Test kinderfietsen 2023: Scor 0024 – onafgeveerde scout

Door de juiste lijn te kiezen, leren kinderen het beste zonder ophanging. Scor is de enige fiets in de test die voor deze aanpak staat en volledig onafgeveerd de testbanen op gaat. Alleen de 2,4 inch brede banden dempen de klappen, waardoor de druk in de slippers zoveel mogelijk is verlaagd. Met ongeveer één bar is alles in principe berijdbaar, zij het langzamer dan met de geveerde fietsen. Grover passages vereisen een actieve rijstijl, anders schommelt de fiets op en gooit in het ergste geval de ruiter af als een bokkend paard.

Ook op de versnellingsbak overheerst minimalisme: de 1×8-overbrengingsverhouding met Sunrace 11-34-cassette beperkt het klimvermogen, wat in de praktijk ook op de contra-beklimmingen merkbaar was. De Tektro-remmen met 140 millimeter rotors bieden ook niet veel vermogen – maar iedereen kwam nog steeds veilig naar beneden met de Scor. Het hart van de fiets is een gepoedercoat aluminium frame met butted buizen en lopende “glad-las” naden.

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf het pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18mm) in de laagste crankpositie tot aan de bovenrand van het zadel

Lees ook:   Newman Phase & Beskar: Twee nieuwe wielseries van carbon en aluminium