Weerbestendige fietsaccessoires: hoe fiets je warm en veilig door de herfst

Vingerbeschermers: 100% stevigere thermische handschoenen

Handen lopen vooral risico bij koude temperaturen. In combinatie met de luchtstroom koelen ze snel af. Het resultaat: gevoelloze vingers. Wij adviseren licht geïsoleerde MTB handschoenen in de herfst. Deze zijn meestal voldoende en laten voldoende gevoel toe voor remgebruik. Bijvoorbeeld de Brisker thermische handschoenen van 100%.

Prijs: 35 Euro >> hier verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs

100% stevigere thermische handschoenenFoto: 100%100% stevigere thermische handschoenen

Oorkappen: Vaude Bike Beanie

Helmdoppen hebben geen goed beeld, maar ze zijn maximaal functioneel. Een dun mutsje is voldoende om je oren te beschermen tegen de wind op koele herfst- en milde winterdagen. Modellen met winddichte inzetstukken houden je nog warmer. Wij raden bijvoorbeeld de Vaude Bike Beanie Warm aan.

Prijs: 21 Euro >> hier beschikbaar

Fietsmuts van VaudeFoto: VaudeFietsmuts van Vaude

Rompwarmer: Scott Trail Insuloft Al

Het bovenlichaam wordt tijdens het fietsen vaak niet erg gespierd uitgedaagd, waardoor het snel afkoelt. Licht geïsoleerde vesten zijn perfect voor de herfst en de lente. De romp wordt verwarmd en armen en oksels worden blootgelegd. Tip: Combineer de vesten met een merino shirt met lange mouwen. Bijvoorbeeld de Scott Trail Insuloft Al. De prijs is redelijk.

Prijs: 99 Euro >> hier beschikbaar

Vest Scott Trail Insuloft AlFoto: ScottVest Scott Trail Insuloft Al

Witmaker: Sigma Aura 100

Prijs: 110 Euro >> hier verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs

Sigma Aura 100 en achterlicht BlazeFoto: SigmaSigma Aura 100 en achterlicht Blaze

Helder zicht: Naked Optics De Volt Pro

In de herfst wordt het gezicht constant gebombardeerd. Een bril beschermt de ogen tegen opspattend water en modder. Heldere ramen zijn de beste keuze in deze tijd van het jaar – zodat u zelfs in het donkere bos kunt doorkijken. Bij het jonge Oostenrijkse label Naked Optics kun je voor een eerlijke prijs terecht voor een stijlvolle bril. Bijvoorbeeld de nieuwe The Volt Pro.

Naked Optics De Volt ProFoto: Naked OpticsNaked Optics De Volt Pro

Droge garantie: Five Ten Trailcross GTX

De Rain Shoe (Flat) van Five Ten heeft alle eigenschappen die een MTB schoen nodig heeft. Een gripzool, teenbescherming en een comfortabele pasvorm. Het is ook waterdicht. Dit wordt verzekerd door een ademend Gore-Tex membraan en de hoge neopreen schacht. We hebben de Trailcross GTX al twee seizoenen met slecht weer geprobeerd. Samenvatting: Tot nu toe houdt het stevig stand.

Prijs: 180 Euro >> hier verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs

Vijf Tien Trailcross GTXFoto: Five TenVijf Tien Trailcross GTX

Testwinnaar: Gore Endure Jacket

Herfst = nat (meestal). Nat = koud en ongemakkelijk. Dus: Een regenjas is een must. Als je bewust in de regen fietst, moet je iets meer investeren. Bijvoorbeeld in Gore Endure. In de test van BIKE heeft het zojuist de Test overwinning Romig, want dicht, goed gesneden en kleine verpakkingsgrootte. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijs: 250 Euro >> hier verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs

Gore Endure JasFoto: Gore WearGore Endure Jas