Taipei Cycle Show 2023: de 25 beste nieuwigheden van de Bike Fair

Een fietsbeurs is altijd spannend om de polsslag van de industrie te voelen en nieuws te ontdekken. Een fietsbeurs in het centrum van de fietsindustrie is dan ook dubbel spannend. De Taipei Cycle Show heeft een sterke focus op exposanten, die niet gericht is op eindgebruikers of fietsenwinkels, maar op de fabrikanten. Leveranciers uit alle sectoren exposeren hun producten in Taiwan: van 3D-printers tot schroeffabrikanten, van bandenfabrikanten tot verfspecialisten. Maar tussen alle Chinese, Japanse en Taiwanese bedrijven zitten ook de bekende namen als Giant, Maxxis of Magura. Alleen dat hier helaas geen baanbrekende innovaties te zien waren.

Maar wat duidelijk was op de fietsbeurs was de focus van de industrie op nog meer e-mobiliteit. Minstens 12 leveranciers van e-bike motoren toonden voornamelijk medium- en achterwielmotoren. Framefabrikanten met namen die we in het Westen waarschijnlijk nooit horen, maar die hun frames aandrijven, prezen las- of printtechnologie. En natuurlijk waren er zoveel complete fietsen met motoren te zien, die in enorme hoeveelheden geproduceerd mogen worden, maar nooit de Europese markt zullen bereiken.

Onze selectie: Top 25 nieuwigheden van de Taipei Cycle Show 2023

Na een paar kilometer op de kermis, wat koffie en gesprekken sleepten we een kleurrijke mand vol nieuws naar huis. Sommige dingen zullen over vier weken op de markt zijn, een paar dingen hadden we al om te testen in de BIKE-redactie en andere komen pas in 2024 naar ons toe in Europa – als er niets naar boven komt.

Soort Shock verende vorken

Het staat gewoon als volgt: Het prototype van de vork is duidelijk al ver gevorderd. De omgekeerde vork van Kind Shock heeft momenteel niet veel concurrentie.

Kind Shock of kortweg “KS” staan al vele jaren bekend om vario zadelpalen. Maar op Eurobike 2022 kondigden ze hun eerste verende vorken aan. Op de Taipei Cycle Show was er nog een verrassing: een prototype van een nogal indrukwekkende 165 mm upside-down MTB-verende voorvork genaamd E3.6. Dit zou kunnen wijzen op de standpijpdikte van 36 millimeter – maar we konden niet meten. Er was ook geen informatie over het gewicht, omdat nog niet alles definitief is.

Daarnaast hing er een KS grindvork met 40 millimeter veerweg en een opgegeven gewicht van 1445 gram in de schemering. Het gaat door de naam GTC en komt samen met andere componenten die speciaal zijn ontworpen voor gravelbikes zoals stuurpen, stuur en dropper mail.

Sram Level en Code Stealth Remgrepen

Kort voor de beurs had Sram zijn nieuwe lijn stealth-remgrepen aangekondigd.

| Foto’s: Marc Strucken

Geen compleet nieuwe remmen, alleen een update van het bestaande serieniveau en code – maar wel erg handig en mooi. In tegenstelling tot voorheen loopt de rem op beide modellen nu parallel aan het stuur, wat een zeer positief effect heeft op het uiterlijk en zorgt voor iets meer orde op het stuur. Een ander pluspunt van rust en stilte wordt geboden door de kleine helpers, die aan de stuurpen worden geschroefd en de remslangen met een klem bevestigen. De versies van de MTB-remhendels Level Bronze en Silver en de Code Silver waren te zien op de fietsbeurs in Taiwan.

Lees ook:   Beoordeel MTB windjack: Gonso Road Jacket Wind - sportieve windbescherming

Tektro/TRP vertrouwt nu ook op het ABS van Bosch

Remfabrikant Tektro laat op de Taipei Bike Fair zien dat de Taiwanees de tweede fabrikant is die het Bosch ABS-systeem gebruikt.

| Foto’s: Marc Strucken

Tektro/TRP is de tweede remfabrikant die vertrouwt op het antiblokkeerremsysteem (ABS) van Bosch. Op de laatste Eurobike toonden de Zwabiërs hun samenwerking met Magura – nu volgt het Taiwanese bedrijf. ABS wordt gebruikt in drie modellen. Voor sportief MTB-gebruik pluggen ze de TRP Trail EVO-rem samen met het Bosch-systeem. Voor e-bikes wordt de Tektro Dorado geleverd met remvertrager en voor het trekkinggebied is de Tektro Volans geïnstalleerd met ABS.

Kai Liao, medeverantwoordelijk voor de samenwerking en engineer bij Bosch, legt uit dat een goede twee en een half jaar werk en fine-tuning een goede tijd hebben gekost.Daan. Vooral de aansluiting van het ABS op de Tektro remmen kost veel moeite (op de foto hierboven). Het doel is echter om het dienstenaanbod uit te breiden door het Bosch remsysteem te installeren.

TranzX elektronische vario zadelpen JD-EDPO1

Nieuw in het TranzX-assortiment is de elektronische vario zadelpen met een slag tot 200 mm.

| Foto’s: Marc Strucken

Niet alleen de grote namen zitten in de business met de elektronische varios-trailers, ondertussen zijn er ook enkele van de (goedkopere) concurrentie: TranzX, bijvoorbeeld uit de buurt van Tektro (ook uit Taichung), presenteert zijn idee op de beurs in Taipei. Met een slag van 125 tot 200 millimeter kan de dropperpost onder de naam JD-EDPO1 worden gebruikt voor de drie gangbare diameters – maar lange tijd niet beschikbaar. “De eerste Europese dealers plaatsen gewoon bestellingen – de Amerikaanse markt komt op de eerste plaats”, zegt een medewerker van de stand.

Het hoogtepunt van de TranzX Vario-ondersteuning is dat er een gemakkelijk verwijderbare batterij in de elektronica op het zadel zit, een USB-oplader is inbegrepen. In de controller op het stuur zit een normale knoopcel. De prijs voor de TranzX-druppelaar zou rond de $ 400 liggen. Er was geen informatie over het gewicht.

Selle Italia goes Taiwan: Première voor het Novus Boost Evo zadel met 3D structuur

De zadelfabrikant Selle Italia toont op de fietsbeurs zijn gloednieuwe rijke Novus Boost met 3D-structuren.

| Foto’s: Marc Strucken

De zadelfabrikant Selle Italia heeft de fietsbeurs in Taiwan gebruikt om een nieuw model te introduceren in zijn nog jonge portfolio van 3D-zadels. De Novus Boost EVO 3D is gericht op sportieve rijders – Selle noemt het ‘weggebruik’ – omdat het zadel doorgaans steviger is. Nieuw is dat de verschillende structuren ook de hardheid veranderen. Aan de achterzijde geeft de Novus Boost veel steun, maar aan de rand van de uitsparing is het behoorlijk dempend. Het profiel is licht golvend.

Het hele zadel wordt, zoals altijd bij Selle Italia, gemaakt in Italië, van de carbon stutten tot de 3D-structuur. Ook vrij nieuw op de markt is het gravelzadel Short-Fit 2.0 3D, dat een merkbaar kortere neus heeft en een stuk zachter is. Dit zadel is niet verkrijgbaar met carbon veerpoten, maar met meer buigende titanium basis. Dit is meer gericht op ons MTBers.

Bikepacking op de Taipei Cycle Show 2023

Foto: Marc Strucken

Als symbolische foto zou hier de Merida Silex 7000 moeten staan, die volledig is uitgerust met bikepacking-tassen op alle schroef- en bevestigingspunten. Want een trend die veel fabrikanten nu volgen is toerfietsen. Op de fietsbeurs waren er enkele leveranciers die volledig kleurrijke, effen zwarte of (trend?) aarde- en natuurgekleurde frame- en stuurtassen aanbieden. Wat hiervan bij ons terecht zal komen, zal misschien de gesprekken op de beursstands onthullen.

Lees ook:   Goedkope Enduro's 2024: 6 Enduro's tot 4000 euro in test

Dirty Sixer – 36 inch voor lange mensen

Niet voor mensen met een hoogte van 1,70 m: de 36-inch MTB van Dirty Sixer uit de VS.

| Foto’s: Marc Strucken

36-inch wielen verschijnen met een zekere regelmaat in berichten – maar je ziet ze bijna nooit in de wereld daarbuiten. De Dirty Sixer van de 2,08 meter man David Folch is echt en erg groot. Voor de BIKE-redacteur (1,72 m) bereiken alleen de wielen zijn riem. Maar de Amerikaanse ontwerper wil zijn fiets opdragen aan mensen die lang en zwaar zijn. Zijn gemiddelde klanten, zegt David, zijn ruim twee meter lang en wegen 100 kilo.

Daarom de specs: Unicycle velgen, dubbele rem met 200 mm schijven voor, extra verstevigde trapas, fatbike naven, 180 mm cranks, palm-sized pedalen en handgrepen, dus dikke Lyoner worst. Dat het gewicht van de 36er-fiets niet zo belangrijk is, ligt voor de hand: zo’n 19 kilo waarschijnlijk, aldus Folch. Het moet zo robuust mogelijk zijn, voegt hij eraan toe, van maat XL tot 5XL. En bij Eurobike 2023 komt er mogelijk een e-bike versie.

De markt voor kinderfietsen groeit

X-mini bouwt extraverte kinderfietsen gemaakt van CNC-gefreesd aluminium. Het hoogtepunt is dat het op twee punten kan worden gedraaid en aangepast, zodat het zelfs kan worden gevouwen.

| Foto’s: Marc Strucken

Fietsfabrikanten en upstream producenten zien een markt in hoogwaardige kinderfietsen. Woom en Vpace weten dit, sommigen hebben dit ook begrepen op de Taipei beurs en presenteren hun modellen voor de jongsten. Dit is waar de drie modellen van X-mini, die al Design Awards hebben gewonnen, voor staan. Maar ook andere Aziatische fabrikanten hebben veel gereden van pushbikes naar 24-inch full – zelfs kinder-e-bikes.

Sunrace MZ 12-speed aandrijving

Sunrace MZ 12-speed schakelgroep. | Foto's: Marc Strucken

Sunrace MZ 12-speed schakelgroep. | Foto’s: Marc Strucken

BIKE had de Sunrace MZ drive al enige tijd geleden getest. In Taiwan was er maar één kleine update: nieuwe kleuren voor de cassettes, nu ook geschikt voor Microspline en een nieuwe shiftervariant met gewijzigde schakellogica (push-push vs. push-pull).

Maar Sunrace was lang niet de enige fabrikant met eigen ploegengroepen. Naast de door ons gepresenteerde TRP EVO werd ook L-Twoo getoond met het reeds bekende circuit, Microshift was vertegenwoordigd met verschillende kwaliteitsniveaus van hun aandrijvingen. Is er een echte concurrentie voor Shimano &Co.?

Klein idee: gemakkelijk afneembare pedalen van Wellgo

Wellgo toont een afneembaar MTB-pedaal met een eenvoudig mechanisme.

| Foto’s: Marc Strucken

Met een klein idee wist Wellgo dit jaar een d&i Award (waarschijnlijk voor: Design &Innovation) te winnen op de Taipei Cycle Show. Met een eenvoudig mechanisme kan het pedaal snel worden verwijderd en toch zijn er geen losse kleine onderdelen. Dit kan zeker helpen in de smalle fietsenkelder of tijdens het transport.

Mortop Carbon/Kevlar Spaken

Foto NaN

| Foto’s: Marc Strucken

Niet de eerste met het idee, maar wel leuk om naar te kijken. Deze spaken van Mortop bestaan ook uit een Kevlar-ziel en een carbonlaag. Dit moet de waaier enerzijds stabiliteit geven, maar anderzijds ook een zekere demping. De spaken moeten individueel worden gelanceerd, maar ook als een complete waaier. Blythe Chuang van Mortop kijkt er nu al naar uit om de 1200 gram wielen te presenteren op de Eurobike van dit jaar.

Limar Etna Enduro helm

De nieuwe Limar Enduro helm wordt binnenkort gelanceerd. Het moet nog meer bescherming bieden, vooral in het oorgebied, zonder de afzondering van een integraalhelm.

| Foto’s: Marc Strucken

De Italiaanse helmenfabrikant Limar breidt zijn assortiment MTB-helmen uit. De drie nieuwe op de paden zijn Tonale, Delta en Etna. Vooral de Etna sprong in ons oog met zijn “oorringen”. Bianca Bernardi, verantwoordelijk voor de export bij Limar, benadrukt vooral de allround bescherming van de Enduro helm. “Het is natuurlijk iets zwaarder dan onze weghelmen, maar heeft topventilatie en het MIPS Air Node-systeem.” Zwaarder betekent dat de Etna helm 450 gram weegt in M. Het heeft een zeer mooi magnetisch slot op de kinband en wordt geleverd met twee verschillende dikke pads voor de oordelen. Daarnaast biedt Limar volgens Bernardi 50 procent korting als crashvervanger.

Lees ook:   Fietsrugzak: de USWE Race 2.0 drinkrugzak voor XC en gravel

Recyclebare carbon velgen van Gigantex

Recyclebare carbon velgen van GigantexFoto: Marc Strucken

Recyclebare carbon velgen van Gigantex

Nog een symbolisch beeld! De d&i bekroonde carbon waaier van Gigantex is recyclebaar. Het is niet bijzonder mooi of lichtgewicht, maar als het echt oude koolstofonderdelen van gevaarlijk afval kan transformeren in duurzame producten, dan is dat de toekomst. Helaas was er niet veel meer te weten te komen over het wiel zonder Chinees te kunnen spreken. Hoewel het motto van de taipei beurs “duurzaamheid” was, lag de focus op de andere stands meer op e-mobiliteit dan op recycling, het besparen van grondstoffen of CO2-uitstoot.

Birdy GT – de MTB vouwfiets voor het bos

De Birdy GT is een 20-inch vouwfiets en een van de vele modellen van de fabrikant - maar ook op de beurs een van de vele vouwfietsen.

| Foto’s: Marc Strucken

Omdath MTB-affiene mensen willen reizen of een klein alternatief hebben voor de wandelschoenen in hun bagage, Birdy (Pacific Cycles) biedt een opvouwbare volledig MTB met 20 inch banden. Wij denken: Ziet er sterk uit, kan ingepakt worden in de auto of de trein en is zeker nogal wat off-road – maar met het kettingblad zeker geen klimkunstenaar. Oh ja: bikepacking kan ook. De industrie biedt nu zelfs oplossingen voor vouwfietsen.

De echt volledig stille hub van Foss

Foto NaN

| Foto’s: Marc Strucken

De taalbarrière tussen ontwikkelaar (alleen Chinees), vertaler en BIKE-editor en het zeer technische onderwerp van een volledig stille hub stelde ons niet in staat om meer over de technologie te leren. Maar één ding is zeker: De naven, die al langer worden verkocht, maken geen geluid in het vrijloop, wat ook betekent dat het gebrek aan wrijving van het mechanisme ook langer rollen mogelijk moet maken. Foss is nog op zoek naar fabrikanten die de naven in hun fietsen willen installeren.

En aan de andere kant verkoopt Foss slangen die beloven de lucht vast te houden, zelfs als iets de schaal heeft doorboord. Pas als het eruit wordt getrokken, ontsnapt het. Dit zou sommige stadsrondleidingen met spelden in de jas aanzienlijk verbeteren.

Pomp met dubbele schaal voor lage drukken

Foto: Marc Strucken

Eigenlijk een normale vloerpomp van een fabrikant uit de fietshotspot Taichung, Taiwan. Maar het idee om nauwkeuriger aan te tonen hoe hoog de bandenspanning onderaan de schaal is, is even simpel als ingenieus. Vooral bij de MTB hangt het ervan af of er 1,3 of 1,7 bar in de band drukt. Go-Luck Enterprise produceert letterlijk tientallen pompmodellen – maar deze won prijzen op de Taipei Cycle Show.

Ritchey: nieuws uit Palo Alto

50 jaar Ritchey - dit wordt het best gevierd met een jubileumframemodel Ultra en retro lakwerk.

| Foto’s: Marc Strucken

Hij is echt zo mooi als het eruit ziet! Met de jubileumsetting van de legendarische Ultra wilde Tom Ritchey het 50-jarig bestaan van zijn bedrijf vieren met zijn fans. Klassieke kleuren, stalen frames, maar ontworpen voor moderne specificaties zoals 120mm voorvork en 27,5 of 29-inch wielen. Met 2,57 kg en meer traditionele Geo (68,5 ° stuurhoek en 74 ° zithoek; Maat M) maar zeker meer een statement.

Aan de andere kant zijn twee nieuwe componenten eigentijds: het Corralitos grindstuur en de ultrakorte stuurpen Comp Trail. Het stuur heeft een stijging van 16 mm, een bereik van 52 mm, een daling van 67,5 mm en een bijna extreme 24 ° overstraling. Dit maakt het bijna comfortabel op de grindwegen. De stuurpen is niet alleen 45 mm kort, maar toont ook Ritchey’s nieuwe Logic-E Universal Headset om kabelintegratie mogelijk te maken.

Veiligheid op de weg: een selectie van flitsende helmen voor de nacht

Foto NaN

Er waren enkele flitsende helmen op de Taipei Cycle Show – hier is een selectie. | Foto’s: Marc Strucken

Steeds meer helmen worden geleverd met geïntegreerde verlichtingsoplossingen. De CRNK Genetic Alpha (de eerste twee afbeeldingen) werd dit jaar zelfs bekroond op de Taipei Cycle Show. Het lampje knippert in drie modi, moet 50 meter zichtbaar zijn en de batterij moet acht uur meegaan. Over het algemeen lijkt de fietsindustrie, als het gaat om veiligheid (en verlichting), steeds meer te kijken naar mensen die pendelen of de fiets niet alleen voor sportieve doeleinden gebruiken. Daarom toonden veel lichtfabrikanten verschillende lampen voor de fiets of voor de helm.

Source link