Trail hardtails tot 1999 euro: 4 goedkope hardtail MTB’s in de test

We hebben deze hardtails getest:

Klik hier om naar de individuele evaluatie te gaan

De testfietsen in één oogopslag

CATEGORIE Trail Hardtails REIZEN 120 tot 140 millimeter | PRIJS tot 1999 Euro

Alleen hardtails zijn toegestaan. Onmiddellijk begint het brein van de verwende redacteur in opstand te komen. Het is onmogelijk om jezelf te snijden bij het inpakken voor een kampeer roadtrip vol trail highlights! Onderweg is een kleurrijke potpourri aan routes gepland: keiharde knikkerpistes, technische singletrails door het achterland en endurancetochten over de toppen van het Beierse Woud. In de kop wordt een krachtige carbon volledig gecreëerd als de ideale allrounder metgezel. Licht, sportief, bergafwaarts, leuk, maar ook duur.

Op tochten genereren de hardtails een goede voortstuwing.Foto: Max Fuchs

Op tochten genereren de hardtails een goede voortstuwing.

Wat kunnen de fietsen van 2000 euro echt?

Gelukkig heeft de industrie de niche van trail hardtails al enkele jaren enorm uitgebreid. Deze fietsen beloven echte mountainbike-gelukzaligheid voor een fractie van de prijs van hun full-suspension broeders. Vooral beginners kunnen of willen niet meteen het bedrag van zes maanden huur investeren in hun nieuwe hobby. Toch moeten goedkope hardtails de vonk van enthousiasme kunnen omzetten in een vuur van passie. De knoop is doorgehakt: dit keer is er geen ruimte voor frames met dempers in de krappe laadruimte van de camper.

Goedkope hardtail MTB’s hebben ons in eerdere tests al verrast – zowel positief als negatief. Bij een aanschafprijs van minder dan 2000 euro lijken bijvoorbeeld zelfs penny items, zoals achtervorkbescherming, niet in de berekening van elke fabrikant te passen. Zelfs normen die verdwenen waren, zoals een dunne snelspanas op de achterste driehoek, duiken weer op in deze prijsklasse. Netjes aangelegde kabels, een harmonieuze cockpit en duurzame techniek zijn te veel gevraagd voor wat koopjes. Prijsdrijvers, zoals krachtige remmen en een telescopische zadelpen, zijn alleen te vinden in onze vergelijking vanaf 1799 euro bij de directe verzender Rose en voor 1999 Euro bij Dartmoor van de vakhandel. Waar begint mountainbiken? Op welk moment begint het trailrijplezier?

Lees ook:   De fietsen van de profs: De Canyon Strive:On van Fabien Barel
Het spoor onthult het echte potentieel van de stijve achterkant.Foto: Max Fuchs

Het spoor onthult het echte potentieel van de stijve achterkant.

Hardtails: Directe rijervaring in het bikepark bevalt de testers

Op het antwoord hoeven we niet lang te wachten, want de eerste stop bij het Bikepark Geißkopf heeft ons op de flow country route gespoeld. Een bermcurve, een golf, en er staat al een grijns op ons gezicht. Direct en precies zetten de harde achterdriehoeken elke pompbeweging om in een stuwende stroom. Weer schoppen om over de kleine kicker te springen? Makkelijk, als er geen energie in een suspensie zakt. Dankzij de liftondersteuning missen we hier niet, op dit kleine bandje van verdichte aarde eenmaal op de nukeproof een zadelklem met quick release. Daartoe heeft de niet-groep Shimano remmen, die al online verkrijgbaar zijn voor 30 euro per stuk en waarmee NS Bikes ook hun Excentric uitrusten, alle kracht van onze wijsvingers.

Trail hardtails 2023: Off-road prestaties

Tot nu toe, zo goed, of slecht. Maar hoe ziet het eruit buiten de perfect gevormde fietsarena? Het volgende punt van het roadtripprogramma voor onze 4 trail hardtails is een goede, eerlijke mountainbiketocht vol natuurlijke singletrails en hobbelige wandelpaden. We realiseren ons al snel dat voorwaartse stuwkracht verslavend potentieel heeft. In ondiep terrein is de NS Bikes ook leuk met zijn snel rollende banden. Trouwens: De luchtdruk is een doorslaggevende factor in demping en grip, vooral op de hardtail. Een tubeless setup is dan ook vrijwel een must.

Zelfs voor een instapprijs kunnen motorrijders succesvolle geometrieën verwachten. Trail hardtails hebben echter een enorm probleem. Technisch eenvoudige tochten slagen sneller, levendiger en leuker met de race hardtails van dezelfde prijsklasse. Het tij keert pas als de ronde overgaat in onverhard terrein en de zwaartekracht het werk van het gaspedaal doet.Unigung neemt het over. Dan zijn extra kilo’s, zoals bij Dartmoor en Nukeproof, snel vergeten, en kunnen veerwegreserves en een vlakke stuurhoek echt scoren. Met de combinatie van acceptabel gewicht en Vario-ondersteuning presteert de Rose genadeloos beter dan de inferieure uitrusting van zijn testconcurrenten op de gevarieerde tour. Ook omdat hun benen al vroeg vermoeid raken door smal geschakelde versnellingen. In de uitgestrekte wortelvelden van het Beierse Woud overtreft de verende vork in de fiets van de verlader, die beter is per klasse, alle andere.

Lees ook:   Interview Elias Schwärzler: Bike influencers op een grote reis in "Bike the World"
Conclusie op de grill: Allemaal echte mountainbikes voor weinig geld en met een hoog rijplezierpotentieel.Foto: Max Fuchs

Conclusie op de grill: Allemaal echte mountainbikes voor weinig geld en met een hoog rijplezierpotentieel.

Terug bij de camper wordt de grill aangestoken en boven een flesje bier dwaalt je blik af naar de vier trail hardtails. Allemaal echte mountainbikes voor weinig geld en met een hoog rijplezierpotentieel. Details vertragen hier en daar, maar één ding is zeker: alleen een goed uitgeruste hardtail gaat met je mee op je volgende roadtrip!

Testconclusie Jan Timmermann, BIKE-redacteur:

Als u op zoek bent naar een betaalbare fiets met een breed scala aan toepassingen, moet u een kijkje nemen op de trail hardtails-markt. Het concept werkt echter alleen echt met lichte en functionele apparatuur. Geen gemakkelijke evenwichtsoefening voor minder dan 2000 euro. Waar Dartmoor en Nukeproof het vooral goed doen in de afdaling, is de NS Bikes meer een kandidaat voor tochten in makkelijk terrein. De beste compromisoplossing komt van Rose. Met de Bonero 2 heb je in de meeste situaties de juiste mountainbike bij de hand.

Jan Timmermann, BIKE-redacteurFoto: Georg Grieshaber

Jan Timmermann, BIKE-redacteur

De details van de vier trail hardtails in de test

Een hoog front met riser stuur maakt de Dartmoor Primal een specialist in bikepark gadgets.

Cijfers, data, feiten over de hardtail MTB

Individuele tussenstand

Elk van de testfietsen heeft een ander karakter. Een breed scala aan toepassingen verhoogt de dagelijkse waarde – vooral voor fietsbeginners met een krap budget. Maar de specialisten zijn ook leuk.

Op gebouwde flowtracks vol bermen, kleine sprongen en pumptrack-elementen is een goede wegligging wat telt. Sterke remmen kunnen hoge snelheden regelen.Foto: BIKE testafdeling

Op gebouwde flowtracks vol bermen, kleine sprongen en pumptrack-elementen is een goede wegligging wat telt. Sterke remmen kunnen hoge snelheden regelen.

Bij het rijden over natuurlijke singletrails hebben fietsen te maken met stenen, wortels en losse grond. Hier scoren een gevoelige verende voorvork en potente banden puntenFoto: BIKE testafdeling

Bij het rijden over natuurlijke singletrails hebben fietsen te maken met stenen, wortels en losse grond. Hier scoren een gevoelige verende voorvork en potente banden punten

Op de weg op tournee is het totaalpakket dat telt: naast gewicht, roleigenschappen en rijeigenschappen vooral de zitpositie. Een Vario-steun houdt de stroming in golvend terrein in stand.Foto: BIKE testafdeling

Op de weg op tournee is het totaalpakket dat telt: naast gewicht, roleigenschappen en rijeigenschappen vooral de zitpositie. Een Vario-steun houdt de stroming in golvend terrein in stand.

Lees ook:   E-bike topnieuws 2024: De 10 spannendste e-MTB nieuwigheden

De punten

Volgens ons prijsonafhankelijke beoordelingssysteem kunnen de goedkope hardtails geen topscores halen. Vergeleken met de “Formule 1”-motor van Nino Schurter blijft de instap-“Golf” gewoon ver achter. Met aanzienlijke verschillen in punten zijn er echter ook goede fietsen voor een eerlijke prijs in de test.

¹BIKE-metingen. ²Het BIKE-oordeel geeft de laboratoriumgemeten waarden (BIKE-laboratoriummeting) en de subjectieve indruk van de testTfahrer weer. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).Foto: BIKE testafdeling

¹BIKE-metingen. ²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-laboratoriummeting) en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

Stijfheid

Alle aluminium frames bereiken hoge stijfheidswaarden – goed voor duwen door bermen. Zelfs zware rijders worden goed geadviseerd met deze hardtails.

Grijs: Stijfheid-tot-gewicht (STW), het quotiënt van stijfheid en framegewicht wit: absolute stijfheid in newton per mm doorbuiging. De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler-Institut.Foto: BIKE testafdeling

Grijs: Stijfheid-tot-gewicht (STW), het quotiënt van stijfheid en framegewicht wit: absolute stijfheid in newton per mm doorbuiging. De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler-Institut.

Traagheid van de waaier

Met dikke pantoffels en zware wielen komt de Nukeproof merkbaar harder uit de quark dan de concurrentie. De NS Bikes accelereert het beste.

Hoe lager de waarde, hoe beter de wielen versneld kunnen worden.Foto: BIKE testafdeling

Hoe lager de waarde, hoe beter de wielen versneld kunnen worden.

Gewichten¹

Over het algemeen zetten de instapfietsen veel druk op de weegschaal. Alleen al op de vork is het gewichtsverschil tussen Rose en Nukeproof 565 gram.

Gewicht¹: BIKE-metingen, ²met pedalen (350 g), ³zonder demper, met steekas achter, 4 met banden, cassette en remschijven.Foto: BIKE testafdeling

Gewicht¹: BIKE-metingen, ²met pedalen (350 g), ³zonder demper, met steekas achter, 4 met banden, cassette en remschijven.