Test Hope Tech 4 V4: Enduro rem in de 50000 dieptemeter duurtest

Toegegeven, de hendels van de onlangs herziene Hope Tech 4 V4 zien eruit als de hendels van een motorfietsrem in vergelijking met de modellen van Shimano of Sram. Maar dat is hoe het grijpt – de remkracht en stabiliteit van de Enduro-schijf zijn gewoon geweldig.

Hope beweert de toename van de remkracht te hebben bereikt door de remdruk met 30% te verhogen in vergelijking met de Hope Evo Tech 3 E4. Ook al hebben we het nog niet kunnen controleren op de testbank: In de directe nabijheid van de sterkste en lichtste schijfremmen in 2021 had Hope zich in vergelijking vanaf de achterste rij tussen de topremmen kunnen opkrikken.

Bovendien: Zelfs na meer dan 50.000 meter diepte remt de duurtest Breme nog steeds op de eerste remblokken. Bijzonder spannend: het draaipunt is industrieel gemonteerd, wat de handkrachten vermindert. Daarnaast is de Tech 4 de enige rem in mijn testcarrière waarbij de wielen voor drukpunt en hendelbreedte goed bereikbaar en makkelijk te besturen zijn. Door het enorme ontwerp zijn belangrijke componenten zoals afdichtingen, lagers of expansietanks robuuster, wat de duurzaamheid in de kaart speelt.

Door de lange hendel kom je zelfs op de langste afdalingen niet zonder vermogen te zitten. Armpomp? Ik weet het niet met deze rem. Als ik een rem zou moeten kiezen, zou ik deze kiezen.

Source link

Lees ook:   Goedkope hardtails in vergelijking: wat kan de Radon Jealous AL 8.0 doen voor 1299 euro?