Zwift Schotland – Wereldkampioenschappen wielrennen 2023: Virtuele routes van het Indoor Cycling Platform

Het online trainingsplatform Zwift heeft een nieuwe trainingswereld geïntroduceerd in Schotland. Deze wereld is speciaal ontwikkeld voor het UCI Cycling E-Sports WK op 18 februari 2023 en omvat vijf verschillende circuits. Geïnspireerd door de stad Glasgow en het schilderachtige landschap van Schotland, dient deze virtuele omgeving ook als voorbereiding op de wereldkampioenschappen wielrennen van 2023, die in augustus in Schotland worden gehouden.

Nieuwe Zwift World

De nieuwe Zwift-wereld was voor het eerst beschikbaar tijdens etappe 8 van de Tour de Zwift van 3 tot 12 februari. Om de nieuwe wereld te verkennen, stonden Ride Scotland en Race Scotland evenementen op het programma, die plaatsvonden van 6 februari tot 7 maart. Daarnaast vond in februari ook de ZRacing-serie plaats in deze nieuwe wereld. Deelnemers die deelnamen aan een ZRacing of Ride Scotland evenement op de nieuwe kaart werden beloond met de exclusieve Zwift Tartan Cycling Kit. Vanaf begin maart was de Schotse wereld ook beschikbaar voor gratis ritten, clubevenementen en meetups.

Schotland wereld van Zwift: Deze tracks zijn beschikbaar

Deze vijf routes zijn bedoeld om afwisseling en plezier te bieden in het indoor fietsen.

Glooiende Hooglanden – 14,1 kilometer, 105 meter hoogte

Stad en de Sgurr – 8,6 kilometer, 161 meter hoogte

De naam “Sgurr” komt uit het Schots-Gaelisch en betekent “rotsachtige piek”. Op deze route wordt deze rotsachtige top vanuit beide richtingen benaderd.

Glasgow Crit Circuit – 3 kilometer, 33 meter hoogte

Het criteriumparcours in Glasgow biedt een parcours dat niet al te veeleisend is en een indruk geeft van de typische kenmerken van de stad.

Loch Loop – 8 kilometer, 71 meter hoogte

Het parcours is speciaal ontworpen voor tijdritten en biedt slechts een paar gemakkelijke heuvels om het scooterparcours los te maken. Daarnaast biedt Zwift een alternatieve vlakkere route van de Loch Loop naar de Rolling Highlands, die ideaal is voor klassieke wedstrijden of trainingen.

De Muckle Yin – 25,1 kilometer, 279 meter hoogte

De route begint in het hart van Glasgow en volgt een uitdagende route die de schoonheid van het Schotse landschap benadrukt. Vanaf daar ga je langs steile kliffen aan de westkust van Schotland en verder naar het noorden.

Zwift & Wereldkampioenschap wielrennen 2023 in Glasgow

Zwift is het officiële virtuele fitnessplatform van het WK wielrennen 2023, dat van 3 tot en met 23 augustus in Schotland plaatsvindt. De nieuwe Zwift-wereld is een uitbreiding van het komende WK wielrennen en de eerste locatie die speciaal is gecreëerd voor een esports-race.

Meer informatie over rollertrainers vind je hier:

>> Beginnersopstelling: Slimme roltraining vanaf 250 euro <<

>> Voor gevorderden: Slimme indoor training vanaf 600 euro <<

>> plezier op de rollertrainer <<

>> Roller Training: Setup voor indoor professionals <<