Zwarte schoonheid met een aha-effect: testwinnaar Propain Rage Mullet

De Propain veroorzaakte niet alleen een aha-effect voor onze celebrity-tester, maar ook voor ons! Maar first things first. In 2021 heeft het in Allgäu gevestigde postorderbedrijf zijn Rage opnieuw gelanceerd. Zoals gebruikelijk bij Propain kan de klant zelf zijn droomfiets samenstellen met een grote selectie aanbouwdelen en decoratieve kleuren. Propain stuurde het topmodel met mulletbanden de race in. Ondanks zijn nobele uitrusting met Fox Factory-ophanging is de Rage de goedkoopste fiets in de test en kost hij minder dan de helft van de prijs van de Mondraker.

Op onze downhill testbaan werd de motor al snel de favoriet van een tester. Samen met de Mondraker leverde hij de meeste veiligheid en tractie en flubberde hij zelfs door paniekpassages onaangedaan. De woede blijft kalm als een Shaolin-meester in de boorachtige aanval. Gebombardeerde steile afdalingen? Gemakkelijk! Wortelbloeding? Geen probleem. Moordende stunts? Alsjeblieft, graag! De testconcurrenten Canyon, Transition en Cube zagen er daarentegen uit als kleine kalibers.

Gek, want in het laatste duel (tegen de Trek Session, FREERIDE 3/21) hadden we de achterste driehoek van de Rage bekritiseerd en meer comfort geëist. Het is duidelijk dat de Propainies hun werk hebben gedaan en de demperafstemming hebben aangepast – met succes. Op het 99 Jumps-parcours kon de Rage de parkspecialisten qua wegligging niet helemaal bijbenen, maar hij kwam er wel heel dicht bij in de buurt.

Dankzij de online configurator laat de verlader uit de Allgäu niets te wensen over. Zo kun je de fiets zelf specificeren met componenten op de website. Het goedkoopste model kost 3999 euro. Momenteel alleen in carbon.

Lees ook:   decathlon mountainbike kind

Het getal (maximaal 10 punten) weerspiegelt de algemene indruk van de testers en is geen optelling van de prestatiepunten.