Van Nicholas Ventus Titanium Jr.: Wiel voor de volgende generaties

Wie herinnert zich nog de eerste keer op de fiets? Het moment dat alles veranderde. De steunwielen werden losgeschroefd. Eerst links en dan rechts. Papa of mama hield de fiets bij het zadel en het voelde bijna alsof je op een fiets reed. Totdat het mogelijk was om het zonder hulp van buitenaf te doen, waren er wat pleisters en valpartijen nodig. En dan het succes! Maar het is ook makkelijker: Met een loopfiets leren zelfs de allerkleinsten spelenderwijs en met de nodige veiligheid hun evenwicht te bewaren.

Ventus Titanium Jr. is de naam van het nieuwe wiel van de Nederlandse titaniumexpert Van Nicholas, die zowel bijzondere MTB’s als race- en toerfietsen bouwt. Vernoemd naar zijn grote racefietsbroertje, is de Ventus-loopfiets ontworpen om kinderen van 3-5 jaar bij hun start in het leven van de fietser te begeleiden – en hen te inspireren. “Titanium is zowel licht als robuust, waardoor het het perfecte materiaal is voor zeer jonge rijders”, zegt Ralph Moorman, Managing Director van Van Nicholas.

Er is niet veel aan het wiel – “vanwege het ontwerp” – maar het frame, het stuur en ook de stuurpen zijn gemaakt van hoogwaardig titanium, dat ook wordt gebruikt voor volwassen fietsen: Aerospace Grade 3AL / 2.5V. Aan het stuur van de Van Nicholas Ventus Jr. is speciaal gedacht. Zo zorgen rubberen handvatten met een kleine diameter ervoor dat kleine handen goed kunnen vastpakken en voorkomen de grote stuuruiteinden dat je van de grip afglijdt en beschermen als je valt. Een full carbon voorvork en 12-inch carbon velgen (!) verminderen ook het gewicht van deze mini-afmetingen.

Lees ook:   Beoordeel MTB Windjack: Ion Shelter Lite 2.5L

De Nicholas Ventus Titanium Jr. bestelwagen groeit met je mee

Je kunt vanaf je 3e jaar aan de slag met een loopfiets. Met een gewatteerd zadel en een in hoogte verstelbare zadelpen begeleidt de Ventus Titanium Jr. de kinderen een paar jaar en groeit met hen mee totdat de eerste fiets met remmen en versnellingen kan worden gekocht. Het wiel heeft ook een speciale eigenschap: een geïntegreerd voetplatform. Jonge fietsers kunnen het gevoel van het rijden op een echte fiets ervaren door hun voeten op het platform te zetten. Waar de trapas meestal zit, heeft Van Nicholas het frame wat verbreed en afgeplat zodat de voeten daar ondergebracht kunnen worden. Op deze manier kunnen de kinderen hun eerste pogingen op de loopfiets starten om hem “te laten rollen”.

Meer loopfietsen en MTB’s voor kinderen vind je hier:

Het idee achter een titanium loopfiets voor kinderen is duurzaamheid en duurzaamheid. Zeker, banden en handvatten zullen slijten en het frame zal wat krassen krijgen. Maar de eerste kan relatief goedkoop worden geruild. En titanium kan steeds opnieuw worden gepolijst en is net zo robuust als staal. In het beste geval kan de Van Nicholas Ventus Jr. generaties lang worden geërfd – of op zijn minst heel goed worden doorverkocht wanneer de kleintjes volledig op hun eerste komen.

Toch is de Van Nicholas loopfiets een beetje duur. Voor net geen 1000 euro is er de Titan Ventus Jr. Je zou echter kunnen zeggen dat de aankoop uiterlijk na de vierde generatie weer de moeite waard was. In de woorden van Ralph Moorman: “De Ventus Jr. is de perfecte fiets voor de eerste fietsavonturen van je kinderen. En hun kinderen… En hun kinderen…”

Lees ook:   Carrousel mountainbiker 2024: Duitse Enduro-kampioen zet zich volledig in voor e-bike-racen, Gwin met nieuw team

Alle belangrijke gegevens van de Van Nicholas Ventus Jr.