Transition Repeater PT: Cultmerk toont e-bike met Sram Eagle Powertrain

Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden Overgang met de Repeater introduceerde de eerste e-bike. Korte tijd later werd de Light-Enduro Relais met Fazua aandrijving, nu staat de nieuwe repeater met Sram Eagle Powertrain in de startblokken. De belangrijkste gegevens: 170 millimeter veerweg, 29 of 27,5 inch en Sram’s nieuwe batterij met 720 wattuur, permanent geïnstalleerd in het frame.

>> lees hier alles over Sram’s nieuwe e-bike drive Eagle Powertrain <<

170 millimeter veerweg, 29 inch voor en achter, lange geometrie: de Repeater is volledig bijgesneden voor snelheid.Foto: Adrian Kaether170 millimeter veerweg, 29 inch voor en achter, lange geometrie: de Repeater is volledig bijgesneden voor snelheid.

De Transition Repeater PT Feiten

  • Carbon Frame
  • 170 / 170 mm veerweg
  • 29 inch (27,5 inch optioneel)
  • Motor: Sram Eagle Powertrain (Sram/Brose, 90 Nm)
  • Batterij: Sram, 720 Wh, ingebouwd
  • Twee modellen voor 11799 en 13399 euro
  • Vier framematen: S, M, L, XL

Full carbon en klassieke kabelgeleiding: het frame van de Transition Repeater PT

Op het eerste gezicht lijkt het massieve full carbon frame op de bekende Transition Repeater met Shimano drive. Voor de PT-repeater heeft Transition echter opnieuw gekozen voor een klassieke kabelgeleiding in plaats van een headset-oplossing. Onder de schokdemper zit een flipchip die gebruikt kan worden om de geometrie van de e-bike aan te passen aan een klein achterwiel in 27,5 inch. Enduro Max lagers zijn standaard op Transition en zijn ontworpen om de fiets een lange levensduur te geven. Transition geeft levenslange garantie op het frame. Het doorslaggevende verschil met de Shimano fiets: De Repater PT heeft een ingebouwde accu. Dit elimineert het grote gat in de onderbuis ten gunste van gewicht en stijfheid.

Lees ook:   bulls mountainbike 26 inch

De geometrie van de repeater kan worden aangepast aan een klein achterwiel met behulp van een flip-chip.Foto: Adrian KaetherDe geometrie van de repeater kan worden aangepast aan een klein achterwiel met behulp van een flip-chip.

Motor en accu: De nieuwe Sram Eagle Powertrain

De PT Transition Repeater wordt aangedreven door Sram’s nieuwe elektrische aandrijving, de Eagle Powertrain. De energie voor de motor komt van een batterij van 720 wattuur, die permanent in het frame is geïnstalleerd. De kern van dit Sram-systeem is een compleet netwerk van de gehele aandrijving – inclusief de versnellingspook. Batterij, bedieningselementen, display, software – alles komt van Sram.

Sram vertrouwt hiervoor op motorhardware van Brose in de vorm van de Drive SMag. Bijzonder is de combinatie met het Eagle Transmission-circuit, dat automatische schakelfuncties mogelijk maakt. Hoe het systeem werkt en hoe de automaat offroad presteert, leest u in onze gedetailleerde presentatie van de Sram Eagle Powertrain.

De fiets wordt aangedreven door Sram's Powertrain inclusief de bekende Brose Drive S Mag met Sram software.Foto: Adrian KaetherDe fiets wordt aangedreven door Sram’s Powertrain inclusief de bekende Brose Drive S Mag met Sram software.

De geometrie van de Transition Bike Repeater PT: soepel lopen

In plaats van wendbaar weggedrag heeft Transition gekozen voor een enorm soepele werking met de PT repeater. De liggende achtervork meet een gemiddelde lengte van 455 millimeter, het bereik is 480 millimeter in maat L en de balhoofdhoek is een vlakke 63,5 graden. In combinatie met de lage trapas (-25 millimeter) moet dit bergafwaarts voor veel rijveiligheid zorgen. De hoek van de zitbuis is steil met 78,5 graden.

Een niet te korte achterkant in combinatie met een modern bereik en een zeer slappe balhoofdhoek zorgt voor een soepele rit.Foto: TransitionEen niet te korte achterkant in combinatie met een modern bereik en een zeer slappe balhoofdhoek zorgt voor een soepele rit.

Lees ook:   mountainbike grotten valkenburg

Twee modellen: Hij begint bij 11.799 euro

De Transition Repeater PT zal alleen beschikbaar zijn als high-end optie. Dit is niet ongebruikelijk voor het exclusieve Amerikaanse merk, de vanafprijs is 11.799 Euro maar toch een echte schok. Beide modellen kunnen immers genieten van het volwaardige Sram-systeem met AXS-druppelaar, automatische en coast-shift-opties dankzij Eagle Transmission-schakelmogelijkheden en een nette cockpit met Stealth remmen en alleen de twee pods als controles.

Het goedkopere Transition Repeater GX AXS-model vertrouwt op de gelijknamige GX-transmissie, een Rockshox-ophanging met Zeb Select en de nieuwe Vivid Select Plus-schokdemper, H1900 lichtmetalen velgen van DT Swiss en Sram Code Bronze Stealth-remmen. Het topmodel voor 13.399 euro wordt geleverd met Sram X0 Transmission groepstel, Rockshox Ultimate-ophanging, Code Silver-remmen en lichtmetalen velgen van Crankbrothers. Helaas zijn beide fietsen extreem duur, en de uitrusting doet daar niet echt recht aan. Vooral op het topmodel zijn aluminium wielen en de X0 groepset in plaats van de XX Transmission voor 13.399 euro eigenlijk alleen iets voor echte fans van het merk.