Wahoo x Zwift: Goede deal om aan de slag te gaan met indoor cycling

Wahoo en Zwift hebben gezamenlijke lidmaatschapspakketten onthuld. Vooral beginnende indoorfietsers kunnen hier hun voordeel mee doen. Waarom? Een nieuwe Wahoo Kickr wordt nu geleverd met een gratis jaarlidmaatschap van Zwift. Een goede deal om te beginnen met roltraining of indoor cycling.

Vanaf gisteren onthulden Wahoo en Zwift “Kickr x Zwift”-lidmaatschapspakketten. In één zin betekent dit dat wanneer je een kicker koopt, je een jaarlijks lidmaatschap van Zwift gratis krijgt.

Octrooigeschil wordt gevolgd door partnerschap

Met de introductie van de Zwift Hub zag Wahoo dat er inbreuk werd gemaakt op patenten. Er volgde een octrooigeschil. Ook betrokken was JetBlack – het bedrijf dat de Zwift Hub maakt. Er is al een akkoord bereikt met JetBlack. Begin september werd de strijdbijl tussen Wahoo en Zwift begraven. Dit is nu ook het resultaat van de nieuwe samenwerking.

Waar denk je dat het uitzicht naartoe gaat? Vermoedelijk op een grote monitor, waarmee de sporter in de virtuele wereld van Zwift duikt.Foto: WahooWaar denk je dat het uitzicht naartoe gaat? Vermoedelijk op een grote monitor, waarmee de sporter in de virtuele wereld van Zwift duikt.

Gemakkelijke toegang tot het moderne indoor cycling

Het doel van de samenwerking is om het voor fietsers gemakkelijker te maken om de moderne wereld van indoor cycling te betreden. Als je een Kickr koopt, maakt het niet uit of je een Kickr koopt

 • Kickr Snap,
 • Kickr Rollr,
 • Kickr-kern,
 • Kickr,
 • Kickr-beweging,
 • Kickr Fiets Shift of
 • Kickr Fiets
 1. Open of installeer de Wahoo-app, log in of maak een account aan
 2. Instellingen – Sensoren
 3. Voeg een nieuwe sensor toe – en nu is het tijd voor de installatiewizard
 4. In de Kickr-familie worden veel producten geleverd met stapsgewijze instructies of zelfs video-instructies
Kickr Setup Stap 1: Ga naar Instellingen in de Wahoo-app
Foto: Screenshot Wahoo App / Sandra Schuberth

>> Indoor cycling: Smart trainers, accessoires en software op de proef gesteld

Zwift x Wahoo

Voor gebruikers heeft de samenwerking tussen Zwift en Wahoo verschillende voordelen. Ten eerste, als je een kicker koopt, krijg je een jaarlijks lidmaatschap van Zwift. Ten tweede kunnen alle Zwift-ritten worden gesynchroniseerd met de Wahoo-app. Dit betekent dat de volledige trainingshistorie daar zichtbaar is, of je nu op Zwift, SYSTM – het indoor platform van Wahoo – of buiten rijdt met een Wahoo Elemnt GPS computer.

Gunstig

Probeer om te beginnen de Kickr Core, een solide slimme trainer die het account alleen met mate in rekening brengt. Het instappakket van Kickr Core inclusief een Zwift-abonnement voor een jaar is nu verkrijgbaar bij Wahoo en Zwift met een voorgeïnstalleerde cassette (8/9/10/11/12-speed) voor 599,99 euro plus verzendkosten.

Het totaalpakket is nog goedkoper met de Kickr Snap inclusief een Zwift-jaarlidmaatschap. 399,99 Euro plus verzendkosten.

Daarnaast worden de volgende aanbiedingen ook verkocht met een Zwift-abonnement van 1 jaar:

Chip Hawkins, oprichter van Wahoo, merkt op: “De nieuwe pakketten van Wahoo zullen een revolutie teweegbrengen in de indoor cycling-ervaring en de deur openen naar de fascinerende virtuele wereld […] vergemakkelijken. […] Samen met Zwift zijn we verheugd om de breedste keuze en functionaliteit in de categorie indoor cycling aan te bieden, waardoor we de betere atleet in ons allemaal kunnen koesteren.”

Wahoo en Zwift zijn niet de enige aanbieders van smart trainers, roltrainers en indoor trainingssoftware. Ons grote overzichtsartikel bevat testrapporten van 38 smart trainers en geeft een uitgebreid overzicht rond het onderwerp indoor cycling.