Test kinderfietsen 2023: Nize One 24 Black-serie – trail hardtail in 24 inch

Met de Nize One 24 Black Series kinder-MTB zet Nize een 24-inch enduro hardtail met 120 millimeter veerweg op de banden. Het zwarte rotje heeft een moderne geometrie met een vlakke stuurhoek van 65 graden en een steile zithoek van 75 graden. Door het korte bereik in combinatie met de lange veerweg is het front vrij hoog, maar dit was geen probleem op afdalingen. Onze tester Florian (1.20 meter) moest de neerklapbare zadelpen min of meer volledig laten intrekken. Voor de rest kon hij echter heel goed overweg met de motor en liet hij hem echt scheuren.

Vooral in lastige passages harmonieerden de twee uitstekend. De lichtgewicht Rocket Ron-banden van Schwalbe boden de kleine rijder altijd voldoende grip en veiligheid – een goede combinatie.

Dat de wielen niet extra licht zijn, komt ook door de zeer talrijke (32) spaken. De Manitou voorvork reageert goed, met een lengte van 127 millimeter passen de korte cranks goed op kinderbenen en liggen de bijzonder dunne handvatten goed in kinderhanden.

Al met al een harmonieus pakket voor kleine shredders vanaf 1.20 meter die graag bergafwaarts rennen. Het weglaten van de achterwielophanging duwt het gewicht naar 10,9 kilogram en maakt de geometrie toegankelijker voor zeer jonge bestuurders.

Gewicht: complete fiets zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, binnenbanden, banden, zithoogte: gemeten vanaf het pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18mm) in de laagste crankpositie tot aan de bovenrand van het zadel

Lees ook:   Factor Lando HT: Race hardtail in de BIKE test