Fox Transfer SL: De lichtgewicht vario zadelpen krijgt meer lift

Afgelopen zomer presenteerde Fox de Transfer SL al met diverse mogelijkheden voor zitbuisdiameters en een voorheen beperkte slag. Vooral qua gewicht zorgde de bonte zadelpaal voor een sensatie: met 327 gram was hij volgens de fabrikant een kwart lichter dan de Fox Transfer seriële dropper post. Met de korte slag in combinatie met een laag gewicht, moeten vooral de racers worden aangepakt.

Nu breidt Fox de Transfer SL-familie uit om technisch moeilijke paden te ontmoeten. Met een slag van 125 en 150 mm komen er nu twee Long Travel-modellen op de markt. Het gewicht groeit met de meer bewegingsvrijheid. De 125cc Transfer SL weegt volgens Fox 421 gram. De lange druppelaar zou nu 167 gram lichter moeten zijn dan de “normale” Fox Transfer – de fabrikant geeft geen informatie over het absolute gewicht. De nieuwe, lange zadelpennen zijn alleen verkrijgbaar in een diameter van 31,6 mm.

De drie versies van de afstandsbedieningshendel voor de Fox Dropper, die onder het stuur kunnen worden gemonteerd, blijven beschikbaar.

Fox Transfer SL: gewicht versus comfort versus prijs

Zelfs de nieuwe Fox Transfer SL-zadelpennen met lange slag kunnen slechts twee posities hebben: op en neer. Ze zijn niet oneindig instelbaar, wat zeker is wat sommige, vooral Corsscountry-chauffeurs zouden wensen. Want als je niet in het hooggebergte pendelt tussen steil stijgen en dalen, maar in het middelgebergte of vlakke paden, heb je gewoon wat meer luchtruim onder je kont nodig in plaats van een volledig verzonken zadel. Daarnaast is er de prijs voor de Fox Vario-ondersteuning van (tot nu toe alleen uitgegeven in Amerikaanse dollars) 399 of 329 dollar – het equivalent van ongeveer 370/307 euro. De duurdere komt in de gouden Kashima-coating, de goedkopere (genaamd Performance Elite) volledig in het zwart.

Lees ook:   Tractiesystemen voor kinderfietsen: 4 sleepsystemen op de proef gesteld

De huidige modellen van de Fox Transfer SL zijn echter meestal voor meer dan 500 euro verkrijgbaar in de winkels en zijn daarmee waarschijnlijk een van de duurste varios zadelpalen zonder elektra op de markt. Gewichtsbewuste racers zullen dus meer dan 400 gram moeten berekenen voor het intrekbare versus 120 gram voor een high-end carbon ondersteuning – 500 euro voor de Fox Dropperpost versus 300 euro voor rigid carbon. Dus de bottom line: meer gewicht en geld voor meer comfort en veiligheid op het parcours.

Source link