Shimano fietsschoenen: Nieuwe schoenenserie EX en ET

De fabrikant van fietsonderdelen Shimano wil met zijn nieuwe schoenenseries modellen EX en ET niet alleen op de fiets overtuigen. De modellen moeten geschikt zijn voor dagelijks gebruik – op weg naar het werk of op excursies in uw vrije tijd kan de schoen ook van de fiets worden gedragen. Shimano presenteert elk twee modellen voor de EX- en ET-serie.

Shimano fietsschoenen: EX-serie

Verkennen is het motto van de nieuwe EX-serie: de modelserie moet een goede metgezel zijn, zowel in stedelijke gebieden als in het milieu. Om veel grip te creëren op elk oppervlak, heeft Shimano een eigen nieuwe zool ontwikkeld genaamd “Ultread”. Dankzij de tussenzool met EVA-schuimlaag belooft Shimano comfort tijdens het lopen en aangename demping, vooral in het hielgebied.

Robuust en waterdicht: Shimano EX9

De Shimano EX9 is gericht op sportieve, actieve en het hele jaar door toerrijders.

De Shimano EX9 fietsschoen is een mid-cut model met twee BOA twist locks. Deze moeten fijn verstelbaar zijn, zodat de schoen stabiel op de voet zit tijdens het fietsen en naast de fiets. Dankzij de antislip Ultread EX rubberen zool en het profiel heb je in bijna elke situatie een stevige grip. Comfort wordt geboden door het bovenwerk gemaakt van een Goretex Performance-membraan en ademend gaas, dat is ontworpen om de voeten droog te houden, evenals de EVA-schuimlaag in de tussenzool, die comfortabel lopen mogelijk maakt. Bovendien verbetert de SPD-positionering op de middenvoet het trapcomfort – althans tijdens ontspannen ritten en een gematigde cadans.

Lees ook:   Wiebke Lühmann in Marokko: 5000 kilometer naar Marrakech

Meer details over de Shimano EX9

 • Pedaal aanbeveling: PD-M8120, PD-EH500
 • Maten: 38-48
 • EIA: 229,95 Euro >> hier beschikbaar

Het luchtigere model: de Shimano EX5

De Shimano EX 5 toerschoen wordt geleverd met vetersluiting en klittenband.

Foto’s: Shimano

Het veel goedkopere model uit de EX-serie van de Japanse fabrikant is de EX5. Net als bij het 9-model zorgen de EVA-tussenzool en SPD-positionering voor comfort aan de voet. De Ultread EX rubberen zool biedt voldoende grip. De EX5 bestaat echter uit een lichtgewicht, sportief bovenwerk met mesh inzetstukken. Dit moet stevig zitten en ook het ademend vermogen bevorderen. Bij de voorvoet wordt het contactoppervlak van de schoen breder om extra grip te bieden. Daarnaast moet dit zorgen voor minder rammelen van de schoenplaatjes tijdens het lopen.

Meer details over de Shimano EX5

 • Pedaal aanbeveling: PD-T8000, PD-EH500
 • Maten: 38-48
 • EIA: 119,95 Euro >> hier beschikbaar

Shimano Fietsschoenen: ET Serie

ET staat voor e-bike tours. En dat is precies waar Shimano schoenen met platte zool voor gemaakt moeten worden. Ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van een klassieke casual schoen. Aan de ene kant zijn ze een combinatie van fiets- en outdoorschoenen, net als de modellen uit de EX-serie. Voor een betere krachtoverbrenging tijdens het trappen is de zool van de schoen stijver op de voorvoet – dus de voet mag niet zo snel vermoeien. Tijdens het lopen belooft de fabrikant nog steeds een ontspannen rolgedrag. Een ander voordeel van de schoenenserie is de goede grip door het zoolprofiel, zelfs op natte ritten op de fiets of op steile passages te voet. De ET fietsschoen heeft geen SPD plaat aan boord en is daarom geschikt voor platformpedalen.

Lees ook:   welke framemaat mountainbike

Waterafstotende alleskunner: Shimano’s ET7

De Shimano ET7 is een allround fietsschoen

Foto’s: Shimano

Shimano’s ET7 profiteert ook van de BOA twist lock, waarmee de schoen niet alleen snel maar ook precies kan worden afgesteld. Het licht waterafstotende Splashshield-membraan in het voorvoetgebied is ontworpen om de tenen te beschermen zonder afbreuk te doen aan het comfort. Een verstevigende tussenzool, de Power-Transfer Blade, zorgt voor een goede krachtoverbrenging tijdens het trappen. Het “360° Traction” blokprofiel van de zool is bedoeld om de schoen een stevige grip op het pedaal en het oppervlak te garanderen. Daarnaast zorgen dwarsgroeven voor een goede grip op verschillende pennen en pedaalkooien.

Meer details over de ET7

 • Pedaal aanbeveling: PD-T8000, PD-EH500, PD-GR500, PD-GR400
 • Maten: 38-48
 • EIA: 139,95 Euro >> hier beschikbaar

Met sportschoengenen: Shimano’s ET5

Ziet eruit als een sportschoen: de Shimano ET5 met speed-veter vetersluiting

De ET5 is het iets goedkopere model van de ET-serie, maar is in sommige opzichten nog steeds vergelijkbaar met de ET7. Het 5-model wordt ook geleverd met het Power Transfer Blade, evenals het “360 ° Traction” -blokprofiel van de zool, dat de fietsschoenstabiliteit, efficiënte krachtoverbrenging en goede grip geeft. Net als de EX5 bestaat deze schoen uit een lichtgewicht sportief bovenwerk met mesh inzetstukken. De ET5 heeft een speed vetersysteem, dat ook een snelle en eenvoudige aanpassing aan de voet mogelijk moet maken.

Meer details over de ET5

 • Pedaal aanbeveling: PD-T8000, PD-EH500, PD-GR500, PD-GR400
 • Maten: 38-48
 • EIA: 99,95 Euro >> hier beschikbaar

De Shimano ET- en EX-serie zijn vanaf september verkrijgbaar.

>> Meer Shimano fietsschoenen vind je in dit artikel <<