Swatch Nines 2023: hoogtepunten van het Green Hill Bike Park

De Swatch Nines hebben eindelijk weer plaatsgevonden na een pauze van een jaar, de verandering van titelsponsor (van Audi naar Swatch) en een verandering van locatie. Het freeride-evenement vond tot 2021 plaats in de Ellweiler-groeve Рdit jaar vierde het nieuw gebouwde Green Hill Bikepark bij Schmallenberg in het Sauerland zijn premi̬re als locatie voor de Swatch Nines. Op de verschillende parcoursen, die in elkaar overvloeiden, zorgden 27 mountainbikers en 14 vrouwelijke mountainbikers voor enthousiasme bij het publiek. In een 24 minuten durende video Рgetiteld: Pedal To The Metal Рzie je nu de hoogtepunten van Swatch Nines.

Het BYND The Hill Festival, dat plaatsvond van 18 tot en met 20 augustus, gaf een speciaal tintje aan het Swatch Nines MTB-evenement. Naast muziek konden bezoekers zich verheugen op de Publieksdagen (18/19 augustus), waar ze de mountainbikers ter plaatse live konden zien optreden. Naast het MTB-evenement was er nog een andere sport die voor opschudding zorgde: vijf internationale skateboardsterren namen deel aan de voor hen gebouwde skatebowl, die naast een MTB-baan lag. De twee actiesporten zijn dus samengesmolten in de Swatch Nines.

In een highlight video leiden Nicholi Rogatkin (USA) en Casey Brown (Canada) het publiek door het afgelopen evenement en laten ze zien wat de Swatch Nines te bieden hadden. Je ziet veel MTB-sequenties, maar ook een paar fragmenten van de skateboarders. Naast doorgewinterde professionals konden ook jonge talenten laten zien waar de MTB-wereld de komende jaren naar uit kan kijken.

Lees ook:   De fietsen van de profs: De Cayon Strive:On van Ines Thoma