Test kinderfietsen 2023: Vpace Fred 265 – bikepark volledig voor kinderen

De Vpace Fred is een downhiller voor kinderen die liever in het bikepark rijden en heeft al de Rookie Cup 2022 gewonnen. De Fred is een mullet fiets. Dit betekent dat een 27,5 inch voorwiel aan de voorkant draait en een 26 inch wiel vastzit tussen de uitval aan de achterkant. Dit heeft voordelen bij het rollen over obstakels, maar houdt de fiets tegelijkertijd compact en wendbaar.

Op deze manier uitgerust is de Fred de basis voor bikeparkavonturen voor kinderen vanaf 1.40 meter hoog. Voor de wilde is het met 13,6 kg een beetje mollig, wat te danken is aan de robuuste uitrusting: dikke verende voorvork, dikke 2.4 Maxxis downhillbanden, brede velgen met een binnenbreedte van 30 millimeter, kettinggeleider en bashguard – stabiliteit is de troefkaart.

Extreem vlakke stuurhoeken van 62 graden geven aan dat de voorkeursrichting bergafwaarts is. Opritten in het thuisgebied zijn echter nog steeds mogelijk. De vier-link achterdriehoek werkt feilloos en is harmonieus afgestemd op de Fox-voorvork. Aan de voor- en achterzijde is fijn responsieve 160 millimeter veerweg beschikbaar. Genoeg reserves om het goed te laten vliegen.

Magura’s MT5 met 180 schijven remt de fiets betrouwbaar af. De technologie zal waarschijnlijk zelden de limiet zijn, alleen de rijvaardigheid stelt grenzen.

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf het pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18mm) in de laagste crankpositie tot aan de bovenrand van het zadel

PLUS: serieuze downhill fiets voor kinderen

MINUS: Speciaal toepassingsgebied

Lees ook:   roze mountainbike