Topo!? De stijlvolle pedalen- en schoenencollectie van Crankbrother

De laatste herlancering van Crankbrothers is geen volledig nieuwe ontwikkeling. In plaats daarvan hebben de ontwerpers bestaande producten onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken. Naast het klikpedaal Mallet E LS en het platte pedaal Stamp 7 profiteerden ook de plattrapschoen Stamp E Lace en de all-mountain en enduroschoen Mallet E Speed Lace van de make-over.

Het ontwerp is gebaseerd op een groen getinte grijstint (Lei) en is gemarkeerd met topografische lijnen (Topo) – net zoals je het kent van een kaart. Maar de ontwerpers kozen het verloop van de lijnen niet willekeurig. Ze tonen de topografie van de Santa Ana Mountains in Californië. De paden die door de bergketen langs de Pacifische kust van Zuid-Californië slingeren, vormen de oorsprong van de bedrijfsgeschiedenis van Crankbrothers.

Qua prijs kost de Stamp E Lace (klikschoen) in het nieuwe ontwerp 169,99 euro in plaats van 149,99 euro. Aan de andere kant, als je op platte pedalen staat, betaal je nog steeds de normale prijs van 149.99 euro voor de Stamp Speed Lace in Topo-design. De pedalen zijn anders: de Mallet E LS kost 179,99 euro, terwijl de standaard kleurvarianten 189,99 euro kosten. Hetzelfde geldt voor de Stamp 7-platform pedalen.

Lees ook:   Test trailbikes 2023: Cube One22 HPC SLT 29 in test