkoop. Prijs: 200 Euro >> hier beschikbaar.

Modieus: Vaude Neshan IV

Het Vaude Neshan IV fietsshirt is ook gemakkelijk van het zadel te dragenFoto: VaudeHet Vaude Neshan IV fietsshirt is ook gemakkelijk van het zadel te dragen

Shirt in plaats van trui? Bijna niemand weet dat dergelijke modieuze overhemden ook verkrijgbaar zijn in sneldrogende, sportgeschikte vezels. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat het, naast de casual look op de fiets, ook een fijn figuur van het fietspad afsnijdt. Met zo’n shirt plus vest ben je meestal al klaar voor het overgrote deel van de stedentrips. Prijs: 80 Euro >> hier beschikbaar.

Chique en functionele complete outfit van POC

Bikepacking Uitrusting: POC Coalesce Vest

Een expert in functie EN uitstraling heeft van POC een bikepacking outfit samengesteld die variabel, geschikt voor touring en discreet chic is. Waarom POC? Het is het enige merk dat een panty voert die niet zwart is of voorzien van sponsors. Hun goede vulling is de basis, plus de luchtige shorts in een tint die goed met alles te combineren is. Shirt in plaats van fietsshirt maakt visueel los, maar past strak genoeg om te fietsen. Vesten zijn het tweede kernelement, afhankelijk van de weersomstandigheden, de dik gevoerde coalesce of de sportieve Pro thermal, die op pakformaat is bijgesneden. Geen lange broek, maar een warme, buigzameflexibele trui gemaakt van ademende stof en voor het barre weer verander de regenjas, beide met hoge kraag.

Lees ook:   TruTune volume afstandhouder gemaakt van actieve kool vergroot de luchtkamer

Bikepacking paklijst voor kleding: Heb je aan alles gedacht?

  • Tops: Zelfs voor een meerdaagse tour zijn twee korte en één shirt met lange mouwen voldoende in dit land. Hoeft geen spandexstof te zijn, maar het hoeft in ieder geval geen katoen te zijn. Kan individueel of in een “uiengroep” van warm tot koel worden gebruikt.
  • Jas/Vest: De beste resultaten worden bereikt met een warm vest en een dun regenvast jasje, waaronder het vest nog goed moet passen, jassen of poncho’s die te breed zijn kosten veel kracht op de fiets.
  • Broek: Wij adviseren een nauwsluitende broek/onderbroek met vulling, “camouflage” met korte broek of een cargo indien gewenst. Lange broeken voor onder of eentje voor boven zijn praktisch, regenbroeken nogal overbodig.
  • Handschoenen: Bij koud, vochtig weer kunnen lange handschoenen het gevoel in de handen behouden. Overigens zijn de korte niet zozeer voor een goede grip, maar tegen blessures als je op de palmen van je handen valt.
  • Schoenen/sokken: Speciale fietsschoenen met of zonder clipless pedalen zijn een behoorlijke comfortwinst van dagelijkse etappes van vijf uur en meer, voor “kenners” is de verhouding tussen voordeel en gewicht en pakvolume hier slechter.

De probleemoplossers op tournee

Als je jezelf geen MacGyver noemt en zelfs in de wildernis zonder enige hulp kunt rondkomen, kun je sommige problemen met een paar tools voorkomen of voorkomen dat ze in de eerste plaats ontstaan. Zoals hierboven vermeld, maken bandenreparatiegereedschap en een set dopsleutels en een pomp deel uit van de bagage van elke groep. Een doek en een fles olie zijn ook handig, net als kabelbinders en gaffertape. U moet altijd rekening houden met de voeding voor navigatiesysteem, mobiele telefoon, lampen, enz. Van de vele probleemoplossers op de markt leek ons het volgende het meest verstandig en veelbelovend.

Andere bikepacking apparatuur

Voor hoofd en ogen: Alpina Ravel & Turbo

Goede ventilatie, eerlijke prijs: de Alpina Ravel helmFoto: AlpinaGoede ventilatie, eerlijke prijs: de Alpina Ravel helm

Op tournee heb je dezelfde bescherming nodig als in de stad, maar meer ventilatie en meer comfort, dus sportieve fietshelmen met minder gewicht en aanzienlijk meer openingen zijn duidelijk beter om lang te dragen. De Alpina Ravel is een van de luchtigste hier, maar het is nog steeds betaalbaar. Prijs: 129,95 Euro >> hier beschikbaar.

Bescherming tegen zon en wind: Alpina Turbo fietsbrilFoto: AlpinaBescherming tegen zon en wind: Alpina Turbo fietsbril

Oogbescherming is ook super belangrijk, niet alleen tegen de zon: wind en vreemde voorwerpen alleen al kunnen uitdrogen en het oog na verloop van tijd beschadigen. Een goede pasvorm, ventilatie en anti-condensging zijn belangrijk, en fietsbrillen zoals de Alpina Turbo breken zonder scherpe randen in geval van nood. Prijs: 69,95 Euro >> hier beschikbaar.

Luchttoevoer: Zefal EZ Max FC

Bij luchtverlies op de weg helpt de Zefal EZ Max FCFoto: ZefalBij luchtverlies op de weg helpt de Zefal EZ Max FC

Deze Zefal fietspomp is precies wat in de inleidende tekst werd beschreven – zo variabel mogelijk in een kleine ruimte. De telescopische pomp verbergt de slangbevestiging in de behuizing wanneer deze niet in gebruik is, u kunt een CO2-patroon in het andere uiteinde draaien en zo pompen besparen, zelfs voor abrupte drukopbouw met tubeless banden bovenaan. Cartridge inbegrepen. Prijs: 44,95 Euro >> hier beschikbaar.

Doet het allemaal: Garmin Edge 1040 fietsnavigatiesysteem

Een fietsnavigatiesysteem als de Garmin Edge 1040 is vaak het betere alternatief voor de smartphone op langere afstandenFoto: GarminEen fietsnavigatiesysteem als de Garmin Edge 1040 is vaak het betere alternatief voor de smartphone op langere afstanden

Rijden op de kaart is spannend, maar al lang verouderd; De meeste toerfietsers worden tegenwoordig digitaal begeleid. Het werkt ook via de mobiele telefoon, maar het eet elektriciteit, wordt heet en is niet robuust genoeg. Fietsnavigatiesystemen, zoals Garmins topmodel – de Edge 1040 – volgen het weer en kuilen en werken ook offline. Je moet zeker 150 euro investeren. Tip: Voor de Edge Explore II is verkrijgbaar als optionele voedingsadapter voor de e-bike. Prijs 1040: 599,99 Euro / Explore II: $299.99.

Alles onder controle: Topeak Plug’n Tool Mountain

Gereedschap in het stuur: Topeak Plug'n Tool MountainFoto: TopeakGereedschap in het stuur: Topeak Plug’n Tool Mountain

Een van de ontdekkingen van de Eurobike, een gereedschapsset die perfect in de twee uiteinden van het stuur past. Aan boord zijn verschillende inbussleutel, Torx, kruis- en sleufbits voor de dopsleutel en een bandenreparatieset, maar tot nu toe alleen voor tubeless banden. We houden niet zozeer van de ruimtebesparing als wel van het feit dat je altijd weet waar wat is. Altijd in het stuur! Prijs: 59,95 Euro >> hier beschikbaar.

Probleemoplosser: Zefal Bike Taxi

Het sleeptouw van Zefal is bevestigd aan de steelFoto: ZefalHet sleeptouw van Zefal is bevestigd aan de steel

Ook een Eurobike Award winnaar: Het twee meter lange touw, opgeborgen in een zadeltas met automatische intrekbaarheid, is eigenlijk bedoeld om anderen op de fiets te slepen of te ondersteunen. Trek gewoon de draagdoek en het touw uit en haak deze aan je eigen steel. Tot 95 kilo kun je officieel aan het minimaal elastische touw hangen. Geweldig idee en vaak een probleem minder. Prijs: 49,95 Euro >> hier beschikbaar.

De Zefal Bike Taxi is opgeborgen in een zadeltasFoto: ZefalDe Zefal Bike Taxi is opgeborgen in een zadeltas

Uitvouwen, vastzetten, laden: Restrap Framestrap

Flexibel gebruik: Restrap FramestrapFoto: RestrapFlexibel gebruik: Restrap Framestrap

Het is slechts een 40 cm lange klittenbandband, oorspronkelijk voor het dragen van reservebuizen op het frame, maar de eerste tests hebben ons geleerd dat ze er in de toekomst altijd zullen zijn omdat je dingen zo flexibel kunt bevestigen, zelfs als het alleen de wiebelende zak op de bovenbuis is. Cool: De Restrap Framestrap kan ook worden gebruikt als een noodbidonhouder. Prijs: 23,99 Euro >> hier beschikbaar.

Voor het geval dat: Vaude EHBO-kit waterdicht

Niet te missen tijdens een fietstocht: een EHBO-kit zoals de Vaude EHBO-kit waterdichtFoto: VaudeNiet te missen tijdens een fietstocht: een EHBO-kit zoals de Vaude EHBO-kit waterdicht

Krassen, vuile wonden of andere verwondingen kunnen van tijd tot tijd optreden tijdens het fietsen, zijn meestal niet erg, maar zouden dat wel zijn als ze niet onmiddellijk werden behandeld. Naast de nooduitrusting is er ook ruimte voor een medicijn in de volledig waterdichte Vaude set maat M, en is alles volledig waterdicht opgeborgen! Prijs: 33 Euro >> hier beschikbaar.

>>Meer bikepacking apparatuur, speciaal voor het meerdaagse avontuur, vind je hier <<

>> Bikepacking Tassen vs. Touring Bags <<

>> Test gravelbikes 2023: gravelbikes voor avontuur en bikepacking getest <<