Tips van de ex-pro: Smart MTB rijtechniek training

Buitensport is vrijheid, natuurbeleving en beweging – maar wat de meeste mensen waarschijnlijk niet zouden ontkennen bij het klimmen of skiën is dat je de techniek onder de knie moet krijgen. Of het nu is zodat de sport in de eerste plaats leuk is, of om veilig op de weg te zijn. In de natuur kunnen zelfs kleine verwondingen ernstige gevolgen hebben. Als het gaat om mountainbiken, is het zoiets: de meeste mensen kunnen van kinds af aan fietsen – op de een of andere manier. Wat zou er heel anders moeten zijn op een MTB of zelfs E-MTB?!

Veel mensen gaan voorbij aan het feit dat een e-enduro van 26 kilo zich anders gedraagt dan een stadsfiets en dat een grindweg met een helling van 20 procent anders rijdt dan de Bahnhofstrasse. Met gevolgen variërend van zichtbare onzekerheid tot een ernstige val met collateral damage. De bergreddingsdienst kan dit bevestigen. Dus het is tijd om weer diep naar jezelf te luisteren en te vragen, voel ik me werkelijk veilig op mijn MTB?

MTB rijtechniek training: Niet alleen voor downhill en slopestyle

Als het eerlijke antwoord “niet echt” is, is het tijd voor MTB-rijtechniektraining. Misschien denken sommige mensen dat zo’n mountainbike veiligheidstraining gaat over crass afdalingen en bloedstollende sprongen. In feite gaat het om de absolute basis: trappen, remmen, zitten.

Mike Kluge in een hellende positie - maar voorbeeldig bochtenwerk boven de fietsFoto: Tom Tittmann SOQMEDIA

Mike Kluge in een hellende positie – maar voorbeeldig bochtenwerk boven de fiets

Voor hem begint de rijveiligheid echter op de vlakke weg. Zijn voorbeeld: Kan iemand op de (e-)fiets snel een obstakel ontwijken – zoals een plotseling opengeduwd autodeur? “Counterstearing is het sleutelwoord!” zegt Mike. “Reageer ik correct en initieer ik de stuurbeweging naar links met een korte impuls naar rechts?” Dit heeft niets met mountainbiken te maken, maar zelfs dergelijke basistechnieken moeten passen. “Voor velen is het zadel gewoon het deel van de fiets dat je pijn doet. Maar dat je de rijtechniek enorm beïnvloedt, merken velen pas in mijn MTB-techniektraining.” En daar hoort de 60-jarige Kluge ook het gebruik van een variosale zadelpen bij. “Velen vinden ze erg nuttig bij het beklimmen van de MTB”, lacht hij. “Maar vooral bergafwaarts is het verlagen van het zadel belangrijk voor de veiligheid op de fiets, en bergop helpt het veel, vooral met e-MTB’s.”

Rijtechniek leren op de baan: Zelfs tijdens de tochten van zijn rijtechniekcursussen laat Mike op belangrijke punten - of waar anders het nodig is - zien hoe het goed moet.Foto: Mike Kluge

Rijtechniek leren op de baan: Zelfs tijdens de tochten van zijn rijtechniekcursussen laat Mike op belangrijke punten – of waar anders het nodig is – zien hoe het goed moet.

Mijn ervaring is dat 80% van de mensen op de MTB-rem verkeerd zit. – Marjolein Kluge

E-MTB’s met dikke accu’s en krachtige motoren brengen mensen naar de alpenweiden en topkruisen, zelfs zonder veel rijtechniek. Helaas is wat volgt vaak een tragedie of gewoon harakiri. Want bergafwaarts moet ook de juiste remtechniek inclusief zitpositie aangeleerd worden. Steeds weer zie je gestreste tot angstige gezichten die zich op de e-bike over het grindwandelpad kwellen: piepen, oververhitte remmen, slippende achterbanden en de ‘veiligheidsvoet’ naar voren gericht. “Uitwijken en remmen zijn verplicht op een fiets!”, zegt Mike Kluge. “Als je dat niet goed kunt doen, breng je jezelf en anderen in levensgevaar. En dat leer je vrij snel in een rijtechniekopleiding.”

Lees ook:   Merida One-Forty 6000 Duurtest: All Mountain op dieet – 1000 km

MTB techniektraining met e-bike niveau prestatieverschillen

Sinds Mike Kluge elektrische fietsen voor zichzelf ontdekte, is hij ook gefascineerd door de balanceringsfactor van deze fietsen. “Zodat mensen gemakkelijk weer samen kunnen fietsen – de ene schakelt over naar de eco-modus en pedalen, de andere laat de motor meer doen. Niemand trapt meer op de LimIT achteraf.” En dit is ook het voordeel van rijtechniekcursussen met E-MTB’s. Deelnemers kunnen zich ook concentreren op de technische uitdagingen tijdens een tour en zich geen zorgen maken over zelfs het maken van de volgende klim.

Mike &Friends on Tour voor de Zuid-Tiroolse Dolomieten.Foto: Jens Vögele

Mike &Friends on Tour voor de Zuid-Tiroolse Dolomieten.

De e-bike is voor mij een geweldige motivatie. Ik fiets waarschijnlijk bijna twee keer zoveel omdat ik op het zadel stap, zelfs op dagen dat ik het zonder motor zou hebben verlaten. – Marjolein Kluge

Mike Kluge biedt aan om groepen te vormen op basis van bekwaamheid en conditie in zijn cursussen. “Maar vaak zeggen de deelnemers dan uit eigen beweging dat iedereen samen wil rijden. Een geweldige groepsdynamiek – getriggerd door de motorondersteuning.” De huidige rijtechniekcursussen vinden plaats in Val d’Ega in Zuid-Tirol. Een gebied dus met behoorlijk uitdagende trails en tours. Daarom is zo’n week onderverdeeld in basics zoals bikefitting en ophangingsinstellingen en rijtechniektraining, die deels plaatsvindt in een bikepark. De andere dagen gaan we op tournee met Mike en een gids. En dat is waar plezier om de hoek komt kijken: tijdens hutpauzes en ’s avonds na de rondleiding zijn er lekkernijen uit de Zuid-Tiroolse keuken.

Lees ook:   Alpina Brighton Mips - Een stadsfietshelm die oplicht

“Je eigen e-mountainbike is natuurlijk een pré in onze technische opleiding, omdat je het weet en we hem optimaal kunnen afstellen bij zadel- of achterproblemen”, legt rijtechniekprofessional Kluge uit. “Maar er is ook de mogelijkheid om bij ons een E-MTB te huren.” Wat de leeftijd van de deelnemers betreft, is Mike Kluge ontspannen: “Bij ons kunnen ouders met kinderen vanaf 16 jaar meedoen, evenals iemand met 70 jaar die zich fit voelt en iets wil leren.”

Leeftijd speelt (bijna) geen rol in techniektraining. Het belangrijkste is dat de deelnemers hun rijtechniek op de E-MTB actief willen verbeteren.Foto: Jens Vögele

Leeftijd speelt (bijna) geen rol in techniektraining. Het belangrijkste is dat de deelnemers hun rijtechniek op de E-MTB actief willen verbeteren.

Een derde cursus over de Ossiacher See in Oostenrijk, die Mike Kluge in de herfst aanbiedt, is meer gericht op toeren. Ook de rijtechniek op de MTB speelt een belangrijke rol, maar Mike en een tweede trainer (Jens Reuker, oud-renner van de nationale ploeg) geven steeds vaker hun tips voor de juiste fietsbehandeling tijdens het rijden.

E-Bike rijtechniek met Mike &Friends in de Ganischgerhof, Val d’Ega, Zuid-Tirol – Italië

  • Datum 1:
    18 – 25 juni 2023
  • Datum 2:
    10 – 17 september 2023

E-Bike rijtechniek met Mike &Friends Robinson Club Landskron, Ossiacher See, Oostenrijk

  • Afspraak:
    30 september – 7 oktober 2023

Source link