BIKE Junior Team verzamelt punten en podiumplaatsen in Wombach

De 3e run voor de nationale juniorenscouting van 2023 vond plaats in Wombach. De wedstrijd in Wombach is voor veel renners het hoogtepunt van het seizoen: een technisch veeleisend parcours met vele hoogtemeters en uitdagende afdalingen – plus een slalomparcours dat alles vraagt.

Super organisatie van RV Victoria Wombach en, zoals gewoonlijk, een weer van extremen. Dit jaar is er of het einde van de wereld met onweersbuien of het is Sahara droog. Deze keer stond de droge, stoffige versie op het menu.

Op zaterdag moesten er twee slalomlopen worden afgewerkt. De stofdroge baan was een uitdaging voor de starters. Op de slalom werd zondag de startpositie voor de XCO uitgebreid. Met uitzondering van Nico voldeden onze starters niet aan hun verwachtingen op de slalom en moesten ze vanaf de achterste rijen de XCO in. Dit maakte de taak alleen maar moeilijker.

Maar iedereen beheerste de uitdaging en belandde op het podium. Nico (U15) en Elias (U17) wonnen zelfs goud. Pirmin was ook voor het eerst weer op de baan na zijn ongeluk in Riva. De genezing gaat heel goed. Hij mag sinds vorige week weer lopen en traint ook weer mee in de revalidatie.

Wedstrijdverslag Paulina Lange

Dit weekend stond het raceweekend in Wombach op de agenda. Op vrijdag werden de lijnen gecontroleerd en trainde ik nog steeds op de afdaling. Zaterdag begonnen de wedstrijden pas in de middag. De hele dag wachten knaagde aan mijn zenuwen.

Mijn eerste run was zonder valpartij of iets anders, maar net te langzaam en voorzichtig om vooraan te kunnen rijden. In de tweede run probeerde ik met meer druk te rijden, wat me goed lukte, op één stomme fout in het eerste deel na. Het was dus niet het resultaat waar ik tevreden en blij mee kon zijn. Uiteindelijk sprong de 13e plaats er na twee races uit en daarmee de start vanaf rij drie voor de XCO op zondag. Zo had ik nog meer motivatie om te laten zien waar ik van gemaakt was.

Lees ook:   BH GravelX: Nieuwe gravelbike met vering uit Spanje

Zondag XCO Na een zeer goede start kon ik de leiding nemen. Maar de startlus en de eerste ronde waren voor mij extreem vermoeiend, vanwege een zeer hoge startsnelheid. Ik betaalde ervoor in de eerste ronde en moest veel vechten om mijn positie enigszins te behouden. Vanaf de tweede ronde kon ik weer terrein goedmaken en langzaam naar voren schuiven. Mijn benen werden steeds beter en ik stond op na bijna een uur racen 5e plaats tot aan de finish.

Ik had zeker meer plannen voor het weekend, maar ik gaf niet op in de XCO en maakte er het beste van. Maar nu kijk ik uit naar de waarnemingsrace in Albstadt op het voormalige wereldbekerparcours 🤩. Nogmaals veel dank aan het team voor de steun en ik ben erg blij met deze geweldige teamprestatie!

Wedstrijdverslag Nico Brandl

Nadat ik afgelopen weekend Beiers kampioen was geworden, ben ik met een goed gevoel voor de nationale junioren scouting naar Wombach gegaan. Zaterdag vond de slalom plaats in twee rondes. Al tijdens het bezoek voelde ik me goed. In de eerste run had ik een solide run, die ondertussen de vijfde plaats veiligstelde. In de tweede run kon ik mijn tijd aanzienlijk verbeteren met 2,5 seconde, dus uiteindelijk was het genoeg voor de tweede plaats overall. Dat betekende niet alleen belangrijke punten, maar ook een basisplaats vanaf de eerste startrij op zondag.

Wedstrijdverslag Max Ebrecht

De derde BNS-race vond afgelopen weekend plaats in Wombach. Net als elke BNS-race met een kwalificatiesessie op zaterdag en de XCO-race op zondag. Net als in Hausach was de kwalificatie een slalom die me niet zo goed lag omdat het erg smal en bochtig was. Het XCO-parcours was ook smal en technisch, maar bood genoeg beklimmingen om in te halen.

Slalom: De slalom was niet echt mijn ding, dus ik ging zonder verwachtingen de wedstrijd in. Ik voelde me eigenlijk best goed en veilig op de baan en had als doel om weer een stabiele startpositie te bemachtigen. In de eerste run ging alles goed totdat ik de finishbocht indraaide en mijn voorwiel weggleed. Daarnaast knoopte ik mezelf vast met mijn fiets zodat ik niet meteen op de fiets stapte.en ren naar de finish.

Ik reed toen de tweede run puur op veiligheid, niet dat er weer iets zou gebeuren en ik vanaf de achterkant van de grid had moeten starten. Uiteindelijk behaalde ik slechts een teleurstellende 41e plaats, waardoor ik de XCO-race weer van ver terug moest starten.

XCO: Het circuit in Wombach beviel me dit jaar het beste en ik was gemotiveerd om na gisteren weer te laten zien dat ik van achter naar voren kan rijden. De omstandigheden kwamen me ook goed uit en omdat het in Wombach niet had geregend, was alles droog en warm.

In de volgende ronde kon ik nog verder gaan en aan het einde van de ronde lag ik op P3 binnen bereik van P2. Ik reed samen met een concurrent tot ik aan het begin van de laatste ronde een aanval niet helemaal kon bijhouden en aan zat 4e plaats die ik tot aan de finish wist te strikken.

Ik ben heel blij met mijn prestatie, maar aan het begin van het weekend hoopte ik op meer dan de 4e plaats. Proficiat aan mijn teamgenoot Elias, die zijn derde overwinning wist veilig te stellen. Ik kijk uit naar mijn volgende MTB-rit in Zwitserland, volgend weekend bij de ÖKK Bike Revolution Cup in Davos.

Wedstrijdverslag Elias Hückmann

De voorpret voor de BNS in Wombach was groot, want het weer was goed en de baan heeft veel toffe sleutelpunten. Op vrijdag heb ik de slalom bekeken. Ik vond het iets beter dan vorig jaar, omdat het soepeler was. Ik was dus goed voorbereid op de slalom op zaterdag en wist met twee veilige en snelle runs als tiende overall te eindigen. Dus verzekerde ik me van een plek op de tweede rij voor de XCO-race de volgende dag.

Zo stond ik zondag aan de start, nadat de start met bijna dertig minuten was vertraagd. Dat verpestte mijn opwarmprogramma een beetje. Maar dat is wat er met elke deelnemer gebeurde. Mijn benen waren nog goed. Dus reed ik de startlus en de volgende ronde in een groepje van twee. Toen ik op de langste klim het tempo opvoerde, scheurde ik een klein gaatje. Ik heb die kloof weten te vergroten. Dus reed ik de tweede helft van de race alleen. Gelukkig had ik nauwelijks last van de veeleisende baan en de warmte en dat kon ik Races winnen. Ik ben zeer tevreden over het evenement en mijn persoonlijke prestaties.