Fietsaccessoires van Aldi: Waar zijn fietsverlichting, regenjassen en dergelijke goed voor?

Bikemate premium LED lampenset bij Aldi-Süd

Aan de ene kant schijnen het fietslicht van Aldi en een achterlicht behoorlijk fel.

Premium LED lampenset Aldi Bikemate

Vroeger waren de rijlichten van Aldi Süd van acceptabele kwaliteit, maar nu kunnen de LED-koplampen en -achterlichten van Bikemate concurreren met duurdere merkproducten. Zowel de koplamp, die 124 gram weegt, als het achterlicht van 54 gram (beide inclusief universele houders) imponeren met hun helderheid. De koplamp werpt een verblindingsvrij lichttapijt op de weg (maximaal 70 lux), waardoor kleine obstakels zoals stenen en takken goed te zien zijn bij gematigde snelheden tot 25 km/u.

Het achterlicht, dat wordt aangedreven door twee AAA-batterijen (meegeleverd), produceert een behoorlijke helderheid aan de achterkant en aan de zijkant via een centrale LED. Er is zelfs een remlicht met vier extra LED’s geïntegreerd, wat betrouwbaar werkte in onze praktijktest. We waren ook onder de indruk van de batterijduur van de koplamp van vier uur en veertig minuten bij maximaal vermogen, de relatief korte oplaadtijd van twee en een half uur, evenals het gebruiksgemak en de duidelijke weergave van het batterijniveau met drie balken. De prijs van de lampenset is 12,99 euro >> hier beschikbaar.

MYBIKE oordeel: goede koop!

Bikemate smartphonehouder van Aldi

De Aldi Bikemate smartphonehouder is bijna te klein voor een 6-inch display.

De smartphonehouder van Aldi

Voor wie zijn smartphone tijdens het rijden liever in het gezichtsveld op het stuur draagt in plaats van in zijn jerseyzak, is de Bikemate mount een optie. Het busje is erg licht met een gewicht van slechts 33 gram en is geschikt voor smartphones met een formaat van vier tot zes en een halve centimeter. We hebben ontdekt dat een oudere iPhone 6S met een 4,7-inch scherm perfect past. Op een nieuwere smartphone met een 6-inch scherm waren de bevestigingsrubbers echter erg strak en was het draadsnijden moeilijk. Anders kan de houder eenvoudig worden bevestigd aan een rond stuur tot een diameter van 31,8 millimeter. De oriëntatie van de smartphone kan traploos worden aangepast in portretmodus of in panoramische weergave, waarbij het mechanisme enigszins draait op ongelijke oppervlakken. Prijs: 4,99 euro*.

Lees ook:   Shimano Gravity schoenen: 8 modellen voor platte en clipless pedalen

MYBIKE oordeel: koop met het juiste smartphonemodel!

Crane Cycling Undershirt Seamless bij Aldi

Bovenal valt de basislaag van Aldi niet erg op met zijn strepen.

Crane cycling undershirt bij Aldi-Süd

Waar je voor functionele ondershirts van bekende merken tussen de 50 en 100 euro moet betalen, kost het fietsondershirt van Crane, dat net geen 180 gram weegt, daar maar een fractie van. De zwarte basislaag met witte strepen voelt erg zacht en warm aan op de huid, waardoor het ideaal is voor koude herfst- en koele winterdagen. Hoewel het zweettransport naar de volgende laag werkt, droogt het Aldi-ondershirt iets langzamer dan lichtere sportondershirts. Het materiaal is over het algemeen erg elastisch, dus het duurt even voordat het shirt na wat plukken kreukvrij zit. De pasvorm op de nek is niet optimaal, omdat de ronde halskraag niet strak genoeg is. Mensen die meestal L of XL dragen, zullen ook blij zijn met een M. Prijs: 9,99 euro.

Kraan winter fietsshirt in het Aldi assortiment

De Crane fietstrui is zacht en warm, maar heeft geen membraan tegen wind.

Wintertrui van Aldi’s eigen merk Crane

Het winterwielershirt zonder membraan van Aldi Süd weegt 280 gram, wat ongeveer 100 gram meer is dan het wielerondershirt. Het extra gewicht komt van de rits, de opstaande kraag, de drie jersey zakken met geïntegreerd ritsvak en de gel tailleband. Hoewel het shirt niet veel warmer is dan het naadloze ondershirt, voelt het nog luchtiger aan op de huid. De snit van de jersey is aan de achterkant iets langer dan aan de voorkant, waardoor hij goed in positie blijft tijdens het trappen en niet naar boven schuift. De trui is korter op de buik, maar niet kort genoeg. Hierdoor ontstaan er een paar rimpels in de stof aan de voorkant wanneer het wiel op een sportieve manier gebogen is. Aan de positieve kant zijn de jerseyzakken gemakkelijk te laden en te lossen, de soepel lopende rits en het reflecterende materiaal tussen de schouders, wat de zichtbaarheid in het verkeer verbetert. We raden de jersey aan voor zonnige, milde herfst- of winterdagen, omdat er geen membraan is om te beschermen tegen de wind of een waterafstotende afwerking tegen regen. Prijs: 12,99 euro.

Lees ook:   13. Adventskalender Deur: owayo - Softshell jas om zelf te ontwerpen

Kraan fietsregenjas van Aldi

In ieder geval is de Crane fietsregenjas duidelijk zichtbaar in geel en veel reflecterende strepen.

Kraan regenjas bij Aldi-Süd

De Crane regenjas biedt twee positieve eigenschappen: hij beschermt tegen koude wind dankzij een winddicht membraan en heeft een hoge zichtbaarheid in het wegverkeer vanwege de signaalgele kleur en het overvloedige reflecterende materiaal. Dus als je gewoon op zoek bent naar een goed zichtbaar windjack met slimme functies, zoals een verborgen capuchon in de kraag, een grote zak met rits aan de achterkant of ventilatieopeningen met ritssluiting, is de Aldi-regenjas de perfecte keuze. Het biedt echter slechts beperkte regenbescherming en kan alleen worden omschreven als regenwerend. Bij de sproeitest (normtest) absorbeert de buitenste huid veel waterdruppeltjes, waardoor het lichaam snel warmte kan verliezen en je bij harde wind begint te bevriezen. Positief is dat Aldi een vervuilingsvrij proces gebruikt zonder het gebruik van fluor, halogenen of formaldehyde voor de impregnatie van het materiaal (BIONIC-FINISH ECO).

Je moet echter compromissen sluiten als het gaat om pasvorm en snit. In maat M valt de jas losjes van de schouders van zelfs L-bandjes en fladdert zelfs bij lage snelheid. Mensen met lange armen konden ook snel hun polsen bevriezen in een gestrekte positie, omdat de fabrikant hier op stof heeft bespaard. Prijs: 19,99 euro.

Aldi Crane Fietshandschoenen

De handschoenen van Aldi voor fietsen zijn goedkoop: 3,99 euro.

Kraan fietshandschoenen van Aldi

Onze testers waren snel met hun oordeel over de Crane fietshandschoenen: hoewel ze de handen warm kunnen houden, is het niet aan te raden om ze op het stuur te dragen. De reden voor het gebrek aan comfort ligt in de ongelijke verdeling van het materiaal, dat te dik is in het palmgebied, gecombineerd met een slecht gefixeerde voering. Beide zorgen ervoor dat de vingers verstrikt raken in de handschoen bij het aantrekken en het gripgevoel op het stuur is erg sponsachtig. Daarnaast is de kromming van de duim erg strak en zijn de vingers relatief kort gesneden, waardoor deze goed isolerende handschoenen alleen met korte vingers in delicate handen passen. Prijs: 3,99 euro.

Lees ook:   mountainbike schoenen zonder kliksysteem

MYBIKE oordeel: niet kopen!