Test kinderfietsen 2023: Scott Ransom 400 – past op 24 & 26 inch

Scott’s succesvolle machine, gekrompen tot kinderafmetingen, met volledige uitrusting en de mogelijkheid om mee te groeien. Dat Scott ransomware 400 is berijdbaar vanaf een hoogte van 1,25 meter en spreekt vooral parkjongeren aan. De 400 in de naam staat voor de versie met 24-inch wielen. Het werkt ook andersom: als de Scott Ransom 600 wordt de MTB voor kinderen geleverd met 26-inch wielen. Als een kleine fietsbeginner teruggroeit, kan deze worden verkleind met de 24-inch wielset.

De ophangingselementen van X-Fusion zijn merkbaar aangepast aan de gewichten van kinderen – de respons op de paden is top. Afgemeten aan de grootte van de fiets is de veerweg net zo enduro als het volwassen model: 140 millimeter vooraan, 130 millimeter achteraan. Geometrie en hulpstukken zoals de cranks (127 mm) zijn afgestemd op de behoeften van kleine piloten.

In de test was de fiets zeer gewild. De Scott-ontwikkelaars hebben hier duidelijk de zenuwen van de kinderen geraakt. De Ransom is echter niet alleen stijlvol, maar door en door functioneel. Geometrie en compositie lijken van begin tot eind goed doordacht – dat is niet altijd het geval bij grote merken. Alleen het gewicht kon lager, maar daar hadden onze kleine testers ook geen last van. Het “willen hebben” was zo uitgesproken dat de fiets unaniem als “gemakkelijk” werd beoordeeld.

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf het pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18mm) in de laagste crankpositie tot aan de bovenrand van het zadel

Lees ook:   Specialized Cycling Clothing 2024: Nieuwe fietsmode voor Race & Gravity