3 nieuwe producten van bikepacking specialist Restrap voor het dagelijks leven en reizen

Restrap heeft een paar nieuwe producten voor avontuur en het dagelijks leven in het assortiment: Allemaal onder de naam Restrap Travel Range.

Het begon allemaal met pedaalriemen van Restrap, later kwamen daar bikepacking tassen bij. Inmiddels is er een hele reeks producten, waaronder custom frame tassen, bikepacking sandalen of zelfs een draaghulp voor de fiets: het Hike-a-Bike Harnas. En nu zijn er drie nieuwe reisproducten – nou ja, ze werden tenminste vandaag gepresenteerd. Volgens de fabrikant zijn ze vanaf eind 2023 leverbaar.

Restrap Travel Range

De Restrap Travel Range bestaat uit functiegerichte reisproducten die zijn ontwikkeld als handige draagoplossingen voor gebruik op en naast de fiets, perfect voor dagelijks gebruik op de fiets, tijdens buitenactiviteiten en in het dagelijks leven.

Multifunctionele heuptas van Restrap

Moet niet te zwaar zijn - maar bevat veel: de Restrap Utility Hip PackFoto: RestrapMoet niet te zwaar zijn – maar bevat veel: de Restrap Utility Hip Pack

De Restrap Utility Hip Pack kan zowel als heuptas als stuurtas worden gebruikt. De tas kan worden aangepast aan een breed scala aan lichaamsvormen en moet comfortabel zijn om te dragen, zelfs op lange reizen.

Het Utility Hip Pack heeft een Greattop-sluiting met een volledig waterdicht binnenvak dat de inhoud beschermt tegen de zwaarste weersomstandigheden. De Fidlock magnetische sluiting zorgt voor een snelle en gemakkelijke toegang.

 • Gewicht: 361 gr
 • Volume: 4 .
 • Statistieken: 240 mm x 180 mm x 120 mm
 • Kleuren: zwart-wit
 • Prijs: slechts 113,99 €

Rugzak met roldak

In het dagelijks leven moet de laptop vaak worden meegenomen. Bikepacking tassen doen dat niet, dus vanaf het einde van het jaar heeft Restrap deze roll-top rugzak in twee verschillende maten in het assortiment.Foto: RestrapIn het dagelijks leven moet de laptop vaak worden meegenomen. Bikepacking tassen doen dat niet, dus vanaf het einde van het jaar heeft Restrap deze roll-top rugzak in twee verschillende maten in het assortiment.

De rugzak van Restrap is voor bikepacking en het dagelijks leven. Gemaakt van duurzame, PFAS-vrije TPU-buitenstof met oranje nylon voering en Airmesh rug- en taillebanden, is deze rugzak duurzaam en comfortabel om te dragen, belooft Restrap. De rugzak is voorzien van verstelbare zijbanden, reflecterende riemen aan de voor- en achterkant voor extra veiligheid en twee zijvakken voor het opbergen van kleinere spullen. Het compartiment met ritssluiting is speciaal ontworpen voor een 15-inch laptop en heeft een veiligheidslus om antidiefstal te voorkomen en is ook van binnenuit toegankelijk. Een tweede compartiment met rits bevat een mesh-vak dat zowel van binnen als van buiten toegankelijk is.

De gewatteerde schouder- en borstbanden zijn uitgerust met extra D-ringen voor het bevestigen van accessoires. Hypalon-details zorgen voor extra duurzaamheid, terwijl de oprolbare klittenbandbanden je tas netjes houden. Een afneembare tailleriem en sleutelclip zijn ook aanwezig. Zijriemen die kunnen worden gebruikt om de rugzak te verstellen zijn praktisch, zodat de inhoud van de rugzak niet wiebelt.

 • Gewicht: 980 g (40 l); 770 g (22 l)
 • Volume: 40 of 22 l
 • Statistieken: 300 x 220 x 500 mm (40 l); 260 x 150 x 450 mm (22 l)
 • Kleuren: zwart-wit
 • Prijs: 249,99 euro (40 l); 221,99 Euro (22 l)

Restrap Light Mount – Lichthouder voor M5 schroefdraad

Wat te doen met het licht als het stuur al vol zit met bagage, navigatiesystemen, aerobars en meer? Er is nu een oplossing beschikbaar van RestrapFoto: RestrapWat te doen met het licht als het stuur al vol zit met bagage, navigatiesystemen, aerobars en meer? Er is nu een oplossing beschikbaar van Restrap

Met de Restrap Light Mount kunnen lampen worden bevestigd aan alle M5-schroefdraadogen van de fiets. Hierdoor blijft het stuur vrij voor het monteren van tassen of andere accessoires. Vaak zijn het juist deze bagagestukken die de verlichting op het stuur beperken of gewoon de nodige ruimte innemen.

Door de lampen op verschillende plaatsen te bevestigen, zoals op de vork, op de dropouts of op de bagagerekogen aan de achterkant van het frame, wordt de lamp uit de buurt gehouden van bagage die de lichtbundel zou kunnen belemmeren. Er moet echter worden opgemerkt dat wanneer het op de vork is gemonteerd, het voorwiel in de weg kan zitten en het licht de weg of het pad niet goed verlicht of andere weggebruikers het licht niet goed zien. Hetzelfde geldt voor het achterlicht.

Restrap heeft de lichthouder een andere functie gegeven: hij dient ook als hulpmiddel voor het in- en uitschroeven van de crankbout van Shimano cranks.

 • Gewicht: 30 g (met meegeleverde schroef)
 • Prijs: slechts 8,99 €

Ook spannend van bikepacking specialist Restrap

Adventure of bikepacking sandaal in samenwerking met Quoc

Restrap bikepacking sandaal: Niet meer één sandaal aan het einde van een bikepacking dagFoto: RestrapRestrap bikepacking sandaal: Niet meer één sandaal aan het einde van een bikepacking dag

Wandel een fietsharnas – Draag de fiets als een rugzak

Je kunt ook met de fiets naar afgelegen plaatsen gaan – of een kortere weg over een berg nemen. Het is niet ongebruikelijk dat je de fiets moet dragen of op de een of andere manier moet dragen. Dit is misschien geen probleem voor een korte tijd, maar als je een fiets op je schouder hebt zitten voor enkele kilometers, misschien nog steeds opgehangen met bikepacking tassen, zul je snel beseffen hoe onaangenaam het is. Vaak voorkomt de frametas ook dat de fiets überhaupt goed op de schouder wordt geplaatst. Tot overmaat van ramp heb je geen vrije hand meer, maar hoe onbegaanbaarder het wordt, hoe belangrijker het is voor de stabiliteit. Dit is waar Restrap in het spel komt met de Hike a Bike Harness, een fietsdraagsysteem. Het kleine helpertje kan gemakkelijk worden vervoerd met een klittenbandband op de bovenbuis. Als het nodig is, komen er riemen uit waarmee de fiets als een rugzak op de rug kan worden geplaatst – op voorwaarde dat het pad breed genoeg is.

De Hike a Bike Harness van Restrap in actieFoto: RestrapDe Hike a Bike Harness van Restrap in actie