Trek Trail Advocacy Program 2023: 10 nieuwe trailprojecten in de DACH-regio

De De aanvraagfase van het Trek Trail Advocacy Program is gesloten – nu is het tijd om te bouwen! Mountainbikeclubs en trailbouwprojecten konden een aanvraag indienen voor financiĆ«le steun en ondersteuning voor de legalisatie van de paden voor hun project. Uit meer dan 90 inzendingen selecteerde de Trek-jury projecten die zij bijzonder overtuigend en spannend vonden.

Uiteindelijk zijn er nu 10 projecten onder de uitverkorenen: 5 uit Duitsland, 3 uit Zwitserland en, voor het eerst, 2 uit Oostenrijk. Het doel van het Trek Trail Advocacy Program is om de impact en acceptatie van mountainbiken te bevorderen en te verbeteren door trailprojecten te versterken en de aanleg van paden te helpen legaliseren.

Het Trek Trail Advocacy Program is dit jaar verder geprofessionaliseerd. Trek was bijvoorbeeld in staat om nieuwe partners en trailbouwers met de juiste vakkennis te werven die deel uitmaakten van de jury en konden helpen beslissen welke projecten ondersteuning van het programma zouden krijgen. De jury nam vervolgens haar beslissing op basis van verschillende criteria – waaronder die op het gebied van sociale zaken en natuur.

Voor de jury was het vooral belangrijk dat de projecten op vrijwillige basis worden georganiseerd, dat verschillende belangengroepen, zoals wandelaars, boswachters en natuurlijk mountainbikers, bij het ontwerp worden betrokken en dat de bouwmaatregelen worden uitgevoerd op een manier die verenigbaar is met natuurbehoud. Ook een doordachte parcoursbegeleiding en maatschappelijke meerwaarde voor bezoekers en de regio behoren tot de beoordelingscriteria van de jury.

Het belangrijkste doel van het Trek Trail Advocacy Program is om de toekomst van het mountainbiken veilig te stellen en een basis te leggen voor nieuwe trailprojecten. Guido Anderwert, Marketing Manager Trek Bikes in de DACH-regio, zegt:

Lees ook:   hoeveel weegt een mountainbike

“We zijn meer dan tevreden met het resultaat van het Trek Trail Advocacy Program dit jaar. Naast alle vreugde deden de annuleringen die we onvermijdelijk moesten maken ons echter heel veel pijn. We hebben geprobeerd meer financiering op te halen, ook bij de industriepartners van Trek, om nog meer projecten te ondersteunen. Helaas was het verzoek te kortlopend in termen van budgettaire tijdlijnen. Het is fijn dat we spannende gesprekken hebben kunnen voeren over toekomstige ondersteuning. Toch kunnen we dit jaar meer projecten verwelkomen in het programma dan ooit tevoren. En dat alleen al is een goede reden om te vieren!”

Ga voor meer informatie, inclusief toepassing en vereisten voor het Trek Trail Advocacy Program, naar: blog.trekbikes.com/de/category/trailadvocacy-de/