Zwift Hub One: nieuwe Smart Trainer met virtueel circuit

De Zwift Hub One ligt vanaf vandaag in de winkels. De nieuwe Smart Trainer is ontworpen om het makkelijker te maken om aan de slag te gaan met indoor cycling trainingen.

Wat maakt de nieuwe Zwift Hub One anders dan de vorige Zwift Hub?

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe Zwift Hub One en de originele hub is de Zwift Cog. Dit speciale tandwiel maakt de nieuwe Zwift Smart Trainer compatibel met bijna alle fietsen met 8 tot 12 speed aandrijflijnen. Het ontwerp van de Zwift Cog maakt het stuiteren van de ketting tot het verleden – de zijconstructie zorgt ervoor dat de ketting op zijn plaats blijft.

Nieuw: Zwift Cog - een tandwiel voor (bijna) alle fietsen met 8- tot 12-speed aandrijflijn. De zijkanten zijn ontworpen om de ketting op het tandwiel te houden. Dit voorkomt dat de ketting van het tandwiel valt.Foto: ZwiftNieuw: Zwift Cog – een tandwiel voor (bijna) alle fietsen met 8- tot 12-speed aandrijflijn. De zijkanten zijn ontworpen om de ketting op het tandwiel te houden. Dit voorkomt dat de ketting van het tandwiel valt.

Lees ook:   Look X-Track & Keo Blade Power: Vermogensmeter Pedalen voor MTB en Gravel - Ketting Rechts - ciao!

Wat maakt de Zwift Hub One anders dan andere direct-drive smart trainers?

Net als bij de eerste versie van de Zwift Hub hebben ook andere direct aangedreven smart trainers bijpassende cassettes nodig. Dit is problematisch wanneer de trainer met verschillende fietsen wordt gebruikt. Dan moet de cassette steeds opnieuw worden vervangen. Dat is niet het geval met de Zwift Hub One. Het principe van “one raderwerk past het meest” is hier van toepassing – één tandwiel past (bijna) alles.

Hoe schakel je op de Zwift Hub One – er is maar één tandwiel?

Een enkel tandwiel betekent niet dat je de Zwift Hub One alleen in de single-speed modus kunt rijden. Integendeel, overstappen gebeurt virtueel. Dit soort schakelen is iets dat we tot nu toe kennen van slimme fietsen en nu is het betaalbaar, zelfs voor degenen die niet zoveel willen uitgeven.

De Zwift Hub kan op het stuur van de racefiets worden verschoven...

De virtuele versnellingspook wordt bediend via de meegeleverde Zwift Click, die eenvoudig met twee rubberen O-ringen aan het stuur kan worden bevestigd, of het nu een racefiets, mountainbike of tijdritmachine is. De plus- en minknoppen worden gebruikt om omhoog of omlaag te schakelen. Met 24 versnellingen biedt de Zwift Hub One genoeg fijnmazige opties om elk Zwift-terrein aan te pakken.

Wat zijn de voordelen van virtueel schakelen?

De “real gear ratio calibration” zorgt voor uniformiteit tussen verschillende fietsen. In de eerste paar seconden van elke rit wordt de overbrengingsverhouding automatisch gekalibreerd door de trainer die de overbrengingsverhoudingen op de fiets registreert. Naast de voordelen voor rijders met meerdere wielen, biedt deze kalibratie ook voordelen voor rijders met kleinere kettingbladen, zoals gebruikelijk is bij gravel- en mountainbikes. In gewone mensentaal betekent dit dat deze kalibratie betekent dat renners niet met uitzonderlijk hoge cadensen hoeven te rijden op vlak terrein of op afdalingen.

Mountainbikes met kleine kettingbladen kunnen ook worden gebruikt dankzij de virtuele versnellingen op de versnellingen op de Zwift Hub One.Foto: ZwiftMountainbikes met kleine kettingbladen kunnen ook worden gebruikt dankzij de virtuele versnellingen op de versnellingen op de Zwift Hub One.

Voor welke fietsen is de Zwift Hub One geschikt?

Door het ontbreken van een fysieke cassette is de Zwift Hub One erg stil en buurtvriendelijk.Foto: ZwiftDoor het ontbreken van een fysieke cassette is de Zwift Hub One erg stil en buurtvriendelijk.

In navolging van het antwoord op de vorige vraag, laten we het nu hebben over de compatibiliteit van de Zwift Hub One. De Smart Trainer is geschikt voor fietsen met 8- tot 12-traps aandrijflijnen. De nieuwe Smart Trainer Zwift Hub One kan daarom worden gebruikt met een breed scala aan fietsen en biedt een vergelijkbare rijervaring dankzij kalibratie op alle fietsen.

Hoeveel kost de Zwift Hub One?

Ik heb al een Zwift Hub, kan ik upgraden naar virtual shifting?

>> De eerste generatie Zwift Hub in de TOUR-recensie van ons zustermagazine <<

Is het mogelijk om te schakelen met Zwift Play controllers?

Ja, de zijknoppen op de Play Controllers kunnen ook worden gebruikt om het virtuele circuit te bedienen. Bovendien bieden de Zwift Play-controllers verbeterde spelnavigatie en stuur- en rembediening.

Handig is dat Zwift Play en Zwift Click tegelijkertijd met Zwift kunnen worden gekoppeld, zodat u vanuit meerdere posities op het stuur kunt schakelen. Maar let op: Zwift Play is alleen compatibel met dropbar stuur. De Zwift Play Controller kosten 99 euro en zijn verkrijgbaar bij zwift.com.

Blijft de Zwift Hub beschikbaar?

Zwift Hub, met keuze uit traditionele 8- tot 12-speed cassettes, blijft verkocht worden onder de nieuwe naam Zwift Hub Classic. Beide trainers kosten 599 euro en zijn inclusief een eenjarig Zwift-lidmaatschap. Beide zijn direct verkrijgbaar bij Zwift.

Voor- en nadelen van de eerste generatie Zwift Hub

Ons zustermagazine TOUR heeft de Zwift Hub in 2022 uitgebreid getest. In een notendop hebben we hier de voor- en nadelen van deze relatief goedkope Smart Trainer op een rijtje gezet.

Voordelen van Zwift Hub One

  • Prijs
  • goede rijervaring
  • rustig

Nadelen van de Zwift fietstrainer

  • Fluctuerende prestatiewaarden
  • niet opvouwbaar
  • geen draaggreep