BMC MTB XC Pro Factory Team: Eerste Zwitserse fabrieksteam gepresenteerd

BMC introduceert het nieuwe MTB XC Pro Factory Team en creëert daarmee het eerste fabrieksteam in de geschiedenis van het merk. Niets minder dan het WK en overwinningen op het WK zijn de claim van het nieuwe team.

BMC begint het wereldbekerseizoen 2023 met een knal en presenteert het nieuwe BMC MTB XC Pro Factory Team – de eerste keer in de geschiedenis van het merk dat een Zwitsers fabrieksteam aan de race deelneemt. Het team wordt geleid door Team BMC Manager Amaël Moinard en Sportief Directeur Alex Moos.

Naast de managementherstructurering is Öhlins ook een nieuwe vorksponsor, wat een indicatie zou kunnen zijn dat de Zweedse ophangingsspecialisten hun betrokkenheid bij XC-races verder willen uitbreiden. Andere partners zoals Pirelli, SRAM, Abus en Assos zijn ook aan boord. Als platform voor de races van 2023 is de Viertakt 01 En dat Tweetakt 01 bezadigd.

Ook de line-up van het team staat vast – met Steffi Häberlein wil de ploegleiding de aanwezigheid in de Womens XC veiligstellen. De Zwitserse wil in 2023 parallel aan haar medische studies overtuigen met top tien resultaten op het WK. Bij de mannen staat Jordan Sarrou, de wereldkampioen van 2020, aan de start, die samen met Titouan Carod en Juri Zanotti de merkkleuren zal handhaven. Met Janis Baumann is er ook een U23-hoop in de ploeg.

Steffi Häberlin houdt de kleuren van BMC hoog bij de dames

# Steffi Häberlin houdt de kleuren van BMC hoog bij de dames

Bij de mannen staat Jordan Sarrou, een voormalig wereldkampioen ...

# Bij de mannen staat Jordan Sarrou, een voormalig wereldkampioen …
Lees ook:   bulls mountainbike 28 inch

... die samen met alleskunner Titouan Carod ...

# … die samen met alleskunner Titouan Carod …

... en U23 jonge hoop Janis Baumann zal het merk vertegenwoordigen in het nieuwe team.

# … en U23 jonge hoop Janis Baumann zal het merk vertegenwoordigen in het nieuwe team.

De verwachtingen van het team zijn echter hooggespannen – BMC wil in 2023 strijden om de wereldtitel en WK-overwinningen, en ook deelname aan de Olympische Spelen staat gepland. Het seizoen wordt geopend op de Copa Catalana Banyoles voor de eerste wereldbeker in Nove Mesto.

De set-up en functionaliteit van het chassis spelen een belangrijke rol bij het winnen van moderne cross-country races. We zijn blij dat we kunnen samenwerken met de specialist voor tuning en ophangingsontwerp, Öhlins. Met de toonaangevende high-end componenten van SRAM en de innovatieve, race-beproefde banden van Pirelli is het team goed voorbereid op de overwinning. ASSOS uit Zwitserland en ABUS leveren ook eersteklas kleding en helmen om in stijl aan de eisen van ’s werelds beste rijders te voldoen.

Amaël Moinard

Amaël Moinard wordt Team BMC Manager

# Amaël Moinard wordt Team BMC Manager

Hij wordt ondersteund door sportief directeur Alex Moos.

# Hij wordt ondersteund door sportief directeur Alex Moos.

Team BMC Actie Janis Baumann

# Team BMC Actie Janis Baumann

Wat vind jij van het nieuwe BMC MTB XC Pro Factory Team?

Info en foto’s: Persbericht BMC

Source link