Test kinderfietsen 2023: Kubikes Trail 26 – licht en sportief

De Kubikes Trail 26 is een chique 26-inch toer- en trailfiets van een van de klassieke nicheleveranciers van kinderfietsen, wordt aangeboden als modulaire fiets en wordt uiteindelijk in Duitsland geassembleerd. Onze testconfiguratie rond het no-nonsense, gepoedercoate aluminium frame heeft het laagste totale gewicht in de test: 9,9 kilogram. En de wielen met butted spaken zijn ook de lichtste in vergelijking. Op deze manier uitgerust kost de fiets 1445 euro en is goedgekeurd tot een systeemgewicht van 60 kilo.

De geometrie is klassiek: 69 graden stuurhoek, een relatief lange balhoofdbuis, 73 graden zithoek en een kort bereik. Vanaf een hoogte van ongeveer 1,40 meter passen de jongen op de Kubikes Trail 26. Dit betekent dat het niet per se bedoeld is voor een zo vroeg mogelijke overstap naar 26 inch. Naast de wielen valt de hoogwaardige 1×11 XT aandrijfgroep met een bereik van 11-46 tanden op. Alleen de crank is een eenvoudig naamloos model met een kindvriendelijke lengte van 150 millimeter – cranks van deze lengte zijn helaas niet verkrijgbaar bij de schakelgigant Shimano.

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf het pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18mm) in de laagste crankpositie tot aan de bovenrand van het zadel

Lees ook:   Lamp Silva Spectra A: Schijnwerper van Silva in de test