Santa Cruz Bullit CC: de lichtgewicht in de test – Highend US-Enduro

22 kilo voor een E-MTB met massieve downhill-genen en robuuste apparatuur – dat is een woord! Dit maakt de Santa Cruz Bullit een aangename uitzondering in het obesitasgevoelige segment van e-enduro’s. De Californiërs rusten het hoogwaardige carbon chassis uit met de typische VPP-achterdriehoek met gemengde wielen, d.w.z. 29″ voor en 27,5″ achteraan. Het chassis van de Bullit is duidelijk gedefinieerd. Als je een pluche bankgevoel verwacht van een e-bike met een slag van 170 millimeter, kom je hier misschien bedrogen uit.

Het enorme voordeel: De gedefinieerde tegensteun van de ophanging blaast veel leven in de E-Enduro. De lijn is zeer nauwkeurig te selecteren, de wegligging in bochten is uitstekend en ook de springvaardigheid is sterk. Het lage stuurcentrum geeft de E-MTB een directe en levendige rit op vlakke paden. De Bullit bevindt zich centraal onder de piloot en kan van de ene bocht naar de andere worden gegooid. Top voor actieve rijders. Verrassend voor de enige e-bike met MX-wielmix in de test: Het is niet bijzonder eenvoudig om aan het achterwiel te trekken. De verklaring hiervoor is dat de liggende achtervorken met 450 millimeter vrij lang zijn.

De Bullit beheerst echt ruwe hellingen absoluut zelfverzekerd, hier scoren de uitgebalanceerde geometrie en het zwaluw-blije chassis van Santa Cruz. Op lange en steile afdalingen vraagt het vlakke front echter om een ervaren en fitte rijder, omdat er veel druk op het stuur staat. Als het echter steil bergop gaat, wordt dit een voordeel. Hoewel de Bullit geen bewezen klimspecialist is, heeft hij hier de voorsprong in een driewegvergelijking. Het heeft de zeer stabiele en high-traction achterdriehoek gemeen met zijn tegenstanders.

Lees ook:   Propain Gravel Bike: Wereld op zijn kop of trendy? MTB-fabrikant toont gravelbike Terrel CF

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link