BIKE Festival Riva 2023: Nieuwe MTB-remmen uit Europa

Als u op zoek bent naar MTB-remmen die in Europa worden geproduceerd, heeft u alleen een beheersbare selectie. Ons BIKE Project:Europe heeft aangetoond dat het remsysteem een van de kleinste en meest complexe componenten van een mountainbike is. Er zijn gefreesde onderdelen, afdichtingen, schroeven en nog veel meer nodig om een rem te maken. Sommigen noemen de rem ook het belangrijkste onderdeel van de fiets – niet in de laatste plaats omdat het veiligheidsrelevant is.

Onlangs presenteerde artistiek directeur Cornelius Kapfinger zijn nieuwe Trinity-rem, “made in Germany”. Naast de remmen uit de Formule is er al langer een remoptie uit Italië met Braking. Tot nu toe worden de Remmende Inca’s echter zelden in het wild gezien. Des te spannender was de beurspresentatie op het BIKE Festival in Riva.

>> BIKE PROJECT:EUROPE – Alle artikelen over onze MTB “made in Europe”<<

Remmende Inca’s – chique remmen uit Italië

Zoals veel Europese fabrikanten van hydraulische fietsonderdelen is Remmen ontstaan in de motorfietsindustrie. Het is duidelijk dat er niet gemorst wordt, maar geblokkeerd. De Braking Incas worden slechts geleverd met twee zuigers elk aan de voor- en achterkant, maar deze zijn enorm met een diameter van 26 millimeter.

Visueel overtuigt de CNC-gefreesde remhendel van de Braking Incas rem uit Italië volledig.Foto: Jan Timmermann

Visueel overtuigt de CNC-gefreesde remhendel van de Braking Incas rem uit Italië volledig.

Foto: Jan Timmermann

Remmen is trots op “Made in Italy” en siert de remklauwen met de slogan.

Een bijzonder kenmerk van de Braking Incas remmen is de vrije configureerbaarheid. Door de interne werking van de remhendel te vervangen, moeten de rijeigenschappen van de remmen kunnen worden aangepast aan de eisen van de klant. Vermogen en overbrengingsverhouding kunnen in de encoder worden verfijnd dankzij een afzonderlijk ontwerp van hydrauliek en mechanica.

Bovendien kunnen de remmen via drie verschillende lijntypen worden aangepast aan de behoeften van de bestuurder. Twee stalen gevlochten lijnen met verschillende diameters en een Kevlar-lijn zijn beschikbaar om het drukpunt en het gewicht van de remremmen te individualiseren. Met de Bremsedium vertrouwt Braking op DOT.

Foto: Jan Timmermann

Natuurlijk hoort een buitengewone rem ook bij een buitengewone fiets. Op het BIKE Festival in Riva presenteerde Braking zijn remmen op een geometriestudie van Alutech met de pakkende naam “Armageddon”. De stuurhoek is een supervlakke 57 graden.

Ook nieuw bij Braking: de herziene S3 Batfly remschijven, die vooral bedoeld zijn voor zware en downhill (e-)mountainbikes van enduro tot freeride tot downhill. De schijven zijn verkrijgbaar in diameters van 160 tot maar liefst 220 millimeter. Ondanks alle beloftes van remkracht blijven ze aangenaam licht: een schijf van 203 millimeter zou 164 gram wegen. Remmen biedt ook zijn eigen remblokken.

De nieuwe Braking S3 Batfly remschijven zijn ontworpen om een hoge remkracht te combineren met een goede zelfkoeling en een laag gewicht.Foto: Jan Timmermann

De nieuwe Braking S3 Batfly remschijven zijn ontworpen om een hoog remvermogen te leveren met een goede zelfkoeling en een laag gewichtVerenig je niet.

Intend Trinity – sterke remmen uit Duitsland

Nadat we al verslag hadden gedaan van de nieuwe presentatie vanuit Freiburg, konden bezoekers van het BIKE Festival Riva de nieuwe Trinity zelf uitproberen op de Intend-stand. In het BIKE-interview onthulde Cornelius Kapfinger, die ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de legendarische Trickstuff-remmen Piccola en Diretissima, hoe overtuigd hij zelf is van zijn nieuwe ontwikkeling. De nieuwe Intend Trinity moet niets minder zijn dan de beste MTB-schijfremmen ter wereld. Het tarief moet tussen de 950 en 955 euro kosten.

Lees ook:   Stevens Sentiero - Lichtgewicht review: instap hardtails 2023
Intend vertrouwt ook op CNC-gefreesde remklauwen. Hier echter, met vier zuigers en remblokken, de Sram Code.Foto: Stefan Frey

Intend vertrouwt ook op CNC-gefreesde remklauwen. Hier echter, met vier zuigers en remblokken, de Sram Code.

Tot nu toe zijn de Intend Trinity MTB-remmen, die in Freiburg met de hand worden geassembleerd, nog steeds uitverkocht. Het kleine team van fietsliefhebbers wil echter de volgende batch in slechts een paar weken afwerken. Volgens Intended moet het gewicht voor een rem inclusief remblokken een lichte 244 tot 257 gram zijn. Kapfinger Putoline koos 2,5W minerale olie als remmedium. Intend heeft al langer eigen remschijven in het assortiment.

De royaal gefreesde aluminium hendel van de Intend Trinity draagt aanzienlijk bij aan het lichte gewicht van de rem. | Beeld: Stefan Frey

De royaal gefreesde aluminium hendel van de Intend Trinity draagt aanzienlijk bij aan het lichte gewicht van de rem. | Beeld: Stefan Frey

De nieuwe MTB-remmen van Invisible werden ook gepresenteerd op het BIKE Festival in Riva op een opvallende showfiets: een Norco Optic-trailbike met Prowen-vering. Naast de Intend hover shock en de Intend upsidedown voorvork maakte ook de Rocksteady crank met geïntegreerd vrijloopwiel de beursfiets tot een absolute blikvanger.

De Norco Optic showfiets van Intend was een van de meest bewonderde fietsen op het BIKE Festival in Riva op de outdoor beurs.Foto: Stefan Frey

De Norco Optic showfiets van Intend was een van de meest bewonderde fietsen op het BIKE Festival in Riva op de outdoor beurs.

Meer over het BIKE Festival Garda Trentino 2023

>> BIKE Festival Garda Trentino 2023 – Hoogtepunten, cijfers, foto’s & indrukken <<

>> Het BIKE Festival liveblog om << te lezen

Source link