Area 47: Het eerste indoor bikepark van Oostenrijk opent in april

De hal voor het indoor bikepark in Area 47 strekt zich uit over 3700 vierkante meter, heeft geen verwarming – wat sowieso optimaal is om te fietsen – en moet mountainbikers de mogelijkheid bieden om hun vaardigheden 260 dagen per jaar te verbeteren, ongeacht het weer. Of gewoon leuk op de fiets.

Pumptrack en Flowline zijn gericht op zowel beginners als professionals. Ten eerste komt er een pompbaan van 1000 vierkante meter (inclusief kinderpompbaan) van asfalt. Daarnaast is de 140 meter lange stromingslijn gemaakt van vuil met twee lijnen van makkelijk tot medium. Er komt ook een jumpline in Area 47. Het indoor bikepark biedt twee verschillende roll-ins (van medium tot expert) en een landingszak. Als je nog steeds aan je outdoorvaardigheden wilt werken, vind je de “Skills Area” met worteltapijt, rotstuin, druppels en haarspelden.

In het indoor bikepark zijn er verschillende moeilijkheidsgraden: De jumpline heeft twee verschillende roll-ins en een landingszak.Foto: AREA 47/Trailelements

In het indoor bikepark zijn er verschillende moeilijkheidsgraden: De jumpline heeft twee verschillende roll-ins en een landingszak.

Indoor pompbaan gebouwd door internationale professionals

De organisator, Area 47, liet niemand de pumptrack voor de aanleg maken, maar huurde de ervaren trailbouwers Andreas Wittmann en Cody Ferris-Heath in. Beiden zijn partners van de Zwitserse pomprailspecialist Velosolutions, die naar eigen zeggen al zo’n 250 van dergelijke projecten heeft gebouwd – in Zwitserland, maar ook internationaal in Rusland, China en Chili. Zoals de krant “Der Standard” schrijft, zegt Ferris-Heath dat de faciliteit meer een park is dan alleen een baan. Een lijn kan al worden aangedreven met wielen voor de kleintjes. Toch is de pumptrack zo ontworpen dat er ook officiële kwalificatiewedstrijden als onderdeel van het UCI Pump Track World Championships op kunnen plaatsvinden. Tot 50 fietsers kunnen tegelijkertijd rijden in het overdekte fietspark in het Tiroler Ötztal – de toegang is geregeld via boekbare tickets. Wie zich heeft uitgeput, kan dan terecht in de “Chill Out Area”.

Lees ook:   S-Works Recon review: gravelschoenen voor vol gas racen
Noorwegen: Het Bike Park in Harstad, gelegen boven de poolcirkel, is waarschijnlijk de meest noordelijke Velosolutions-pompbaan ter wereld.Foto: Maryke Zietsmann

Noorwegen: Het Bike Park in Harstad, gelegen boven de poolcirkel, is waarschijnlijk de meest noordelijke Velosolutions-pompbaan ter wereld.

Conversie: Indoor bike park was voorheen een e-motorcross park

De Standaard schrijft ook dat het gebouw dat werd gebruikt voor het fietspark in het pretpark Area 47 eerder werd gebruikt als een e-motorcrosspark. Area 47 CEO Christian Schnöller zegt dat de EMX-doelgroep te klein was. “Schoolklassen komen meestal niet naar motorcross. Maar professionele mountainbikers zoals onze testimonial Tamara Wiedmann hebben de hal al gebruikt om in de winter te trainen.” In de loop van de aanhoudende mountainbike-boom hebben de gebiedsmakers nu gekozen voor het eerste indoor bikepark in Oostenrijk.

Na zelf meer dan 30 jaar mountainbiken en de ontwikkeling van deze sport van dichtbij te hebben kunnen meemaken, kwam ik op het idee om zowel beginners als de kernscène het ideale trainingsveld te bieden – ongeacht het weer en de seizoenen. – Area 47 CEO Christian Schnöller

Het gebied rondom het gebied is al langer bekend bij mountainbikers. In de omgeving kunt u uitstapjes maken naar de fietsenstallingen Sölden en Hochzeiger. Daarnaast biedt het Funsport-Park gecertificeerde gidsen waarmee u de singletrails en lijnen van de ingang van het dal naar het fietspark in Sölden kunt verkennen als onderdeel van de Area 47 Bike Academy.

Prijzen & openingstijden Indoor Bikepark Area 47

Vanaf april 2023 is het indoor bikepark het hele jaar door geopend van woensdag tot en met zondag. In de zomer van 14 tot 20 uur – in de winter dus met licht gewijzigde openingstijden. Voor 32 euro is er een dagkaart zonder uitrusting en 58 euro kost het inclusief fiets&helm. Twee uur Tickets kosten respectievelijk 22 of 40 euro.

Area 47 ligt aan de ingang van het Ötztal in Tirol en biedt in totaal zo'n 40 (leuke) sporten op zo'n 66.000 vierkante meter.Foto: Area 47

Area 47 ligt aan de ingang van het Ötztal in Tirol en biedt in totaal zo’n 40 (leuke) sporten op zo’n 66.000 vierkante meter.

Leuke sporten in Area 47

Naast de aanbiedingen voor MTB biedt Area 47 bijna 40 leuke sporten. Op bijna negen hectare zijn avontuur, sport, entertainment en accommodatie verzameld. Voor adrenalinefans is er bijvoorbeeld bungeejumpen met een sprong van 94 meter in een kloof, het hoogste touwenparcours van het land en andere buitenactiviteiten zoals rafting- en canyoningtochten, evenals fiets- en wakeboardkampen.

Area 47 bestaat nu 13 jaar en ligt precies op de 47e breedtegraad – vandaar de naam – tussen Haiming, Sautens en Roppen, bij de ingang van het Ötztal in Tirol.

Source link