Lichtgewicht e-trekking fiets: De nieuwe Coboc Merano TPZ

De nieuwe Coboc Merano TPZ e-bike met afgeschuinde bovenbuis presenteert zich als een echte allrounder. Veel van de in de MYBIKE-test van het zustermodel Coboc Iseo Smaragd De details die al positief waren opgemerkt, werden overgenomen op de Merano TPZ trekking e-bike.

Kenmerkend voor Coboc is de 380 Wh accu en de meeste kabels verdwijnen in het frame van de Merano TPZ. Ook de nieuwe, eigen CBC01-motor in het achterwiel is pas op het tweede gezicht herkenbaar. Bovendien zet de in Heidelberg gevestigde e-bikespecialist zich niet alleen in voor een opgeruimd ontwerp, maar ook voor een laag gewicht. De Merano TPZ weegt ondanks zijn volledige uitrusting slechts 15,6 kilo en kan indien nodig goed zonder elektrische ondersteuning worden gereden. De Sram GX 1×11 versnellingspook levert hier zijn bewezen bijdrage aan.

De afneembare tashouder, speciaal ontworpen door Coboc, past net als de spatborden precies op de lijn van het achterwiel. Over bagage gesproken, langere ritten vereisen vaak meer opslagruimte. Dankzij de door Coboc ontwikkelde trailerbevestiging kan ook een hanger aan de Merano TPZ worden bevestigd, evenals aan de herenversie met diamantframe. Nog een ander argument om de e-trekkingfiets niet alleen op dagelijkse routes te gebruiken, maar ook voor tochten. Grootvolume- en profielbanden van WTB bieden comfort, veiligheid en grip. Hierdoor kan de Coboc Merano comfortabel rollen op asfalt, maar ook op grind- en bospaden.

Het achterlicht is elegant geïntegreerd in het spatbord van de Merano TPZ, terwijl het kleine Supernova-voorlicht overgaat in de stuurpen aan de voorkant.

De motor wordt discreet geactiveerd via een knop aan de onderkant van de bovenbuis. 5 LED’s aan de bovenkant tonen het batterijniveau en de geselecteerde rijmodus.

Lees ook:   Alledaagse fiets: 7 nieuwe gravelbikes in de MYBIKE-test

De Coboc Electric Drive heeft een koppelsensor die automatisch en continu de juiste ondersteuning aanpast. Gewenste individuele rijprofielen kunnen hier worden opgeslagen via de Coboc-app.