Yamaha PW C2: Nieuwe stadsmotor met 55 Nm voor het 30-jarig jubileum

Sinds 1993 heeft Yamaha een verscheidenheid aan compacte en lichtgewicht aandrijfeenheden met een hoog koppel ontwikkeld. De pedelec motoren staan bekend om hun soepele vermogensafgifte en een natuurlijke rijervaring. Veel toonaangevende e-bikefabrikanten gebruiken nu Yamaha-motoren.

Yamaha breidt zijn assortiment compacte aandrijfeenheden uit met de introductie van de nieuwe PW C2-serie, een lichtgewicht e-bikemotor voor stads- en forensenfietsen.

De PW-C2-aandrijfeenheid is gebaseerd op de gevestigde PW-CE-eenheid, maar heeft met 55 Nm 10 procent meer koppel, wat moet leiden tot verbeterde allround prestaties op de weg. De PW-C2 aandrijving weegt 3 kilo. Met zijn compacte ontwerp is het ook bedoeld om fietsontwerpers veel flexibiliteit te bieden als het gaat om integratie in het betreffende fietsframe.

De PW C2 maakt ook gebruik van de beproefde Yamaha-software, die harmonieus reageert op verschillende belastingen. De bestuurder heeft vier assistentieniveaus beschikbaar voor handmatige selectie: High, Standard, Eco en Eco+. Daarnaast is er een “automatische ondersteuningsmodus”. In dit geval wordt het ondersteuningsniveau automatisch geselecteerd door een reeks sensoren. Dit betekent dat afhankelijk van de helling of tegenwind automatisch het juiste vermogen wordt overgebracht op de pedalen. Rijders hoeven het ook niet zonder een duwhulp op de nieuwe Yamaha PW C2.

Lees ook:   De fietsen van de profs: De Cayon Strive:On van Ines Thoma